G.Saray benim için çırpındı !

karagümrük

Kayıtlı Üye
Bursaspor'un yeni transferi Insua'dan ilginç açıklama.

“O dönemde teklif gelseydi de kabul etmezdim. Böylesine zorlu bir ligde oynamak için olgunlaşmanız gerekir.”

INSUA... Galatasaray’ın yaklaşık 5 yıl önce transfer etmek için çırpındığı ve uzun süre de gündeminde olan yıldız oyuncu. Ve kader Arjantinli’yi İstanbul yerine Bursa’ya getirdi. Yılların tecrübesi ilk kez Hürriyet’e konuştu.

Insua, Türkiye ve Bursaspor hakkında şunları söyledi:

“Türkiye’ye Arjantinli futbolcular geldi. Bunlardan en büyük örnek olarak Ariel Ortega’yı verebiliriz. Bence tam olarak olgunlaşmadan geldi. Uyum sorununu aşamayınca da başarısız gibi görüldü. Fenerbahçe’de oynayan Alex gibi 30’lu yaşlarda gelseydi şimdi hala Türkiye Ortega’yı konuşur olurdu.

Sitelerden okudum

Özellikle son dört yıldır menajerlerim aracılığı ile Türkiye’yi yakından takip ediyorum. Neden diye soracak olursanız, hep ismim Galatasaray başta olmak üzere bir çok takım ile yazıldı. Ancak bana ulaşan hiçbir teklif olmadı. Yalnızca internet sitelerinden bu haberleri okuduk. Zaten o dönemde bir teklif gelseydi de kabul etmezdim. Böylesine zorlu bir ligde oynamak için iyice olgunlaşmanız gerekir. Özellikle geçtiğimiz sezon başında Galatasaray ile görüştüğüm ve anlaşacağım yazıldı. Ama bana, menajerime veya oynadığım kulübe böyle bir teklif gelmedi. Yalnızca bu sezon Bursaspor’dan teklif aldım. Şampiyon bir takıma, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için geldim.”

Şampiyonluk için geldim

BURAYA ben de şampiyonluk görmek için geldim. Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşamış ve ikincisini ben de görmek istiyorum. Ama bu sezon işimiz gerçekten çok zor. Süper Kupa’dan sonra Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası var. Bunların en az ikisinde en üstte olmak istiyoruz. Benim ülkemde olduğu gibi burada da büyük rekabet var. İstanbul takımları ile mücadele edeceğiz. Şampiyon takımı her takım yenmek ister ama buna elimizden geldiği kadar izin vermeyeceğiz.

Arjantin kupada başarısız

BENCE Arjantin bu Dünya Kupası’nda başarılı olamadı. Bunun nedenlerini araştırmak bana düşmez. Maradona’nın ilk başlarda çağırdığı 30 kişilik kadroda ben de vardım. Ancak geçirdiğim sakatlık nedeniyle daha sonra kadro belli bir sayıya inince çıkartıldım. Bu çok doğaldır.

Kaderimi belirleyecek

BURSASPOR’da göstereceğim performans kaderimi belirleyecek. Yeniden Arjantin Milli Takımı’na girmek için çaba göstereceğim. Öncelikle Bursaspor’un başarısı ve daha sonra da benim kariyerim gelir. Takımda Arjantinli oyuncuların olması benim için iyi oldu. Zaten ilk günden itibaren herkesle kaynaştık. Çok iyi bir ortam var. Bu güzelliği şampiyonlukla bütünleştirmek en büyük arzumuz.

Hürriyet

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri