Futboldaki şiddet nereye gidiyor?

karagümrük

Kayıtlı Üye
KKY_-_%257E1.JPG

Bu hafta başlayan Süper Amatör Lig müsabakalarından sizler için ancak 2 tanesini izleyebildim. Ne kadarı tesadüftür bilemem ama iki maçta da sahalarda olmamasını istediğimiz olayları gördük.

İlk olarak Küçükköy-Dikilitaş maçı için Küçükköy Statına gittik. Çok güzel yapılmış bir Stat. Çevresi oldukça modern bir şekilde organize edilmiş. Statın hemen yanında yeşillikler içerisinde bir cafeterya, cafeteryanın bahçesi de var, balkonu da… Bunu neden size yazıyorum hemen açıklayayım. Buranın sahibi benim tanıdığım biri değil. Oranın reklamını da yapmıyorum. Maç için bu Stata geleceklerin çok keyifli bir şekilde maç izleyebileceğini ve karnını doyurup ayrıca güzel vakit geçirebileceği bir yere sahip olduğunu anlatmak için yazıyorum.

DSCF1440.jpg

Seyirci maça çok iyi hazırlanmış. Önce Stat dışında bir araya gelindi. Sonrada Stada iyi ve gür bir ses ile tezahüratlar yaparak girildi. Tribünler bir anda doldu ve panayır yeri gibi oldu. Görüntüler çok güzeldi. Aynı seyirci maç başından nerdeyse sonuna kadar hiç susmadı. Sonlara doğru kendi yönetimlerine karşı seslenişlerde oldu, ama bunlar normaldi. Taraftar sever, bağırır, ister, istemez.

Ancak; Maç bittiğinde olanların mutlaka önüne geçilmeli. Küçükköy taraftarı çok hareketli bir taraftar topluluğu. Takımlarını desteklemeleri görülmeye değerdi, ancak maç sonunda yapılanları birileri mutlaka önlemeli. Takımlarını desteklemek için çok uzak sahalara giden bir topluluktur Küçükköy’lüler. İyi işler yapalım derken verilen zarardan kendilerinin de etkilenebileceğini düşünmeliler. Yoksa maç seyir zevkinden mahrum kalacaklar.

Rami-Gümüşsuyu maçından ise aktaracaklarımız sahadaki futbolcular ve yöneticiler hakkında olacak. Maç başladı ve sanırım 15-20 dakika geçmişti. Yaklaşık 3 aydır yeni sezon için hazırlıklar yapılmış, bir sürü masraflar yapılmış, oyuncular alınmış ve ilk düdük çalmıştı. Dediğim gibi daha 15-20 dakika olmuştu ki bir taç pozisyonu sebebi ile Teknik Alan Kulübesinde bir yönetici kulübeden Hakeme fırça atmaya çalışıyordu. Hem de ne fırça! Maçı bizim Burak Kurtuluş ile birlikte izliyoruz, Burak bir ara kayboldu, baktım sahanın öbür tarafında, zaten sürekli en olmadık yerlerden maçı izler. Beni aradı hemen telefon ile “bak Hocam” dedi, Yönetici Hakem’e sığır diyor, Hakem duydu galiba, atması lazım şimdi bu Yöneticiyi!” Ses tribünlerde yankılanıyordu. Tabi ki Hakem de haklı olarak yöneticiyi sahadan dışarı çıkarmak zorunda kaldı. Daha Ligin ilk maçının oynanmasına rağmen bu maçta 3 tane kırmızı kart çıktı. Hem de daha ne şampiyonluk, ne de ligde kalma mücadelesi gibi bir mücadele varken. Her iki takımında oyuncu yaş ortalaması çok aşağılarda üstelik.

Buradan şunu iletelim herkese; Takımlarımızın oyuncularını sakinlik konusunda mutlaka uyaralım ve yeni çıkan yasalar konusunda Barbaros Akkoyunlu ağabeyimizin uyarı yazısını herkese iletelim. Yöneticiler olarak sahaya girişteki yetkili olan kişilerin oradaki herkese sahip olması konusunda bilgilendirelim. Taraftarlara yapacakları her şeyin iyi ya da kötü yönde takımlarına zarar vereceklerini iletelim. Taraftarın eline 2-3 tane meşale verip, 15-20 tane maytap verip tribünlere göndermekle bu işlerin artık olmayacağını söyleyelim.

Şiddet değil iyi futbol ile dolu bir sezon geçirilmesi temennisi ile herkese başarılar dilerim.

---> Futboldaki şiddet nereye gidiyor?

Sarı mavi yeşil meşil farketmez, yürüyoruz aynı yolda biz.
Futbol şiddettir, futbol holiganlıktır, futbol adam bıçaklamaktır!

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri