Full'den rakiplerine hodri meydan

buğlem

Bayan Üye
Full'den rakiplerine hodri meydan

Opet Başkanı Fikret Öztürk'ün "Aldığınız indirimli yakıta dikkat edin" sözlerine yanıt gecikmedi. Full Genel Müdürü Yalı "Hodri meydan! Onlar bizim istasyonumuzu seçsin, biz onlarınkini..." dedi

Fitil geçen hafta Opet'in yıllık değerlendirme toplantısında ateşlendi. Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, "Akaryakıtta kâr yüzde 8-10... Yüzde 7 indirimleri nasıl yapıyorlar. O indirimli akaryakıtla aracınızın ne kadar gittiğine dikkat edin" dedi. Bahse konu şirket Full akaryakıtları. Sektöre yüzde 7'ye varan indirim parolasıyla giren Full'ün Genel Müdürü Timuçin Yalı önceki gün küçük bir grupla bir toplantı yaptı. Kendilerinin bir ateş yaktığını başkalarını rahatsız ettiğini kaydeden Yalı, "Benzin Türkiye'de elektrik fiyatı gibiydi. Kimse fiyatı sorgulamıyordu çünkü aynıydı. Biz girdikten sonra ise artık fiyat sorgulanabilir hale geldi" dedi.

TÜPRAŞ'TAN ALIYORUZ
Timuçin Yalı, şirketini savunurken rakiplerine meydan okumayı da ihmal etmedi. Yalı, "Hodri meydan! Bizim akaryakıtımızdan şüphelenenlere diyorum ki; onlar bizim istasyonlardan istediğini seçip numune alsın, biz de onlarınkinden... Kimin yakıtı daha çok menzil alacak test edelim" dedi. Geçen hafta Opet Başkanı Öztürk'ün "Bizim yakıtımız katkılı" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Yalı "Biz Tüpraş'tan alıyoruz. Yakıtı test ettirdik hiçbir sorun yok. Üstelik kullandıkları katkıların maliyetinin litrede 1-1.5 kuruş ancak litrede 5-10 kuruş arasında fiyat farkı koyup fahiş kar elde ediliyor" değerlendirmesinde bulundu. Yalı'nın anlattıklarına göre paçalda litre başı kâr marjı 24 kuruşken rakiplirinde 40-45 kuruş arasında değişiyor. Yalı, diğer istasyonlarda bu kârlılığın 2'ye bölündüğünü yarısını istasyonun yarısını dağıtım şirketinin aldığını belirtti.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri