FT Mavi'yi çarpıtmış

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
FT'nin Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz'a dayandırarak verdiği "Türkiye'de her ay bir AVM kapanacak" haberi asparagas çıktı. SABAH'a açıklama yapan Cüneyt Yavuz, sözlerinin FT tarafından çarpıtıldığını söyledi
Financial Times'ın (FT) Türkiye ekonomisiyle ilgili yayımladığı, "Pili bitiyor mu" başlıklı haberi Türk perakende sektörünü karıştırdı. Türkiye ekonomisinin çöküş içinde olduğu vurgulanan yazıda "Kriz nedeniyle her ay bir AVM kepenk indirecek" deniliyor. Haberde bu iddiayı ortaya atan isim ise Türkiye'nin önde gelen markalarından Mavi Jeans'in Genel Müdürü Cüneyt Yavuz'un ağzından şunlar yazılmış: "Her ay bir AVM'nin kapanmasını bekliyorum. AVM'ler, ülkedeki büyümenin en önemli sembollerinden biri oldu. Biz de Türkiye'nin 'durgun bir dönemden geçmesi' olasılığına karşılık uluslararası faaliyetlerimizi artıracağız."

BÖYLE Bİ R CÜMLEM YOK
Ancak bu açıklamalar haberin mürekkebi kurumadan bizzat Yavuz tarafından yalanlandı. SABAH'a açıklama yapan Cüneyt Yavuz, sözlerinin FT tarafından çarpıtıldığını ifade etti. Yazılanların aksine Türkiye'de AVM odaklı bir büyüme stratejisi izlediklerini anlatan Yavuz, kriz nedeniyle "Türkiye'de her ay bir AVM kapanır" diye bir cümle kurmadığını kaydederek şu açıklamayı yaptı: "FT ile yaptığım röportajın ardından, gazetenin internet sitesinde yer alan haberi okuduğumda, AVM'lerle ilgili söylediklerimin Türkiye perakende sektörünün gerçeklerini yeterince yansıtmadığını gördüm. Kapanan alışveriş merkezleriyle ilgili bir soru üzerine; kapananların bulunduğunu, bunun Türkiye'de hızla gelişen yapı içinde normal olduğunu, iş hayatının kuralları gereği bazılarının başarısızlığının doğal karşılanması gerektiğini ifade ettim."

Gerçeği yansıtmıyor
Tescilli Markalar Derneği Başkanı Füsun Çevikel Kuran, yayımlanan haberin Türkiye ekonomisinin gerçeklerinden uzak olduğunu ifade etti. "Biz böyle bir tablo beklemiyoruz" diyen Kuran, "Sanırın FT bizi Avrupa ülkeleri ya da Yunanistan'la karışıtırdı. Biz neler gördük neler yaşadık. AVM'lere ilişkin bir kriz beklentisi yok. Böyle düşünen arkadaşların da bu kanıya nasıl vardıklarını merak ediyoruz. Çünkü bunu gösterecek herhangi bir veri de bulunmuyor" şeklinde konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri