Frenk Üzümü Vanilya Jölesi (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Frenk Üzümü Vanilya Jölesi (Almanya)

450 ml alan 2 kavanoz için yeterli

MALZEME
1.2 kilo kırmızı frenk üzümü (600 ml suyu için),
3 portakal,
1 çubuk vanilya,
6 damla badem aroması,
500 g pratik reçel şekeri.

Yapılışı

1. Frenk üzümlerini yıkayarak süzülmeye bırakın ve ayıklayın, sularını sıkın. 600 g frenk üzümü suyunu bir kaba koyun.
2. Portakalları sıkın, suyunu tel süzgeçten süzün. Vanilyayı yarın, içini çıkartın, kabuklarını bir tarafa koyun.
3. Portakal suyunu ve vanilyayı frenk üzümü suyuna karıştırın, badem aromasını damlatın. Pratik reçel şekerini dökün, devamlı karıştırarak 1-2 dakika kaynatın.
4. Tencereyi ateşten alın, üstünde oluşan köpüğü alın. Jöleyi kavanozlara doldurun, daha fazla vanilya tadı için vanilya kabuklarını kavanozlara koyabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst