ashli
Bayan Üye
İçindekiler
* 750 gr patates
* Tuz
* 3 taze soğan
* Birkaç dal dereotu
* Maydanoz ve roka
* 150 gr labne peyniri
* Karabiber
* 4 tavuk göğsü
* 4 dilim dana jambonu
* 1 çorba kaşığı un
* 1 yumurta
* 6-8 çorba kaşığı galeta unu
* 1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor)
* 2 çorba kaşığı margarin
* Bir miktar tereyağı
Hazırlanışı
* Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
* Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin.
* Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın.
* Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün.
* Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun.
* Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.
* Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.
* Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin.
* Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın.
* Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin.