Fransa'da, Gelin ile Kayınpederin Evliliğine Onay Çıktı

Derin42

Bayan Üye
Fransa'da, Gelin ile Kayınpederin Evliliğine Onay Çıktı

Yargıtay daha önce İstinaf Mahkemesi'nde, aile içinde miras sorunu yüzünden yapılan itirazla bozulan evliliğe onay vererek bir ilke imza attı.

Fransa'da Yargıtay, gelin ve kayınpeder arasındaki evliliğe onay verdi. Yargıtay daha önce İstinaf Mahkemesi'nde, aile içinde miras sorunu yüzünden yapılan itirazla bozulan evliliğin geçerli olduğunu açıklayarak, ülkenin medeni hukuk tarihinde bir ilke imza attı.

İSTİNAF MAHKEMESİNİN HÜMKÜNÜ GEÇERSİZ KILDI

Yargıtay, gerekçeli kararında, yakın akraba evlilikleri ile ilgili yasağın hala devam ettiğine vurgu yaptı ancak hiçbir yasal itiraza uğramadan 20 yıl resmi evli kalan gelin ve kayınpederin, evliğinin bozulması kararını veren İstinaf Mahkemesi'nin hükmünü geçersiz kıldı.

EŞİNİ BOŞADI KAYINPEDERİNE TAŞINDI

1969 yılında Claude isimli bir erkekle evlenen Denise isimli kadın, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkeme tarafından da iki kez mahkum edilen eşinden boşanarak, 1980 yılında doktorluk yapan Raymond isimli kayınpederinin evine kızı ile yerleşmişti. Kayınpeder ve gelin arasındaki başlayan duygusal ilişki 1983 yılında evlilikle sona ermişti.

ESKİ EŞ MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

22 yıllık evliliğin ardından 2005 yılında Raymond'un ölümünden sonra eski karısı ve oğlu kalan miras nedeniyle evliliğin bozulması için mahkemeye başvurmuştu. Eski koca, medeni kanuna göre, eski karısının, kayınvalidesi olamayacağı gerekçesiyle evliliğin bozulmasını istemiş ve İstinaf Mahkemesi de bu isteği kabul etmişti.
alıntı

Son düzenleme:
---> Fransa'da, Gelin ile Kayınpederin Evliliğine Onay Çıktı

Yuhhh artıkk Allah'ım azabından bunlara isabet ettir Rabbim nasıl olur boyle birsey :mad:

Yuhhh artıkk Allah'ım azabından bunlara isabet ettir Rabbim nasıl olur boyle birsey :mad:

Merhaba.

Lütfen,
Beddua etmeyin arkadaşlar.
İyi bir insanın,
Değil beddua etmek ağzından çirkin bir söz bile çıkmaz.

Peygamberimiz en iyi örnektir.

Daha kötüsü,
Yaradana ne yapması gerektiğini söylemektir.
Biz kim?,
Yaradan kim?.

Bizimkisi sadece hatırlatma.
Gözden kaçtığını tahmin ettiğimiz için.

Doğrusu ise;
Yaradan herhalde olanın yardımcısı olsun demektir.
Bu güzel bir duadır.

Darda kalana da,
Ezilene de,
Delirene de, vs..... faydalı olur.

Yanlışları, hayatımızdan çıkaralım lütfen.

Hoşgörünüz için
Teşekkür ediyorum She kardeşim..:1:

Saygılar.:hi:

olayı başlıktan yola çıkarak değerlendirirseniz ve ayrıntılarını okumadan yorumlamaya kalkışırsanız yanlış sonuca varabilirsiniz..
haberin ayrıntısında,kadının iki kez şiddet nedeniyle ceza almış kocasından ayrıldığını es geçmeyin..ve kızıyla kayınpederine sığındığı anlaşılıyor..elbette neler yaşandığını bizler sadece bize aktarılan kadarıyla biliyoruz ve bilmediğimiz onca şeye rağmen kalkıp yorum yapıyoruz..
aslında bu bize özgü bir şey herhalde..bize aktarılanın tam doğru olduğuna inanıp,eksik bir şeyler olabileceği ihtimalini gözardı edip hemen başlıyoruz sallamaya..

mavikalem34 emir degil dua benim ki zalimlere boyle dua edilir kim olursa olsun yine aynısını soylerdim .
Kaff sallamak tabirin umarım bana degildir.

mavikalem34 emir degil dua benim ki zalimlere boyle dua edilir kim olursa olsun yine aynısını soylerdim .
Kaff sallamak tabirin umarım bana degildir.

Merhaba.

Tabii böyle bedduada edebilirsiniz.

İslam dini de,
İnsan hakları da,
Bu özgürlüğü,
Bu seçme hakkını size verir.

Esas sorun;
Yüce peygamberimiz böyle söylermiydi?,
Veya söylemişmi?.

Bu bedduaları herkes edebilir,
Hatta eder.

Ama farklı insan her konuda farklı olmalıdır.

İşte marifet bu farklılıktır.

Gerçek mümin herşeyi ile bunu gösterir.
Lafla mümin olduğunu söyleyenlerden,
Değil,
Gerçek mümin olmamız gerekir.
Bunun içinde,
Peygamberimizin yaşamı bize referans olmalıdır.

Biz sizin gerçektende farklı olduğunuzu biliyoruz.

Biraz dikkatle,
Siz de güzellikler üreten,
Güzel bir insan olduğunuzu göreceksiniz.

She`´isimli üyeden Alıntı
""Yuhhh artıkk Allah'ım azabından bunlara isabet ettir ""

Cümlesi bir dua olabilirmi?.

Yoksa;
Doğrudan ne yapması gerektiğini söylemiş olmuyormusunuz?!.

Tabii bunlar sadece bizim görüşlerimiz.

Biz arkadaşlarımızı en üst sıralarda görmek isteriz.
Üst sıraları fazlası ile hak ediyorsunuz çünkü.
Bundan eminiz.

Saygılar.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri