Frambuazlı Dondurma

ashli

Bayan Üye
Frambuazlı Dondurma

Malzemeler

2 su bardağı şeker
500 gr. frambuaz
3 yumurta akı
2 bardak su

Yapılışı

Frambuazları yıkayıp ayıklayın.
İyice ezip kaşıkla bastırarak tel süzgeçten geçirin.
(Veya bir robotta suyunu çıkarın)
Şeker ile yumurta akını ovup kayısı suyu ve su koyup karıştırın.
Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun.
Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın

Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve belkide farklı koruyucular ve kıvam ericiler kullanılarak yapılmaktadır. Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından). Son yıllarda çıkan
minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar yapılabilmektedir. Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları yemektir. Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst