ashli
Bayan Üye
Frambuazlı Dondurma
Malzemeler
2 su bardağı şeker
500 gr. frambuaz
3 yumurta akı
2 bardak su
Yapılışı
Frambuazları yıkayıp ayıklayın.
İyice ezip kaşıkla bastırarak tel süzgeçten geçirin.
(Veya bir robotta suyunu çıkarın)
Şeker ile yumurta akını ovup kayısı suyu ve su koyup karıştırın.
Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun.
Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın
Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve belkide farklı koruyucular ve kıvam ericiler kullanılarak yapılmaktadır. Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından). Son yıllarda çıkan
minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar yapılabilmektedir. Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları yemektir. Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…
Malzemeler
2 su bardağı şeker
500 gr. frambuaz
3 yumurta akı
2 bardak su
Yapılışı
Frambuazları yıkayıp ayıklayın.
İyice ezip kaşıkla bastırarak tel süzgeçten geçirin.
(Veya bir robotta suyunu çıkarın)
Şeker ile yumurta akını ovup kayısı suyu ve su koyup karıştırın.
Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun.
Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın
Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve belkide farklı koruyucular ve kıvam ericiler kullanılarak yapılmaktadır. Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından). Son yıllarda çıkan
minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar yapılabilmektedir. Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları yemektir. Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…