Fotografa Zoom Efekti Vermek (Resimli)

Hestia

Bayan Üye
selamün aleyküm,

bu dersimizde Profesyonel fotoğraf makinalarında objektif hareketleriyle verilen bu efekt türünü Photoshopta nasıl yaparız onu öğreneceğiz inşAallah.
Bu hareket sayesinde alan derinliğini ortaya çıkartabilirsiniz ve nesnelere hareket hissi verebilirsiniz....

1- Öncelikle bu tekniği öğrenmek için örnek fotoğrafımızı açalım...
ben bu resmi çalıştım siz istediğiniz remi açınız...

2-ve Elliptical Marquee Tool ile nesnemizi seçelim...

Resim otomatik olarak küçültülmüştür.Gerçek boyutta görmek için tıklayın. (659x488)

3-Select > Modify > Feather menüsünden Feather Radius değerini 15 pixel olarak verelim....
Böylelikle seçtiğimiz alanı 15 pixel boyunca yumuşak bir geçişle koruyacak...
Eğer bu ayarı vermezsek keskin olarak keseceği için zoom efekti çok yapay duracaktır....

4-Belirlediğimiz nesneyi yumuşak geçişli bir alan içerisinde seçtikten sonra bu alanın dışına efekti uygulayacağımız için Select > Inverse yapıyoruz. Kısayol Tuşu: Ctrl-Shift-I

Artık alanlarımızı belirledik. Şimdi ise efekti uygulama zamanı Filter > Blur > Radial Blur seçeneğini açıyoruz. Çıkacak olan ayar ekranında Amount değerini 55, Blur Method: Zoom, Quality: Good seçeneklerini seçiyoruz....

Zoom efektimizin sonucu olarak meydana çıkan çalışmamız:

Not: Verdiğimiz ayarlar kullanacağınız görselin boyutuna, kadraj genişliğine, nesnenin türüne, hareketlilik hissinin derecesine göre değişiklik gösterebilir. Kendi çalışmanızda ayarları deneyerek en iyi seçeneği bulabilirsiniz.

kolay gelsin efendim...

alıntıdırr​

---> Fotografa Zoom Efekti Vermek (Resimli)

başka bir anlatım

---------------

eğer kalabalık içindeki bir kişiye bu efekti
uygularsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz ...

1

2

3

4

5

Hazırlayan:ByhnvC

alıntı

---> Fotografa Zoom Efekti Vermek (Resimli)

Warped Effect

1)başlamadan önce efekti katmak istediğiniz resmi seçin. bu efek en iyi olarak hızlı hareketlerde (arabalar ya da sporcular) uygulanır.

2)ctrl+j ile layeri kopyalayın.

3)üstteki layeri seçerek Filter->Blur-Radial Blur (Amount: 100 bununla oynayabilirsiniz Method: Zoom
Quality: Good (ya da Best daha iyi bir kalite için)
bunun gibi bişey elde etmiş olmanız lazım

4)üstteki layerin opacity değerini %50 olarak ayarlayın ki aşağıdaki resmi görebilelim.

Eraser toolu seçin ve resimdeki ayarları uygulayın. sonra ana karakterin çevresindekileri silin.

işte sonuç

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri