---> Forumda; konuşma,tartışma, cevap verme ve hoşgörü adabı
Arkadaşım ben sizin okudugum her yorumunuzda inceden aşşağılama küçük düşürücü kinayeli kelimelerle karşılaşıyorum...
Evet bakıldıgıda okumayı önermek kötü birşey degildir,fakat siz bunu farklı yapıyorsunuz karşınızdaki şahsı ezmeye çalışıyorsunuz.Bir insana aklını kullan derseniz bunu hakaret algılar ne yani nerden çıkardın aklımı kullamadıgımı ekledigim konudan mı?der.Ama size kalırsa aklını kullan demek gayet hoş bi oneri.Copy-Paste yapacagınıza kendi bilgilerinizi paylaşın diyorsunuz size gore hoş bir uyarı ola bilir ama konu sahibine verdigi emege saygıszlıktır,her ne kadar copy-paste bi konu olsada orada da bi emek var.
Gelelim bana dediginiz açın bir konu konuşalım,ben size ne dedim?.Ben size herkese tavsiyelerde bulunuyorsunuz mutlaka ki sizde bir kitap kurdusunuz o zaman buyrun acın bir konu bize bilgilerinizi aktarın bizde sizin bilginizden faydanalim dedim;gecenlerde actıgınız konuyu söyledim namaz ve para konunuzu bu konu sizin orada yaptıgınız yazışmalar gibi gayri ciddi tartişilcak bir konu degil ispatlar gerekir bilgi gerekir kanımca mantıken falan fişmekan diyerek tartişılcak birkonu degildi bende sizin actıgınız konuya ne kadar hakim oldugunuza baktim bahsettiginiz bilgi buysa sifir dedim?Doğrumu.
Kaldıki burada kimse bir konu açarken birisinin ona demesiyle açmıyor kendi istegi üzere aciyor sizde öyle yaparsanız bir insan sevindirmiş olursunuz.
Evet simdi size tekrar soyluyorum,Copy-Paste'de olsa bi emek var bir ugraş var
bugün kime sorsaniz sizin soylediklerinizden daha cok şey soylerblki okumakla ilgili...kaldki siz karşınzdaki şahsın okuyup okumadıgını nerden biliyorsunuz paylaştıgı konudan mı? Öyleyse ewt sizinde paylaşımlariniza bakarsak yalan soyluyorsunuz demem tanımadıgım birisine ama okudugunuz kitaplar boşa gitmiş sanırım okuduklarınızdan bir bilgi edenmemişsiniz.
İşte budur güzel arkadaşım sizin karşınızdaki şahsa yaptıgınız muamele,genede bunda sonra bekleriz paylaşimlarinizi Copy-Paste'de kabulumuz...Selam ve Dua iLe...
Yahu yiğit kardeşim, neden ismin gibi yiğit olmuyorsun?.
Biz buraya kavga edilmesin güzel güzel konuşulsun diye bir konu açtık. Konu, kavgaları, çatışmaları hakaretleri önlemek, az da olsa engelleyebilmek. Öncelikle kendi yazılarınıza bir bakın, ne kadar düzelmiş. Ana fikir aynı olsa da hitabınız, kelimeleriniz düzeldi. Biz en azından bunu başardık.
Gelelim ince ince dediğiniz konuya; Aslında bu sizi hiç ilgilendirmiyor. Size söyleseydik açıklardık. Ama biz arkadaşımıza söyleme ihtiyacı hissettik. O bizim ne demek istediğimizi anladı. Ama siz hala anlayamamışsınız. O isterse daha açık anlatabiliriz. Ama bu bizden istenmiyor. Sadece siz biz elif dediğimiz halde mertek anlıyorsunuz.
Şimdi size de söylüyorum. O yazıları tekrar okuyun. + birazda allahın lütfu olan aklınızı da lütfen kullanın. Onu otoparkta bırakmayın. Ve dediklerimizi sentezleyin. Bütün ihtimaller hakkında kafa yorun. Eminim anladığınızda bütün kullandığınız ithamların haksız olduğunu göreceksiniz. Ben sizinle veya bir başkası ile neden dalaşayım?, neden sizleri küçük ve hakir göreyim?, Sizleri ve bizleri mevlamız yaratmadı mı?, allahın yarattığı küçük ve hakir görülebilir mi?, sizin bilgileriniz böylemi söylüyor?. Siz öncelikle bu arkadaşımız böyle söylemez, böyle düşünmez diye iyi niyetle yaklaşın konuya. Ondan sonrası çok kolay. Ben sizleri gerçekten seviyorum. Siz inanmayın. Size sabırla cevaplar veriyorum. Neden olabilir?. Yoksa bende başkaları gibi bu geri zekalı der ve konuyu kapatırım. Öncelikle pozitif olun. Ben sizleri ahlaksızlığa , kumara, cinayete, hırsızlığa teşvik etmiyorum. Gönülleri kırın, insanlara hakaret edin, kedileri tekmeleyin demiyorum. Bu ithamlarla aslında siz kendi kısır çemberinizden çıkamadığınızı gösteriyorsunuz. Ben sizlere uyuşturulma modundan çıkın, gözlerinizi açın, bakın çevrenizde neler oluyor diyorum, siz yine bana aynı şeyleri söylüyorsunuz. Bende Yusuf peygamberin sabrı vardır. Ama ben sizin yerinizde olsam şöyle derdim "" siz burada yazınızda böyle diyorsunuz ama bu böyle değil mi, biraz daha açabilirmisiniz? "" deseydiniz çok daha kolay olur hem de bizi üzmemiş olurdunuz. İşte aklınızı çalıştırın sözünden ne kastedildiğine bir örnek. Geniş ve büyük düşünün. Korkmayın, düşünmek, fikir yürütmek , günah değildir, ayıpta değildir. Ben düşünmüyormuyum diye öfkelendiniz şimdi. Evet düşünmüyorsunuz. Ne demek bu?. Elinize beyaz bastonu almış, sağa sola çarpa çarpa gidiyorsunuz. Birisi size yardım etmek istediğinde ise ben ama değilim, turp gibiyim diyorsunuz. Ama elinizde beyaz bastonu, sağa-sola nasıl çarptığınızı görmüyorsunuz. Bize sormak istediklerinizi lütfen direkt ,doğrudan sorun. Formu işgal etmiyelim boş yere. Kimsenin hakkını çalmayalım. Bayan arkadaşımız da istediğini sorabilir, incindi ise söyleyebilir. Ama siz bunu nezaketen söyleyemezsiniz. Söylerseniz, etik olmaz, kabul görmez. Ayrıca sizin mantığınızla siz onun adına söyleyince o arkadaşımıza aciz, konuşamayan, kendi fikri olmayan, savunulmaya muhtaç bir insan muamelesi yaparak onu küçültüyorsunuz. Ama aslında yüceltmek niyetinde olduğunuzu biz biliyoruz. Ama yaptığınız yüceltirken küçültme diye adlandırılır. Gördüğünüz gibi netice nereden baktığınıza bağlı olarak değişebilir. Sorunuz, yorumunuz, fikriniz varsa buyrun alayım. Amma itişip çekişme güzel örnek olmuyor. Biz bunu istemiyoruz. Bir konuda anlaştığımız kesin. Anlaşamadığımız konusunda mutabık kalalım. Dost olalım. Birbirimizle uğraşacamıza, bizi ezenlerle, bölenlerle, sömürenlerle uğraşalım. Ha gücümüz yeter, yetmez ayrı konu. İyi niyet gösterelim. Müminlerin her zaman kavga edip birbirlerini yemediklerini gösterelim. Kendi çapımızda güzel örnek olalım. Saygılar yiğit kardeşim.
Not=Diğer konularda, çok sorunuz var. tek-tek cevaplanması gerekiyor. Ama formu bize ayırmaları gerekecek. Hem bendeniz yönetimden çok korkuyorum, siz çok konuşuyorsunuz derler ve bizi atarlar. Zaten hazır kıta bekliyorlar, kimi atalım, kimi atalım diye. (şaka tabii, biz sorularımıza güzel cevaplar aldık. Bu cevaplar bizi memnun etti. Teşekkür için bir fırsat yaratalım dedik sadece. Bazı cümleler çok etkileyici idi, sağolun).
para ile namaz dahil yerinde, istediğinizi sorun. Açıklıyalım. Ama her konuyu ait olduğu yerde konuşalım. Bilen insan sorusu ile bilgisini gösterir. Yapın bunu. Hangi sorunuz cevapsız kaldı ki?.