Forumda; konuşma,tartışma, cevap verme ve hoşgörü adabı

mavikalem34

Kayıtlı Üye
merhaba sevgili arkadaşlar. Biz bu foruma girerken birilerine faydamız, yararımız olsun düşüncesine sahiptik. Bir paylaşım ,bir iletişim ,bir güzellik olur diye tahmin etmiştik. Ama bu düşüncelerimiz o kadar az gerçekleşti ki inanamadık. İnsanlarımız küfürü hakareti doğal bir şey yapıyormuş gibi çok rahatlıkla yapıyorlar. Gönüller kırılıyor, yollar kapanıyor. Yapan ise farketmiyor bile.
Evet bu forumda, size göre
1-nasıl bir uslupla konuşulmalı?.
2- Bir tartışma bir fikir belirtme, nasıl yapılmalı?.
3-Bir konuya, bir yoruma nasıl cevap verilmeli?, veya Kimler cevap vermeli?.
4-Aklımıza, ağzımıza her geleni, yazabilirmiyiz?.
5- Ailemizden aldığımız terbiyenin; burada ne kadar net görüldüğünü farkedebiliyormuyuz?.
6-Nezaketin ve hoşgörünün ne kadar güzel bir şey olduğunu hatırlıyormuyuz?.
Evet bazı şeyler işte,ne dersiniz? sizinde benzer fikirleriniz var mı?.Teşekkür ediyorum ilginiz için.

---> Forumda; konuşma,tartışma, cevap verme ve hoşgörü adabı

guzel bir konuya deginmissin,
her sey insanin kendisinde biter,
nasil bir uslup secersen oyle karsilik bulursun bu hayatin temel kurali

guzel bir konuya deginmissin,
her sey insanin kendisinde biter,
nasil bir uslup secersen oyle karsilik bulursun bu hayatin temel kurali

Teşekkürler. Bizim üslubumuz, güzellik ve hoş görü. Kimin gönlü olursa olsun, kırılmamalı. Ama bu saygı toplumumuzda yaygın olmalı. Argolar değil, zerafet çoğalmalı. Hepimiz dikkat etmeliyiz, özen göstermeliyiz.:Ü

Küçüklere sevgi buyuklere saygı,

2- Bir tartışma bir fikir belirtme nasıl yapılmalı?.

Kendi fikirlerininiz doğruluguna nasıl inanıyorsanız,karsı tarafında dusuncelerıne saygı duymalısınız. Ben bilirim benım dusuncelerım dogru diye düşünememelisiniz.Fikirlerinize herzaman karşıt fikirlerin çıkabileceğini kabullenmeniz gerekiyor.

3-Bir konuya bir yoruma nasıl cevap verilmeli? veya Kimler cevap vermeli?.

İstediğiniz gibi yorum verebilirsiniz.Yukarıdaki Kriterlere göre

4-Aklımıza ağzımıza her geleni yazabilirmiyiz?.

Yazabilirsiniz.

5- Ailemizden aldığımız terbiyenin; burada ne kadar net görüldüğünü farkedebiliyormuyuz?.

Kesinlikle

Evet bazı şeyler iştene dersiniz? sizinde benzer fikirleriniz var mı?.Teşekkür ediyorum ilginiz için.

Forumda Her Çeşit İnsanlar Oldugunu ve Her Çeşit Düşüncenin Varoldugunu Unutmayın. Kendi Düşünceleriniz Sadece Sizleri Bağlar.

Konu Siyasi,Dini vb. Konular Açarken Kendi Düşüncelerini Öne Çıkarmayın.

Siyasi ve Dini Konular Forumdaki Yaş Ortalamasını Göz Önüne Aldıgımızda Ağır Bir Konu,Oyuzden HerTürlü Yorumlar Gelebilir. Konuya Hakimseniz Bunların Önüne Geçip İnsanlara Doğru Bilgileri Sunabilirsiniz (Kendi Doğrularınızı Değil)

Unutmayın kişilerin yorumları sizin onla tartışmaya girip girmeyeceğinizi zaten gösterir

Kolay Gelsin.

+

Küfürlü yorum gördüğünüzde herhangi bir yöneticiye bildirin veya bildirim butonunu kullanın

+

Küfürlü yorum gördüğünüzde herhangi bir yöneticiye bildirin veya bildirim butonunu kullanın

Teşekkürler. Peki bu dedikleriniz yönetimdeki arkadaşlarımızı kapsar mı?. Yani bir yöneticiyi belirtsek size, tavrınız ne olur?. Banlanma sebebi hasıl oldu diye formdan atarmısınız?, Yoksa Fatih sultan Mehmet gibi adeleti tesis ederek, engin ol gönül ,engin ol düsturu ile erdemliliğinizi göstermeyi mi tercih edersiniz?. Hoşgörünüz için teşekkür ederim. Saygılar.

Ben dahil istediğiniz kullanıcıyı bildirebilirsiniz. Haksızlızlık veya üye ayırmalarda Mod ve S.Mod ve Admin Grupları emin olun sizden daha ağır uyarılar alıyor. Uzaklaştırılma ya neden olan bir davranışta bulunan olursa bir sn surmez uzaklaştırılması.

Yönetici Gruplarının Her Zaman Arkasında Oldugunumuzu da Unutmayın

Son düzenleme:

Ben dahil istediğiniz kullanıcıyı bildirebilirsiniz. Haksızlızlık veya üye ayırmalarda Mod ve S.Mod ve Admin Grupları emin olun sizden daha ağır uyarılar alıyor. Uzaklaştırılma ya neden olan bir davranışta bulunan olursa bir sn surmez uzaklaştırılması.

Yönetici Gruplarının Her Zaman Arkasında Oldugunumuzu da Unutmayın

Peki. Cevabınız beni şaşırttı. Dürüst ve adil olduğunuz gözüküyor. Peki sadece bilgi edinmek için soruyorum. Bendenizi hiç tanımadığınız halde dolma kalem dediniz. Bu bizi çok üzdü. Acaba biz mi dolduk gerçekten?, yoksa siz mi dolmuşa gelmiştiniz?. İşte şimdi Fatih sultan Mehmet olma zamanı. Sizi, size anlatıyorum. İlahi bir durum oldu ve siz konuya denk düştünüz.. Güzel bir açıklama size yakışır. Teşekkür ediyorum

Amacınız sadece yönetici arkadaslar üzerinden konuşmak ve her defasında isteğiniz dışında (Acaba biz mi dolduk gerçekten?) yorumlar yaptıgınız takdirde her türlü yorumu alırsınız benden. Sözlerimin her zaman arkasındayımdır.

Amacınız sadece yönetici arkadaslar üzerinden konuşmak ve her defasında isteğiniz dışında (Acaba biz mi dolduk gerçekten?) yorumlar yaptıgınız takdirde her türlü yorumu alırsınız benden. Sözlerimin her zaman arkasındayımdır.

Hayır, asla böyle bir şey yok. Ama insanın üzüldüğünü kabul edin lütfen. Doğru duruşunuz çok güzel. Bizim söylediğimiz; Sadece tek bir örnek, evet tek bir kelime gösterirseniz bizleri sevindirirsiniz. sadece nedenini anlamak, hatalarımız varsa düzeltmek isteriz. Saygılar

Küçüklere sevgi buyuklere saygı,

2- Bir tartışma bir fikir belirtme nasıl yapılmalı?.

Kendi fikirlerininiz doğruluguna nasıl inanıyorsanız,karsı tarafında dusuncelerıne saygı duymalısınız. Ben bilirim benım dusuncelerım dogru diye düşünememelisiniz.Fikirlerinize herzaman karşıt fikirlerin çıkabileceğini kabullenmeniz gerekiyor. (saygı ve sevgi çerçevesinde yapılmalı, hakaret ve küçültücü sözler kullanılmamalı)

3-Bir konuya bir yoruma nasıl cevap verilmeli? veya Kimler cevap vermeli?.

İstediğiniz gibi yorum verebilirsiniz.Yukarıdaki Kriterlere göre. (konuyu okumalı ve neden bahsedildiğini anlayarak,kendi aklı ile cevap verilmeli).

4-Aklımıza ağzımıza her geleni yazabilirmiyiz?.

Yazabilirsiniz. ( yazamayız.Edep ve ahlaki kurallar bu forumda da geçerlidir. Toplumu yanlış yönlendirici şeylerde yazamayız).

Kesinlikle. (evet ama arkadaşlarımız bunu göremiyor. Kem söz sahibine aittir ata sözünü kimse hatırlamıyor).

Evet bazı şeyler iştene dersiniz? sizinde benzer fikirleriniz var mı?.Teşekkür ediyorum ilginiz için.

Forumda Her Çeşit İnsanlar Oldugunu ve Her Çeşit Düşüncenin Varoldugunu Unutmayın. Kendi Düşünceleriniz Sadece Sizleri Bağlar. (Evet ama terbiye edep hepimizi bağlar).

Konu Siyasi,Dini vb. Konular Açarken Kendi Düşüncelerini Öne Çıkarmayın.(haklısınız).

Siyasi ve Dini Konular Forumdaki Yaş Ortalamasını Göz Önüne Aldıgımızda Ağır Bir Konu,Oyuzden HerTürlü Yorumlar Gelebilir. Konuya Hakimseniz Bunların Önüne Geçip İnsanlara Doğru Bilgileri Sunabilirsiniz (Kendi Doğrularınızı Değil)

Unutmayın kişilerin yorumları sizin onla tartışmaya girip girmeyeceğinizi zaten gösterir. (Evet doğru söylüyorsunuz).

Kolay Gelsin.

Merhaba bu yorumunuzu görmemişim.
ama güzel bir yorum. Kibir yok, gurur yok, öfke yok. Evet işte yönetici budur. Evet engin gönüllü ve sabırlı olmanız güzel.
Aslında biz sizleri elinde silah olan bir yönetici olarak değil de, eski Türkler de olan; kendisine akıl, fikir danışılan, insanlara yol gösteren, tatlı dille sorun çözen bir ak sakalı olarak düşünüyoruz. Yaşınızın genç olması bunu engellemez. Önemli olan sizin koyduğunuz tavırdır.
Aslında bendeniz sizi konuya dahil etmemiştim. Ama konuya siz girdiniz.
Benim bahsettiklerim, forumda saygısız konuşmalar, seviye düşüklüğü yaratanlar, yanlışı doğru diye sunanlar idi. Yani biz kimseyi hedef almadan bir yanlışı dillendirdik. Amaç burada güzel güzel konuşalım. ama eğri ama doğru.
İstediğimiz bizim fikrimize uyulması değil, sadece seviyeli ve ahlaki konuşmalar, yazışmalar olması gerektiğidir. Bu formun bir seviyesinin olması gerektiğine inanıyorum. Bunu en başta yönetim düşük seviyelere inen arkadaşlarımızı uyararak güzel bir görev yapabilirler diye düşünüyorum. Yukarıda verdiğiniz cevaplar dan bazılarına ilaveler yaptım izninizle. Yerden tassaruf amacı ile alıntınızın üzerine yaptım(benim fikrim), lütfen hoş görün. Biz sadece doğruluk, güzellik, kazansın diyoruz. Bizim kaybetmemizin de, kazanmamızın da bir önemi yok. Güzellik ve doğruluk için çalışan herkese sevgiler,saygılar

Benim bahsettiklerim forumda saygısız konuşmalar seviye düşüklüğü yaratanlar yanlışı doğru diye sunanlar idi. Yani biz kimseyi hedef almadan bir yanlışı dillendirdik. Amaç burada güzel güzel konuşalım. ama eğri ama doğru.

Bu tür kişiler görevli arkadaslar tarafından uyarılıyor zaten.
Ancak bu tür davranısların önüne malasef geçilmez. Her toplum içerisinde mutlaka kendini farklı göstermek isteyen veya farklılık yapayım derken küçülen insanlar oluyor.Malasef Toplumun oldugu heryerde bu böyledir. Forum içerisinde Forum Kuralları dışına çıkılmadıkça, bahsettiğiniz kişiliklere uyan kişilere mudahale edilemez.
Konu sizin kişisel sorununuz ise ; bahsettıgınız kişilerle aynı seviyede bulunmayarak onlara gereken cevabı vermiş olursunuz.

Forum da her şeyi ciddiye almayın bence. Ben de bu gün burdayım yarın olmayabilirim sizde. Forum eğlence bilgi paylaşımdır. Hayatımızı yönlendirdiğimiz bir kurum değildir.

Son düzenleme:

Benim bahsettiklerim forumda saygısız konuşmalar seviye düşüklüğü yaratanlar yanlışı doğru diye sunanlar idi. Yani biz kimseyi hedef almadan bir yanlışı dillendirdik. Amaç burada güzel güzel konuşalım. ama eğri ama doğru.

Bu tür kişiler görevli arkadaslar tarafından uyarılıyor zaten.
Ancak bu tür davranısların önüne malasef geçilmez. Her toplum içerisinde mutlaka kendini farklı göstermek isteyen veya farklılık yapayım derken küçülen insanlar oluyor.Malasef Toplumun oldugu heryerde bu böyledir. Forum içerisinde Forum Kuralları dışına çıkılmadıkça, bahsettiğiniz kişiliklere uyan kişilere mudahale edilemez.
Konu sizin kişisel sorununuz ise ; bahsettıgınız kişilerle aynı seviyede bulunmayarak onlara gereken cevabı vermiş olursunuz.

Forum da herşeyi ciddiye almayın bence. İstenilmeyen bir ortamda bulunmakta kimse zorunlu değildir.

Evet açıklamalar muhteşem. Hele son sözünüz olağan üstü.
"" Forum da her şeyi ciddiye almayın bence. Ben de bu gün burdayım, yarın olmayabilirim, sizde.""
işte bu sözün üzerine söz olmaz. Teşekkür ediyorum.:4::4:

Es selamü aleyküm...

Konuya hariçten gazel okumak adına degilde sizin açmış olduğunuz konu ile ne kadar ilgilisiniz ve şikayetini yaptiğiniz davranişlarin ne kadar dışındasiniz onu merak ettim mavikalem34 Rumuzlu arkadaşım...

Benim sizinle bir kaç konuda karşılıklı konuşmam oldu kendi açtığım konuda da başka bir arkadaşın konusuna görüş bildirikende bir tevafuk oldu sizinle karşılaştık,ve şu konusunu açtığınız konudaki şikayetini yaptiğiniz davranişlarin bir kaçını ben kendi adıma sizde gördüm.
Burda arkadaşlar ilgsini cekip okuduğu veyahut bilgi olsun diye paylaştıkları konulara olan yorumlarınıza batığımda sizin sikayetiniz yaptiğiniz hakaret aşşalama küçük düşürme v.b uslubları kullandığınızı gördüm.
Konuyu okuyup okumadığınızı bilmiyorum ama ilk yazınız cok güzel konu ama Copy Paste yapmak önemli değil,önemli olan kendi bilginizi yazarak aktarsaydınız gibi aklıllarını kullanmalarını okumalarını tavsiye edyorsunuz;varın burada ki konuyu açan arkadaşı nasıl inceden aşşaladığınızı rencide ettiğinizi siz kendiniz görün bir kaç süslü konuyu öven kelimeyle yorumunuzu bitirip tartışmaya zemin hazirliyorsunuz...
Yakında sizden beklerim resim ekleyen arkadaşlar icinde arkadaşim resime olan ilgni taktir ediyorum seçtiğin resimde güzel bir sanat eseri ama keşke kendin çizip bizimle paylaşsaydın,başkasının çizdigini paylaşmak önemli degil gibi uyarılarda da bulursunuz sanırım.

.Gelenim asıl sizin şuanda yaptığınıza,sanki forumda çok seviyesiz bi ortam varmış ayarı çakmış kimin ne dediği kime nasıl davrandığı belli değilmş gibi bi yaftalama yapıyorunuz belki farkındasınz belki deilsiniz ama şuanda bunu yapıyorsunuz;kendinizin seviyesini sanki belli etmeye çalişır gibi...yapmayın.
Ben bir seneden fazla olmasina rağmen üyeliğim son zamanlarda girmeye başldım arkadaşların arasına sizin bahsettiğiniz gibi hiç bir konuşmaya muhatap olmadım.He illai her oratamda olur kendisini bilmeyen tipler ama burda d oldgu olmuştur sanirim ama sanmam ki barndırılsın görevli arkadaşlar gerekeni yaprlar...Kısacası efendim ben sizin gördüğüz argo konuşma seviyesiz konusma gibi haller görmedim....Selam ve Dua iLe.

QUOTE=yigitbircan;4149135]Es selamü aleyküm...

Konuya hariçten gazel okumak adına degilde sizin açmış olduğunuz konu ile ne kadar ilgilisiniz ve şikayetini yaptiğiniz davranişlarin ne kadar dışındasiniz onu merak ettim mavikalem34 Rumuzlu arkadaşım...

Benim sizinle bir kaç konuda karşılıklı konuşmam oldu kendi açtığım konuda da başka bir arkadaşın konusuna görüş bildirikende bir tevafuk oldu sizinle karşılaştık,ve şu konusunu açtığınız konudaki şikayetini yaptiğiniz davranişlarin bir kaçını ben kendi adıma sizde gördüm.
Burda arkadaşlar ilgsini cekip okuduğu veyahut bilgi olsun diye paylaştıkları konulara olan yorumlarınıza batığımda sizin sikayetiniz yaptiğiniz hakaret aşşalama küçük düşürme v.b uslubları kullandığınızı gördüm.
Konuyu okuyup okumadığınızı bilmiyorum ama ilk yazınız cok güzel konu ama Copy Paste yapmak önemli değil,önemli olan kendi bilginizi yazarak aktarsaydınız gibi aklıllarını kullanmalarını okumalarını tavsiye edyorsunuz;varın burada ki konuyu açan arkadaşı nasıl inceden aşşaladığınızı rencide ettiğinizi siz kendiniz görün bir kaç süslü konuyu öven kelimeyle yorumunuzu bitirip tartışmaya zemin hazirliyorsunuz...
Yakında sizden beklerim resim ekleyen arkadaşlar icinde arkadaşim resime olan ilgni taktir ediyorum seçtiğin resimde güzel bir sanat eseri ama keşke kendin çizip bizimle paylaşsaydın,başkasının çizdigini paylaşmak önemli degil gibi uyarılarda da bulursunuz sanırım.

.Gelenim asıl sizin şuanda yaptığınıza,sanki forumda çok seviyesiz bi ortam varmış ayarı çakmış kimin ne dediği kime nasıl davrandığı belli değilmş gibi bi yaftalama yapıyorunuz belki farkındasınz belki deilsiniz ama şuanda bunu yapıyorsunuz;kendinizin seviyesini sanki belli etmeye çalişır gibi...yapmayın.
Ben bir seneden fazla olmasina rağmen üyeliğim son zamanlarda girmeye başldım arkadaşların arasına sizin bahsettiğiniz gibi hiç bir konuşmaya muhatap olmadım.He illai her oratamda olur kendisini bilmeyen tipler ama burda d oldgu olmuştur sanirim ama sanmam ki barndırılsın görevli arkadaşlar gerekeni yaprlar...Kısacası efendim ben sizin gördüğüz argo konuşma seviyesiz konusma gibi haller görmedim....Selam ve Dua iLe.
[/QUOTE]

Aleykümselam yiğit kardeşim. Yani doğrusu ne diyeceğimi bilemiyorum. Biz sizin isteğiniz üzerine size özel konu seçmenizi sağlayarak istediğiniz konuda konuşalım dedik. Anlaşılan bu teklifi beğenmediniz. Bu konu da siz yoksunuz; neden üzerinize alınıyorsunuz?
Beni eleştirmenize ben asla kızmam. Sadece seviyenize dikkat ederim. Kelime seçimleriniz hitabınız güzel. Tahminim bazı şeylerde farklı frekanslardayız. Yani ayni fikirlere sahip olduğumuzu ben görebiliyorum. Siz görmediğinizi söylemekte ısrar ediyorsunuz. Bizim oku, öğren dememizden neden rahatsız oluyorsunuz?. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Kuranımızın ilk ayeti. Onu oku, bunu okuma demiyoruz. Filan efendiyi, flanca partiyi örnek göstermiyoruz. Ne demişiz; Oku kardeşim, Öğren kardeşim, demişiz. Bu kardeşimiz herhalde psikopat değildir. Ne okuyacağına kendisi karar verecektir. İster kuran, ister tıp, ister ise astronomi okusun. Herhalde cahil kalmasından iyidir. Bir neden daha söyleyelim. (Sizde biliyorsunuz) İlim adamlarının uykusu dahi bizim için ibadettir. Evet bu da bir ayettir. Şimdi siz neyi beğenmiyorsunuz?. Bu kızımız neden cahil kalsın?. Burada yanlış olan ne?.
Bu sözlerde nasıl küçültücü bir ifade olabilir?. Biz bunları söyleyince işkembeden mi attığımızı sanıyorsunuz?. Bizi çok bilmişlik olarak nasıl suçlarsınız?. Biz yazılanları öyle uzaktan dürbünle okumuyoruz. Bir ihtiyaç hasıl olduğu için söylüyoruz. Size neden söylemedik?. Misalen; Mastöre neden söylemiyoruz?, bal böceğine neden söylemiyoruz?. Bu konularda bir fikriniz var mı?.
Dinimize göre bizim borcumuz bunları söylemek. Kimseyi kırmadan üzmeden. Karşı ise beğenirse alır, beğenmez ise çöpe atar. Asıl olan iyi niyetle yapılıp, söylenmesidir.
Herkes baktığında aynı şeyi görebilse idi, insanın beyni beş kuruş etmeyen fotoğraf makinalarından farkı kalmazdı. Sizin görmemeniz onun olmadığını göstermez.

iyi bakarsanız, birazda düşünürseniz neler görebilirsiniz. Ata sözümüz bile var.
Her göz bakar, Ama sadece bazıları görür.(sizi tenzih ediyorum tabii). Ama sizde göremiyormuş gibi tavır koymayın lütfen.
İnsan kendisine ne kadar saygı gösterirse, karşısındaki insana da o kadar saygı gösterir. Kem söz, haksız söylenmiş her söz sahibine aittir. Sizinle her konuda anlaşacağımızdan eminim. Her şeyi konuşabiliriz. Bir arkadaş, bir beyefendi, Bir mümin gibi. (zaten müminiz, lafın gelişi yani). Bizim konuşmamız, edebimiz, saygımız başkalarına, diğer kardeşlerimize örnek olmalıdır. Bu kardeşin, iyilik diyor, güzellik diyor, gönül diyor, hatır diyor. Evet siz ne diyorsunuz yiğit kardeşim?. Anlaşmak ,aynı fikirde olmak, önemli değil. Önemli olan insan gibi konuşabilmek, gerekiyorsa fikirlerini ortaya koyarak. karsındakinin yanlışını isbat etmektir. Her konuda konuşabiliriz. Ama kardeşçe, gürültüsüz, hakaretsiz. Buyrun, sizinle konuşmak bizi memnun eder. Saygılar benim yiğit kardeşim.

Not= mastör ve bal böceği kardeşim, sizin güzelliğinizi, iyiliğinizi örnek olarak gösterdik. sizin izninizi almadan. Lütfen bağışlayın.

Arkadaşım ben sizin okudugum her yorumunuzda inceden aşşağılama küçük düşürücü kinayeli kelimelerle karşılaşıyorum...
Evet bakıldıgıda okumayı önermek kötü birşey degildir,fakat siz bunu farklı yapıyorsunuz karşınızdaki şahsı ezmeye çalışıyorsunuz.Bir insana aklını kullan derseniz bunu hakaret algılar ne yani nerden çıkardın aklımı kullamadıgımı ekledigim konudan mı?der.Ama size kalırsa aklını kullan demek gayet hoş bi oneri.Copy-Paste yapacagınıza kendi bilgilerinizi paylaşın diyorsunuz size gore hoş bir uyarı ola bilir ama konu sahibine verdigi emege saygıszlıktır,her ne kadar copy-paste bi konu olsada orada da bi emek var.

Gelelim bana dediginiz açın bir konu konuşalım,ben size ne dedim?.Ben size herkese tavsiyelerde bulunuyorsunuz mutlaka ki sizde bir kitap kurdusunuz o zaman buyrun acın bir konu bize bilgilerinizi aktarın bizde sizin bilginizden faydanalim dedim;gecenlerde actıgınız konuyu söyledim namaz ve para konunuzu bu konu sizin orada yaptıgınız yazışmalar gibi gayri ciddi tartişilcak bir konu degil ispatlar gerekir bilgi gerekir kanımca mantıken falan fişmekan diyerek tartişılcak birkonu degildi bende sizin actıgınız konuya ne kadar hakim oldugunuza baktim bahsettiginiz bilgi buysa sifir dedim?Doğrumu.

Kaldıki burada kimse bir konu açarken birisinin ona demesiyle açmıyor kendi istegi üzere aciyor sizde öyle yaparsanız bir insan sevindirmiş olursunuz.

Evet simdi size tekrar soyluyorum,Copy-Paste'de olsa bi emek var bir ugraş var
bugün kime sorsaniz sizin soylediklerinizden daha cok şey soylerblki okumakla ilgili...kaldki siz karşınzdaki şahsın okuyup okumadıgını nerden biliyorsunuz paylaştıgı konudan mı? Öyleyse ewt sizinde paylaşımlariniza bakarsak yalan soyluyorsunuz demem tanımadıgım birisine ama okudugunuz kitaplar boşa gitmiş sanırım okuduklarınızdan bir bilgi edenmemişsiniz.

İşte budur güzel arkadaşım sizin karşınızdaki şahsa yaptıgınız muamele,genede bunda sonra bekleriz paylaşimlarinizi Copy-Paste'de kabulumuz...Selam ve Dua iLe...

Arkadaşım ben sizin okudugum her yorumunuzda inceden aşşağılama küçük düşürücü kinayeli kelimelerle karşılaşıyorum...
Evet bakıldıgıda okumayı önermek kötü birşey degildir,fakat siz bunu farklı yapıyorsunuz karşınızdaki şahsı ezmeye çalışıyorsunuz.Bir insana aklını kullan derseniz bunu hakaret algılar ne yani nerden çıkardın aklımı kullamadıgımı ekledigim konudan mı?der.Ama size kalırsa aklını kullan demek gayet hoş bi oneri.Copy-Paste yapacagınıza kendi bilgilerinizi paylaşın diyorsunuz size gore hoş bir uyarı ola bilir ama konu sahibine verdigi emege saygıszlıktır,her ne kadar copy-paste bi konu olsada orada da bi emek var.

Gelelim bana dediginiz açın bir konu konuşalım,ben size ne dedim?.Ben size herkese tavsiyelerde bulunuyorsunuz mutlaka ki sizde bir kitap kurdusunuz o zaman buyrun acın bir konu bize bilgilerinizi aktarın bizde sizin bilginizden faydanalim dedim;gecenlerde actıgınız konuyu söyledim namaz ve para konunuzu bu konu sizin orada yaptıgınız yazışmalar gibi gayri ciddi tartişilcak bir konu degil ispatlar gerekir bilgi gerekir kanımca mantıken falan fişmekan diyerek tartişılcak birkonu degildi bende sizin actıgınız konuya ne kadar hakim oldugunuza baktim bahsettiginiz bilgi buysa sifir dedim?Doğrumu.

Kaldıki burada kimse bir konu açarken birisinin ona demesiyle açmıyor kendi istegi üzere aciyor sizde öyle yaparsanız bir insan sevindirmiş olursunuz.

Evet simdi size tekrar soyluyorum,Copy-Paste'de olsa bi emek var bir ugraş var
bugün kime sorsaniz sizin soylediklerinizden daha cok şey soylerblki okumakla ilgili...kaldki siz karşınzdaki şahsın okuyup okumadıgını nerden biliyorsunuz paylaştıgı konudan mı? Öyleyse ewt sizinde paylaşımlariniza bakarsak yalan soyluyorsunuz demem tanımadıgım birisine ama okudugunuz kitaplar boşa gitmiş sanırım okuduklarınızdan bir bilgi edenmemişsiniz.

İşte budur güzel arkadaşım sizin karşınızdaki şahsa yaptıgınız muamele,genede bunda sonra bekleriz paylaşimlarinizi Copy-Paste'de kabulumuz...Selam ve Dua iLe...

Yahu yiğit kardeşim, neden ismin gibi yiğit olmuyorsun?.
Biz buraya kavga edilmesin güzel güzel konuşulsun diye bir konu açtık. Konu, kavgaları, çatışmaları hakaretleri önlemek, az da olsa engelleyebilmek. Öncelikle kendi yazılarınıza bir bakın, ne kadar düzelmiş. Ana fikir aynı olsa da hitabınız, kelimeleriniz düzeldi. Biz en azından bunu başardık.
Gelelim ince ince dediğiniz konuya; Aslında bu sizi hiç ilgilendirmiyor. Size söyleseydik açıklardık. Ama biz arkadaşımıza söyleme ihtiyacı hissettik. O bizim ne demek istediğimizi anladı. Ama siz hala anlayamamışsınız. O isterse daha açık anlatabiliriz. Ama bu bizden istenmiyor. Sadece siz biz elif dediğimiz halde mertek anlıyorsunuz.
Şimdi size de söylüyorum. O yazıları tekrar okuyun. + birazda allahın lütfu olan aklınızı da lütfen kullanın. Onu otoparkta bırakmayın. Ve dediklerimizi sentezleyin. Bütün ihtimaller hakkında kafa yorun. Eminim anladığınızda bütün kullandığınız ithamların haksız olduğunu göreceksiniz. Ben sizinle veya bir başkası ile neden dalaşayım?, neden sizleri küçük ve hakir göreyim?, Sizleri ve bizleri mevlamız yaratmadı mı?, allahın yarattığı küçük ve hakir görülebilir mi?, sizin bilgileriniz böylemi söylüyor?. Siz öncelikle bu arkadaşımız böyle söylemez, böyle düşünmez diye iyi niyetle yaklaşın konuya. Ondan sonrası çok kolay. Ben sizleri gerçekten seviyorum. Siz inanmayın. Size sabırla cevaplar veriyorum. Neden olabilir?. Yoksa bende başkaları gibi bu geri zekalı der ve konuyu kapatırım. Öncelikle pozitif olun. Ben sizleri ahlaksızlığa , kumara, cinayete, hırsızlığa teşvik etmiyorum. Gönülleri kırın, insanlara hakaret edin, kedileri tekmeleyin demiyorum. Bu ithamlarla aslında siz kendi kısır çemberinizden çıkamadığınızı gösteriyorsunuz. Ben sizlere uyuşturulma modundan çıkın, gözlerinizi açın, bakın çevrenizde neler oluyor diyorum, siz yine bana aynı şeyleri söylüyorsunuz. Bende Yusuf peygamberin sabrı vardır. Ama ben sizin yerinizde olsam şöyle derdim "" siz burada yazınızda böyle diyorsunuz ama bu böyle değil mi, biraz daha açabilirmisiniz? "" deseydiniz çok daha kolay olur hem de bizi üzmemiş olurdunuz. İşte aklınızı çalıştırın sözünden ne kastedildiğine bir örnek. Geniş ve büyük düşünün. Korkmayın, düşünmek, fikir yürütmek , günah değildir, ayıpta değildir. Ben düşünmüyormuyum diye öfkelendiniz şimdi. Evet düşünmüyorsunuz. Ne demek bu?. Elinize beyaz bastonu almış, sağa sola çarpa çarpa gidiyorsunuz. Birisi size yardım etmek istediğinde ise ben ama değilim, turp gibiyim diyorsunuz. Ama elinizde beyaz bastonu, sağa-sola nasıl çarptığınızı görmüyorsunuz. Bize sormak istediklerinizi lütfen direkt ,doğrudan sorun. Formu işgal etmiyelim boş yere. Kimsenin hakkını çalmayalım. Bayan arkadaşımız da istediğini sorabilir, incindi ise söyleyebilir. Ama siz bunu nezaketen söyleyemezsiniz. Söylerseniz, etik olmaz, kabul görmez. Ayrıca sizin mantığınızla siz onun adına söyleyince o arkadaşımıza aciz, konuşamayan, kendi fikri olmayan, savunulmaya muhtaç bir insan muamelesi yaparak onu küçültüyorsunuz. Ama aslında yüceltmek niyetinde olduğunuzu biz biliyoruz. Ama yaptığınız yüceltirken küçültme diye adlandırılır. Gördüğünüz gibi netice nereden baktığınıza bağlı olarak değişebilir. Sorunuz, yorumunuz, fikriniz varsa buyrun alayım. Amma itişip çekişme güzel örnek olmuyor. Biz bunu istemiyoruz. Bir konuda anlaştığımız kesin. Anlaşamadığımız konusunda mutabık kalalım. Dost olalım. Birbirimizle uğraşacamıza, bizi ezenlerle, bölenlerle, sömürenlerle uğraşalım. Ha gücümüz yeter, yetmez ayrı konu. İyi niyet gösterelim. Müminlerin her zaman kavga edip birbirlerini yemediklerini gösterelim. Kendi çapımızda güzel örnek olalım. Saygılar yiğit kardeşim.
Not=Diğer konularda, çok sorunuz var. tek-tek cevaplanması gerekiyor. Ama formu bize ayırmaları gerekecek. Hem bendeniz yönetimden çok korkuyorum, siz çok konuşuyorsunuz derler ve bizi atarlar. Zaten hazır kıta bekliyorlar, kimi atalım, kimi atalım diye. (şaka tabii, biz sorularımıza güzel cevaplar aldık. Bu cevaplar bizi memnun etti. Teşekkür için bir fırsat yaratalım dedik sadece. Bazı cümleler çok etkileyici idi, sağolun).
para ile namaz dahil yerinde, istediğinizi sorun. Açıklıyalım. Ama her konuyu ait olduğu yerde konuşalım. Bilen insan sorusu ile bilgisini gösterir. Yapın bunu. Hangi sorunuz cevapsız kaldı ki?.

Son düzenleme:

Saygılı, seviyeli ve kaliteli bir üslupla konuşulmalı.. Üslubumuz karşımızdaki insana göre şekil almamalı..
Olumsuz tavırlar karşısında da olumlu tavrımızı sürdürmeliyiz..

2- Bir tartışma bir fikir belirtme, nasıl yapılmalı?.

Eğer o konu hakkında gerçekten bilgi sahibiysek fikir belirtmeliyiz..
Sert tartışmalardan kaçınmalı, karşımızdaki kişinin yazdıklarını tamamen okumalı ona göre yorum yapmalıyız..
Karşımızdaki kişinin dediklerini işimize geldiği gibi anlamamalıyız.. Yıkıcı değil yapıcı olmalıyız..

Eleştirilere açık olmalı ve yeri geldiğinde yanıldığımızı da rahatlıkla kabul edebilmeliyiz..

3-Bir konuya, bir yoruma nasıl cevap verilmeli?, veya Kimler cevap vermeli?.

Kendi düşüncelerimiz dayatmadan, başkalarının düşüncelerine saygı duyarak, seviyeyi bozmadan cevap verebiliriz.
Konu hakkında bilgi sahibi olanlar veya konunun muhatapları cevap vermelidir...

Kurallar çerçevesinde herşeyi yazabiliriz. Burada sansür yok sadece kurallar var gerekli kurallar..

Kesinlikle... burada herkes her yaptığıyla birebir kendini yansıtır terbiyeyi aileden vaye her nerden almışsa..

Hatırlayan da var hatırlamayan da.. Eğer bundan rahatsız oluyorsak hatırlayanlarla iletişim kurabiliriz..

[

Kurallar çerçevesinde herşeyi yazabiliriz. Burada sansür yok sadece kurallar var gerekli kurallar..

[/I]

Merhaba. Çok güzel harika cevaplar. Teşekkür ediyorum.
Evet kurallar. işte bütün mesele burda başlıyor ve burda bitiyor. Normal insani tavırlar koyan herkes, zaten form kurallarını da yerine getirmiş oluyor. İnsani kurallar zaten form kurallarını da kapsıyor. Karşımızdaki insana değer ve önem vermeliyiz. Düzgün ve ahlaklı tavır koymalıyız. Yazmamızın çizmemizin bir amacı , bir manası olmalı. Sadece lak -lak zaman israfıdır. Hem kendimizin, hem de formdaki insanların zamanı çok değerlidir.
Evet kurallar şıkkını birazcık açtım izninizle. Bu kurallar herkes için de geçerli olmalıdır. Yani bana ayrı, öbürüne ayrı olmamalı. Bunun gibi daha pek çok şey ilave edilebiliriz. Yani buradaki yazımız, uslubumuz bizim kartvizitimizdir. Kalemimizden çıkan her kelime bizim kimliğimizi ve niyetimizi göstermektedir. Bu nedenle yazılan yazılar birkaç kere gözden geçirilmeden kayıt edilmemeli. Çünkü geri dönüşünüz yoktur, formda yayınlandıktan sonra. Sizin belgeniz olarak kayıtlara geçmektedir. Ayrıca bendeniz yedeklerim yazıları. Benim gibi yedekleyen çok arkadaşımız vardır herhalde. Yani sizin silme imkanınız olsa bile, aslında asla silemeyeceğinizi bilmelisiniz. Düzgün ve omurgalı durmak gereklidir bu nedenle.
Katkınız için sonsuz teşekkürler. Bu alkışlar sizin; ve sizin gibi düşünen ve yapan arkadaşlarımız için,saygılar.:4::59::59:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri