Formasyon Veren Üniversiteler , Formasyon Veren Özel Üniversiteler

-Ediz1912-

Türkiye'nin üç büyükleri; Mustafa,Kemal,ATATÜRK!
Webmaster
formasyonla ilgili geniş anlatım ve formasyon veren üniversiteler Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar Devlet okullarıyla erişilmek istenen seviyeye uygun olarak 625 sayılı Özel Öğretim kurumları Kanununda düzenlenmiştir. Kanuna göre, her derece ve tipteki özel öğretim kurumlarının yöneticilik ve eğitim-öğretim hizmetlerinde, en az dengi resmî öğretim kurumlarına atanabilmek için gerekli nitelik ve şartları taşıyanlar görevlendirilebilmektedir.

Kurumlarca ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumundan mezun öğretmen bulunmaması halinde, resmî okullarda olduğu gibi 625 sayılı Kanuna dayanılarak çıkartılan 23/6/1985 tarihli ve 18790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 49uncu maddesi gereği, dersin özelliğine göre özel öğretim kurumlarında da uzman öğretici ve usta öğreticiler görevlendirilebilmektedir.

Yukarıda belirtilen hükümler doğrultusunda özel dershanelerin öğretmen ihtiyacının ve ayrıca özel okullarda bazı derslerdeki (bilgisayar ve yabancı dil dersleri gibi) ihtiyaçların karşılanamaması nedeniyle Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat fakültelerinden mezun olup öğretmenlik formasyon belgesi veya orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı belgesi olmayanlar ile öğretmenliğe kaynak oluşturan ve eğitim fakültesi dışında kalan diğer fakültelerden mezun olanlar uzman öğretici olarak görevlendirilmiştir.

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunun 45inci maddesinin, yüksek öğrenimleri sırasında pedagojik formasyon kazanmamış olanlara Millî Eğitim Bakanlığınca formasyon kazandırılmak üzere gerekli tedbir alınır hükmü çerçevesinde söz konusu Genelgeyle Pedagojik Formasyon kursu düzenleneceği duyurulmuştur.

1 - Pedagojik Formasyon Kursları Eğitim Fakültelerinin bulunduğu yerlerde düzenlenecektir.

2 - Pedagojik Formasyon Kursları 280 saat süreli olacaktır.

3 - Pedagojik Formasyon kursuna halen özel okul ve özel dershanelerde kadrolu olarak görev yapan uzman öğreticiler müracaat edeceklerdir.

4 - Bu kurslarda eğitim; alanında uzman ve akademik unvana sahip kişilerce verilecektir.

5 - Pedagojik Formasyon kursuna katılacak kursiyerlerden eğitim gideri olarak 1000 YTL alınacaktır.

6 - Kursa katılarak Pedagojik formasyon belgesi alanların Devlet okullarına KPSS sınavına girmeden atanmalarına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

7 - Kursa sadece Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat fakültelerinden mezun olup öğretmenlik formasyon belgesi veya orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı belgesi olmayanlar ile öğretmenliğe kaynak oluşturan ve eğitim fakültesi dışında kalan diğer fakültelerden mezun olanlardan özel okul veya özel dershanede halen kadrolu uzman öğretici olarak görev yapmakta olanlar katılabilecektir. Bundan da anlaşılacağı üzere, söz konusu kursun İlahiyat Fakültesi mezunlarına yönelik olmadığı da görülmektedir.

Söz konusu uygulama, halen özel öğretim kurumlarında görev yapmakta olan uzman öğreticilere Pedagojik Formasyon eğitimi verilerek kurumlarda daha kaliteli eğitim verilmesine yönelik bir çalışmadır.


formasyon ücretleri hakkındaki açıklama


Formasyon ücretli olacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel eğitim kurumlarında 20 bin civarında öğretmenin formasyonunun bulunmadığını belirterek, "Formasyonu bunlara vereceğiz. Bunun için de bir ücret belirlenecek" dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının durumlarının anımsatılması üzerine Çelik, özel öğretim kurumlarında 20 bin civarında öğretmenin formasyonunun bulunmadığını söyleyerek, "Formasyonu bunlara vereceğiz, yani tüm Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarına değil'' diye konuştu.

Formasyonu MEB Hizmetiçi Eğitim Dairesi'nin vereceğini kaydeden
Podcast
Çelik, bunun için bir ücret belirleneceğini söyledi. Çelik, ''Bu ücret üniversitelerin ücretleri kadar astronomik olmayacak'' dedi.

Türkiye'de 7 bölgede hizmetiçi eğitim kursları bulunduğunu ifade eden Çelik, bu kurslarda MEB uzmanlarının eğitim vereceğini, ayrıca üniversitelerden öğretim üyelerinin de görev yapacağını söyledi.

Çelik, bu öğretmenlerin hemen atanıp atanmayacağı sorusu üzerine, isterlerse MEB'in yapacağı atamalar için başvurabileceklerini, isterlerde de özel öğretim kurumlarında çalışmaya devam edebileceklerini kaydetti.


MEB, öğretmenlik formasyon kursunun kapsamını genişletti. Yeni karara göre, MEB'e bağlı özel okul ve dershanelerde çalışmakta olan Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının dışındaki diğer fakültelerden mezun olanlar da formasyon kursuna başvurabilecek.

Bu adaylar, 280 saat karşılığındaki bin YTL'lik formasyon kursunu tamamladıktan sonra MEB'in öğretmen atamalarına başvurup atabilecekler. Özel okul ve dershanelerde formasyonu olmadığı halde çalıştırılan Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat Fakültesi ve diğer fakülte mezunları buralarda "uzman öğretici" adı altında çalıştırılırken, MEB formasyonuyla birlikte "Öğretmen" olarak isimlendirilecek. Ayrıca bundan sonra pedagojik formasyon kurusunu bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarına da başvurabilecekler. Ancak uzman öğretici sıfatı bulunmayanlar veya halen özel okul veya dershanelerde çalışmayanlar, MEB'in açacağı formasyon kurusuna katılamayacaklar.

Formasyonu olmadığı halde çalışmakta olan Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat Fakültesi ve diğer fakülte mezunları için açılan formasyon kursu başvuruları, 17 Mart 2006 tarihinde mesai bitiminde sona erecek. Adaylar, başvurularını İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne yapacaklar. 280 saatlik formasyon kurs yer ve tarihi duyuruları, ilgili dairenin
http://hedb.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacak. MEB'in bin YTL'lik formasyon kursunu bitiren özel okul ve dershanelerde çalışan öğretmenler, öncelik kıstasına göre MEB'in öğretmen alımlarında atanmaları çok güç gözüküyor.

MEB'in öğretmen atamasında öncelik eğitim fakültelerine (alan mezunlarına) veriliyor. 2. sırada ise normal yükseköğretim kurumlarından ekstra formasyon kursu alan Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat mezunları olurken, en son sırada ise diğer fakültelerden mezun olup formasyon belgesi olanlara imkan tanınıyor. Dolayısıyla bin YTL'lik MEB'in formasyon kurusunu alacak olan uzman öğreticilerin kadroya girme ihtimalleri zayıf görünüyor.



pedogojik formasyon gerektiren meslekler
türk dili ve edebiyatı bölümü
tarih bölümü
sanat tarihi bölümü
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü


formasyon veren okullar
istanbul üniversitesi
sakarya üniversitesi
hacettepe üniversitesi
başkent üniversitesi
gazi üniversitesi(750 ytl )
selçuk üniversitesi
marmara üniversitesi
osmangazi üniversitesi
muğla üniversitesi
afyon(kocatepe) üniversitesi
abant izzet baysal üniveritesi bolu
izmir Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği sertifika programı açıyor
balıkesir üniversitesi
celal bayar üniversitesi
çukurova üniversitesi
dokuz eylül üniversitesi
dumlupınar üniversitesi
erciyes üniversitesi
gaziosmanpaşa üniversitesi
inönü üniversitesi
KATÜ
kocaeli üniversitesi
mersin üniversitesi
mayıs üniversitesi
süleyman demirel üniversitesi
trakya üniversitesi
uludağ üniversitesi
yıldız teknik üniversitesi








başvurular genellikle ağustos ayında yapılıyor arkdaşlar çoğunluğu da 1.5 dönem sürüyor
 
---> Formasyon Veren Üniversiteler , Formasyon Veren Özel Üniversiteler

DPU

Almayı düsünüyorum.. ama duyduğuma göre 3.sınıfın güz dönemindeymis :)

Tesekkürler ediz
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst