Folyoda Levrek Fileto

Hestia

Bayan Üye
Malzemeler:
* 200 gr havuç
* 1 kereviz
* Yarım kg pırasa
* Yarım demet maydanoz
* 1 soğan
* 4-5 çorba kaşığı margarin
* Tuz, karabiber
* 600 gr levrek fileto
* Fırına dayanıklı aluminyum folyo
ve 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ



Hazırlanması:
* Havuçları yıkayın, ince şeritler halinde doğrayın.
* Kereviz, pırasa ve maydanozu da ayıklayıp yıkayın. Kerevizi ve pırasayı ince ince dilimleyin. Maydanozu doğrayın.
* Soğanı soyup halka halinde kesin.
* Sebzeleri 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kadar sote edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
* Levreği temizleyip üzerine tuz ve karabiber serpin.
* Folyodan 45 cm genişliğinde, 60 cm uzunluğunda bir parça kesin. Üzerine sıvı yağ sürün, kenarlarında 1,5 cm’lik boşluk bırakın.
* Sebzeleri üzerine paylaştırın. Artan margarini üzerine parça parça ekleyin. En üste balığı yerleştirin.
* Folyoyu kapatın. Kenarları iki defa katlayın. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
* Yanında haşlanmış patates veya pilavla servis yapın.
Afiyet olsun

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst