Floransa Usulü Tavuk Tarifi (İtalyan Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 6 Adet tavuk gögsü ( derisi ve kemigi çikarilmis)
* 1 kg ispanak
* 5 yemek kasigi un
* 1,5 yemek kasigi limon suyu-süslemek için limon dilimleri
* 1/ 2 bardak
* 250 gr dilimlenmis mantar
* parmesan peyniri veya rendelenmis kasarpeyniri
* 1 yemek kasigi tereyagi
* 1/ 2 bardak beyaz galeta unu
* 2 çay kasigi tuz- biraz karabiber
* 2 yumurta ( 1 yemek kasigi suyla çirpilmis)
* 1/ 2 bardak sivi yag

Yapılışı

Rendelenmis peynirle galeta ununu karistirin. Tavuklari tuzlayip biberleyin. Tavuk gögüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta ununa bulayin. Buzdolabinda 1 saat bekletin.

Bir tavanin içinde yagi kizdirin ve tavuk gögüslerini açik pembe renkte kizartin. Kisik ateste, üstü kapali olarak 25-30 dk yumusayana dek bekletin.
Ispanaklari ayiklayip yikayin biraz tuz serperek kapali bir tencerede hafifçe haslayin. Suyunu süzüp ince ince kiyin. Ispanak püresini bir servis tabagina alin ve üzerine de limon suyu gezdirin.

Kizaran tavuklari ispanagin üzerine yerlestirin. Dilimlenmis mantarlari eritilmis 1 kasik yagin içinde 4-5dakika sote yapin. Tuz ve karabiber serpin. Mantarlari ispanagin üzerine serpistirin. Tavuklarin arasina limon dilimleri yerlestirip servis yapin
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst