sEmih
Kayıtlı Üye
Galatasaray Teknik direktöri Mihail Skibbe görevine son verildi.. Alman hoca saat 12.30'da kameralar karşısına geçecek.
Skibbe Florya'da futbolcularla bir araya geldi ve vedalaştı.
Kocaelispor'a 5-2 yenilerek taraftarına adeta deprem yaşatan Galatasaray'da hezimetin faturası Skibbe'ye kesildi.
Ağır yenilgi sonrası taraftarın istifaya çağırdığı Skibbe'ye yönetimin sabrı taştı. Bu sabah yönetim Skibbe'ye görevine son verildiğini duyurdu.
Kocaelispor karşısında alınan ağır yenilgi sonrasında Galatasaray Yönetimi tarafından görevine son verilen Teknik Direktör Michael Skibbe ekran karşısına geçti ve istifasını açıklıyor..
Skibbe'nin açıklamaları:
"Baylar bayanlar hoşgeldiniz..
Bugünkü buluşmamızın nedenini duydunuz ve biliyorsunuz zaten.. Galatasaray Kulübü Teknik Direktörlük görevini bundan sonra başka bir isme verme kararı aldı..
Bunun sebebi ikinci devre maçlardan sonra aldığımız sonuçlar.. Biz bu sene, bir çok zorlu bir lig yaşadık. Çok ağır darbeler aldık sezon içerisinde.. Sportif açıdan başarısız sonuçlar da var bunun içinde. Ama malesef çok ağır sakatlıklar yaşadık sezon içinde.. Bizim maddi olanaklarımız bu konularda telafi edecek boyutta olmadığı için bu sakatlıkları telafi edemedik. Son iki lig maçımızda hayal kırıklığına uğradım. Daha iyi sonuçlar alabilmeliydik, almalıydık.. Benim için şahsi olarak Galatasaray çok önemli bir noktadaydı. Ben bu büyük Galatasaray macerasına girdikten sonra daha iyi bir sonla bitirmek isterdim. Ben kulübüme ve takımıma perşembe günü oynayacakları Bordeaux maçında başarılar diliyorum. Benimle beraber çalışan herkese teşekkür etmek istiyorum.
Özellikle şunu bir kez daha anlatmak istiyorum. Benim en çok hoşlandığım şey takımla beraber çalışmamdır. Ama buna rağmen bizim en büyük eksiğimiz defansif anlamda istediğimiz başarıyı sergileyemedik. Bu da bizim istediğimiz yere gelmemizi engelledi. Takımın başarı anahtarı, güzel top oynayıp, ileri doıru saldırması değildir, iyi defans yapmasıdır. Biz de bunu yapamadık. Ama bunun tam aksine UEFA'daki maçlarda bunu çok iyi uyguladı takımımız..
Geride kalan herkese başarılı ve sağlıklı günler dilemekten başka şansım kalmadı.. Bütün sorulara cevap veremeyeceğim.. Aranızda seçeceğiniz 5 soruya cevap verebilirim.."
"Bugüne kadar aldığığınız kararlardan pişmanlık duyuyor musunuz? Özellikle yardımcılarınızın görevine son verildiğinde keşke o zaman istifa etsem diye düşünüyor musunuz? şeklindeki sorulara verdiği cevap:
"Öyle düşünmedim. O zamana kadar çok iyi maçlar da oynadık. Ve ondan sonraki başarısızlığımızın en büyük sebebi de sakatlarımızın düzelip takıma katılamamalarıdır.. Devre arasına kadar iyi maçlar oynadık. Sportif açıdan başarısızlığımızın en büyük nedeni sakatlıklardı. Bizim takım olarak sakatlıklardan dolayı bu sıkıntıları yaşamamız beni üzdü.."
"Görevden alınmanız sürpriz oldu mu?" şeklindeki soruya verdiği cevap:
"Bu tip kararlar hiç bir hocayı şaşırtmaz. Sahada aldığınız sonuçlarla yaşamayı öğrenmek zorundasınız.. Dün olduğu gibi, bir hocanın kalmasını ve gitmesini çok kısa anlar belirliyor. Çünkü 87. dakika 3-3 yapabilseydik, 4-2 olmasa o maçın sonucu, şu an burada toplanmamış olacaktı. Bu futbolda kişilerin kaderinin ne kadar anlara bağlı olduğunu bir kez daha gösteriyor."
İlk yurt dışı görevi çok kısa sürdü. Bu konuda ne düşünüyor şeklindeki soruya verdiği cevap:
"Galatasaray'a gelmekten dolayı pişmanlık duymuyorum. Bu benim için çok güzel bir deneyimdi. Yurtdışında çalışmak istediğimi halen söyleyebilirim. Son 2 maçta yenilmiş olsak bile çok iyi tecrübeler edindiğimi söyleyebilirim.."
"Kendisi sabah yöneticilerle görüştüğünde UEFA maçında görevde olmak istediğini söyledi mi ve Gaülatasaray'a nasil tavsiyelerde bulundu?" şeklindeki soruya verdiği cevap:
"Sonbaharda Feldkamp geldikten sonra biz çok yakın bir diyalog içindeydik. İlk geldiğinde takıma yaptığı açıklamada, Terknik Direktör olarak gelmediğini söyledi ve bunu sanırım bugün de tekrarlayacaktır. Ben Bordeoux maçına çıkayım diye bir isteğim olmadı. Yönetim bunu istemedi. İsteseydi diğer maçları da yürütmek isterdim. Tabi ki her zaman bir kulüp yönetimi bir hocayı gönderebilir ve çalışma ortamını bitirebilir. Bugün yaşanan da budur.."
"Futbolcularına karşı sürekli sevgi içinde oldu, aynı tavrı futbolcularından gördü mü?" şeklindeki soruya verdiği cevap
"İnsani açıdan kimse beni hayal kırıklığına uğratmadı. Ama sportif açıdan hayal kırıklığı yaşadım. Bu duruma gelmemize neden olan son iki maçtır.. Yani Antalya ve Kocaelispor maçıdır. Başarının anahtarı takım olarak başarılı bir oyun sergilemektir.. Bizim takımımızın iyi bir kalitesi var. Disiplinli olduğumuz zaman başarılıydık. Aynı zamanda maçta topu basit oynadığımız zaman başarılıydık. Yüksek seviyedeki takımlara karşı hep b.aşarılı olduk özellikle.. Ligde oynadığımız maçlarda ise çok zorlandık. "
Skibbe herkese teşekkür ederik toplantı salonundan ayrıldı..
Son düzenleme: