Malzemesi:
100 gram fıstık,
2 dilim bayat ekmek içi
2 kahve fincanı zeytinyağ,
yarım limon suyu,
3-4 diş sarmısak
Hazırlanışı:
Büyük bir havanda kabuklan soyulmuş fıstıkları iyice dövün. Ya da makineden geçirin. Çukur bir cam tabağa koyun, iki dilim bayat ekmek içi ıslatarak suyunu sıkın. Ufalayarak fıstıklara karıştırın. Bu karışımı çatalla eze eze karıştırırken 2 kahve fincanı zeytinyağını da azar azar dökerek yedirin ve yine havanda iyice dövülmüş sarımsakları da karıştırın. Yarım limon suyuyla tuzunu da ilâve edin.
100 gram fıstık,
2 dilim bayat ekmek içi
2 kahve fincanı zeytinyağ,
yarım limon suyu,
3-4 diş sarmısak
Hazırlanışı:
Büyük bir havanda kabuklan soyulmuş fıstıkları iyice dövün. Ya da makineden geçirin. Çukur bir cam tabağa koyun, iki dilim bayat ekmek içi ıslatarak suyunu sıkın. Ufalayarak fıstıklara karıştırın. Bu karışımı çatalla eze eze karıştırırken 2 kahve fincanı zeytinyağını da azar azar dökerek yedirin ve yine havanda iyice dövülmüş sarımsakları da karıştırın. Yarım limon suyuyla tuzunu da ilâve edin.