Fıstıklı Humus (hatay)

İnci

1907
Prenses
1 su bardağı nohut
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı tahin
1 limon suyu
1 çay bardağı su
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı

Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Sonra blendere aktarılır. Üzerine su eklenir ve macun gibi olana dek çekilir. Sonra karıştırma kabına aktarılır. Dövülmüş sarımsak ve azar azar damlatarak tahin eklenir. Bu arada sürekli karıştırılır. Limon suyu ve tuz da eklenir. Düz servis tabağına ortasını çukurlaştırarak yerleştirilir. Tavaya tereyağı konur. Eriyince fıstıklar atılır. Açık kahverengi renginde kavrulur. Hazırlanan humusun üzerine dökülür.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst