Malzemeler
1 Litre süt
250 gr tozşeker
5 gr salep
100 gr dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı
* Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.
* Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
* Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.
* Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.
* İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.
1 Litre süt
250 gr tozşeker
5 gr salep
100 gr dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı
* Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın.
* Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
* Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun.
* Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.
* İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın.