Fıstıklı Cezerye

İnci

1907
Prenses
4 adet iri havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı antep fıstığı
1 çay kaşığı toz zecefil
1 çay kaşığı toz tarçın
Yarım su bardağpı su
1 çorba kaşığı buğday nişastasu
Yarım çorba kaşığı un
Üzeri için:
1 su bardağı hindistancevizi

Havuç rendelenir, bir tencereye aktarılır. Üzerine şeker eklenir. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Suyun içine un ve nişasta ekelner ve iyice ezilir. Sonra pişmekte olan havuca eklenir. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce tarçın ve zencefil atılır. Biraz soğuyunca iri dövülmüş Antep fıstığı eklenir, karıştırılır. Elde edilen harçtan ceviz gibi yuvarlak parçalar yapılır. Hindistancevizinin içinde yuvarlanır. Şekerliğe sıralanır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst