Fıstık Ezmesi

İnci

1907
Prenses
3 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
2 su bardağı fıstık
1 çay kaşığı limon suyu

Şekeri aliminyum olmayan bir tencereye koyunuz. Üzerine 2 su bardağı su ilave ederek orta hararetli ısı üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Şurup kaynayınca ısısını azaltıp koyulaşmasını sağlayınız.
Şurup koyulaşınca kıvamını anlamak için 1 çorba kaşığı kıvamlı şuruptan alıp içinde su bulunan bardağın içine akıtınız. Lokum kıvamına gelmişse olmuştur. Limon suyu katıp ısıdan alınız. Üzerine 1/2 çorba kaşığı su serpiniz.
Fıstıkların üzerini örtünceye kadar su koyup 10 dakika kaynatınız.
Şurup ılıyınca tahta kaşıkla hızlı karıştırarak beyazlatınız. Ezilmiş fıstık ilave edip, yoğurunuz. Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız, hindistancevizine bulayınız.

Not: Değişik şekiller verilebilir. Rulo yapılıp dilimlenebilir, veya merdane ile 2 cm. kalınlığında açılır. Enine ve boyuna kesilerek kare veya baklava şekline getirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst