Fiskobirlik Başkanı; Kararname Düzeltilemezse İşçi Çıkaracağız

ParadokS

Kayıtlı Üye
Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) alınacak 50 bin ton fındığı işleyerek değerlendirmeyi beklerken, yağlığa ayrılması yönünde çıkan kararnamenin, birliği zarara sokacağını söyledi. Bayraktar bu şekilde gelir elde edemeyeceklerini, kararname düzeltilmezse, işçi çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Giresun'da Fiskobirlik tesislerinde konuyla ilgili açıklama yapan Lütfü Bayraktar, fındık kararnamesinin bir yıllık çalışmanın ürünü olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu kararnameye onay verdiğini belirtti. Bayraktar, "TMO'dan 50 bin ton fındığı, 2 bin 500'er tonluk dilimler halinde, kilosu 1. 20 liradan alıp entegre tesislerimizde işleyecektik. İşlediğimiz fındığı da satarak borçlarımızı ödemeyi planlamıştık. Bu kısmi bir rahatlama getirecekti. Başbakan Erdoğan bölgeye gelişinde bunu tekrarlamış, bu yönde de Bakanlar Kurulu kararı çıkmıştı. Ancak ne hikmetse kararname Hazine'de değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı onayına sunulmuş" dedi.

'BÖYLE BİR MATEMATİK YOK'

Kararnamenin bu şekliyle birliğe kar etme şansı kalmadığını ifade eden Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, "Kararnameyi Cumhurbaşkanı imzalayınca çok sevinmiştik. Ancak bizi kara geçirecek madde tamamen değiştirilmiş. Bu kararname kapsamında Fiskobirlik'in bu fındığı yağ olarak işlemesi mümkün değil. Çünkü bizim yağ tesisimiz yok. Bunun yanında fındığı 1. 20 liradan alacağız, işleyip 83 kuruşa satıp para kazanacağız! Böyle bir matematik yok, böyle bir bilim yok" diye konuştu.

"Ya gözden kaçan bir şey oldu ya da siyaset yanıltıldı" diyen Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kesinlikle yanlış yönlendirme olmuş, siyaset yanıltılmış. Başbakan'ın Fiskobirlik'e olan ilgisini biliyorum ve bu kararnamenin düzeltilmesini sağlayacağını düşünüyorum. Dünyanın en iyi ekonomistlerini getirsen, bu kararname kapsamında gelir elde etmesi mümkün değil. Bu bizim için ciddi bir kaynaktı ama maalesef Hazine'de, Tarım Bakanlığı ile hazırladığımız kararnamenin dışına çıkılmış. "

İŞÇİ ÇIKARACAĞIZ

Lütfü Bayraktar, kararnamenin düzeltilmemesi halinde entegre tesislerinde çalışan işçilerin bir bölümünü işten çıkarmak zorunda kalacaklarına dikkat çekerek, "290 işçimiz var. Kararname düzeltilip, fındık işlemeye başlarsak, bir müddet bu işçilerimiz bizlerle birlikte çalışır. Ancak fındık yağlık için verilirse entegrede çalışan işçilerimizin 3'te birini çıkarmak zorunda kalacağız. Devlet desteği alamazsak fabrikayı da çalıştıramayız. Çünkü Fiskobirlik'in artık bu yükü taşıyacak gücü yok. İçimiz kan ağlayarak bazı arkadaşlarımızın emeğini, umudunu, yarınla ilgili düşüncelerini yok etmiş olacağız. Fiskobirlik'in geleceğini kurtarmak adına işçi çıkarmak zorunda kalacağız" dedi. - Giresun​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri