Fırınlanmış Karnabahar Çorbası

İnci

1907
Prenses
6a00d83451e9a369e2011278fdf57b28a4-800wi



Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:

Ben az kişi olduğumuz için küçük bir karnabahar kullandım, tavuk suyunu da içme suyu ile karıştırdım.

Malzemeler:
  • 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
  • 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
  • 3 diş sarımsak, soyulmuş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 yemek kasigi zeytinyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
  • tuz

Hazırlanması:

  1. Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
  2. Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
  3. Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
  4. Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst