Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:
Ben az kişi olduğumuz için küçük bir karnabahar kullandım, tavuk suyunu da içme suyu ile karıştırdım.
Malzemeler:
- 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
- 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
- 3 diş sarımsak, soyulmuş
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 4 yemek kasigi zeytinyağı
- 1 defne yaprağı
- 3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
- tuz
Hazırlanması:
- Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
- Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
- Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
- Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika