Fırında Uskumru

Hestia

Bayan Üye
Fırında Uskumru

frndauskumru_150x150.jpg


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Uskumru
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Adet Limon
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • Yarım Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 4 Adet Defne Yaprağı
Yapılışı:
Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.
Tepsiye dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.
Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.
Limonu da yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine tuz ve karabiber dökün.
Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)
Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.
Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.
Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde biraz kızarmasını sağlarsınız.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst