!NT3RP0L
Kayıtlı Üye
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem:
5 Adet tavuk budu
1 Kilo patates
1 Su bardağı konserve bezelye
4-5 Adet sivri biber
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvıyağ
4-5 Diş sarımsak
Yeterince su
Alüminyum folyo
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
* Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpin.
* Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayın.
* Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atın.
* Butlara tuz serpiştirin.
* Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayın.
* Butların deliklerine sarımsak parçalarını sıkıştırın.
* Butları fırın tepsisine dizin.
* Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirin.
* Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin.
* Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayın.
* Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdirin.
* Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştirin.
* Sivri biberleri butların arasına koyun.
* Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökün.
* Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürün.
* Butlar ve patatesler yumuşayana dek orta ısılı fırında pişirin.
* Sosu ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun:25:
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem:
5 Adet tavuk budu
1 Kilo patates
1 Su bardağı konserve bezelye
4-5 Adet sivri biber
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvıyağ
4-5 Diş sarımsak
Yeterince su
Alüminyum folyo
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
* Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpin.
* Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayın.
* Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atın.
* Butlara tuz serpiştirin.
* Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayın.
* Butların deliklerine sarımsak parçalarını sıkıştırın.
* Butları fırın tepsisine dizin.
* Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirin.
* Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin.
* Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayın.
* Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdirin.
* Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştirin.
* Sivri biberleri butların arasına koyun.
* Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökün.
* Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürün.
* Butlar ve patatesler yumuşayana dek orta ısılı fırında pişirin.
* Sosu ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun:25: