Fırında Sazan

Hestia

Bayan Üye
Fırında Sazan

sazan_54_9_968.jpg


Malzemeler:
  • 1 Adet Sazan Balığı
  • 4 Adet Domates
  • 4 Adet Kuru Soğan
  • 3 Adet Yeşil Biber
  • 1 Çorba kaşığı Domates Salçası
  • Yeteri kadar Pulbiber
  • Yeteri kadar Zeytin Yağı
  • Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Sazan balığı ortadan ikiye ayrılır ve temizlenir. Fırın 200 dereceye ısıtılır. Fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanır ve sazan balığı tuzlanarak fırın tepsisine yerleştirilir. Fırın 180 dereceye alınır ve ortalama 20-25 dakika pişirilmeye bırakılır.

4 adet soğan soyulur ve küp küp doğranır, 3 adet biber de küçük küçük doğranır. Orta boy herhangi bir tencere orta ocak ateşine konur. İçerisine 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğan ve biberler ilave edilir.

Soğanlar pembeleşip suyunu çekinceye kadar kavrulur. 4 adet kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesler de pembeleşen soğanlara eklenir ve harmanlanmaya devam edilir. Sos haline gelebilmesi için 2,5 bardak kaynamış su ile 1 kaşık domates salçası eklenir ve kaynamaya bırakılır.

Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve sos fırındaki sazan balığının üzerine dökülür. Sos döküldükten sonra 1-2 adet içi temizlenmiş biber ve kabuğu soyulup yuvarlak dilimler halinde kesilmiş domatesler doğranarak balığın üzerine konur ve fırına yeniden verilir.

5-10 dakika daha pişirdikten sonra servise hazır konuma gelir. Yemeğimiz ortalama 40 dakikada pişirilir. 6-8 kişilik servis edilebilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst