Hestia
Bayan Üye
Fırında Sazan
Malzemeler:
Sazan balığı ortadan ikiye ayrılır ve temizlenir. Fırın 200 dereceye ısıtılır. Fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanır ve sazan balığı tuzlanarak fırın tepsisine yerleştirilir. Fırın 180 dereceye alınır ve ortalama 20-25 dakika pişirilmeye bırakılır.
4 adet soğan soyulur ve küp küp doğranır, 3 adet biber de küçük küçük doğranır. Orta boy herhangi bir tencere orta ocak ateşine konur. İçerisine 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğan ve biberler ilave edilir.
Soğanlar pembeleşip suyunu çekinceye kadar kavrulur. 4 adet kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesler de pembeleşen soğanlara eklenir ve harmanlanmaya devam edilir. Sos haline gelebilmesi için 2,5 bardak kaynamış su ile 1 kaşık domates salçası eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve sos fırındaki sazan balığının üzerine dökülür. Sos döküldükten sonra 1-2 adet içi temizlenmiş biber ve kabuğu soyulup yuvarlak dilimler halinde kesilmiş domatesler doğranarak balığın üzerine konur ve fırına yeniden verilir.
5-10 dakika daha pişirdikten sonra servise hazır konuma gelir. Yemeğimiz ortalama 40 dakikada pişirilir. 6-8 kişilik servis edilebilir.
![sazan_54_9_968.jpg](https://didan.biz/up/p14/sazan_54_9_968.jpg)
Malzemeler:
- 1 Adet Sazan Balığı
- 4 Adet Domates
- 4 Adet Kuru Soğan
- 3 Adet Yeşil Biber
- 1 Çorba kaşığı Domates Salçası
- Yeteri kadar Pulbiber
- Yeteri kadar Zeytin Yağı
- Yeteri kadar Tuz
Sazan balığı ortadan ikiye ayrılır ve temizlenir. Fırın 200 dereceye ısıtılır. Fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanır ve sazan balığı tuzlanarak fırın tepsisine yerleştirilir. Fırın 180 dereceye alınır ve ortalama 20-25 dakika pişirilmeye bırakılır.
4 adet soğan soyulur ve küp küp doğranır, 3 adet biber de küçük küçük doğranır. Orta boy herhangi bir tencere orta ocak ateşine konur. İçerisine 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğan ve biberler ilave edilir.
Soğanlar pembeleşip suyunu çekinceye kadar kavrulur. 4 adet kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesler de pembeleşen soğanlara eklenir ve harmanlanmaya devam edilir. Sos haline gelebilmesi için 2,5 bardak kaynamış su ile 1 kaşık domates salçası eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve sos fırındaki sazan balığının üzerine dökülür. Sos döküldükten sonra 1-2 adet içi temizlenmiş biber ve kabuğu soyulup yuvarlak dilimler halinde kesilmiş domatesler doğranarak balığın üzerine konur ve fırına yeniden verilir.
5-10 dakika daha pişirdikten sonra servise hazır konuma gelir. Yemeğimiz ortalama 40 dakikada pişirilir. 6-8 kişilik servis edilebilir.