Hestia
Bayan Üye
Fırında Levrek
Malzemeler:
Levrekleri iyice temizleyip yıkayın.
Patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
Fırın tepsini yağlayın. Patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin.
Üzerlerine aynı miktarda soğanları yayın. Bunların üzerine de balıkları dizin.
Kalan patatesleri, soğanları, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın.
Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
En üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısınmış 200 C fırında 45-60 dakika pişirin (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin).
Malzemeler:
- 6 Adet Levrek
- 5 Adet Kuru Soğan
- 4 Adet Patates
- Yeteri kadar Tane Karabiber
- Yeteri kadar Defne Yaprağı
- 2 Adet Limon
- Yeteri kadar Zeytin Yağı
- Yeteri kadar Tuz
Levrekleri iyice temizleyip yıkayın.
Patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
Fırın tepsini yağlayın. Patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin.
Üzerlerine aynı miktarda soğanları yayın. Bunların üzerine de balıkları dizin.
Kalan patatesleri, soğanları, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın.
Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
En üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısınmış 200 C fırında 45-60 dakika pişirin (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin).