Fırında Kefal

Hestia

Bayan Üye
Fırında Kefal

firinda_kefal_150x150.jpg


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 Diş
  • 2 Diş Karanfil
  • 5 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
  • 1 Kilogram Kefal
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 3 Çorba kaşığı Limon Suyu
  • Yeteri kadar Tuz
  • Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı:
Önceden fırını 170°C’ye getirip, ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın.Kefal balığını halka doğrayıp bir tepsiye dizin. Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün. Maydanoz suyu-zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin. Tuz ve biberi serpin. Limon suyunu da dökün.Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp, önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst