Hestia
Bayan Üye
• 1/2 kg (1 paket) brüksel lahanası
• 1/2 lt süt
• 2 çorba kaşığı un
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 3 diş sarımsak
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz, karabiber, pul biber
Brüksel lahanalarını ayıklayın, yıkayın. Kök kısımlarındaki sert yerleri kesin, büyük olanların içinin de pişmesi için üzerlerini artı şeklinde derince çizin. Derin bir tencerede su kaynatıp tuz ekleyin. Brüksel lahanalarını suya koyarak 10 dk kadar pişirin, daha sonra soğuk sudan geçirip suyu iyice süzülene kadar süzgeçte bekletin.Başka bir tencerede tereyağını eritin, sarımsakları dilimleyip ekleyin. Biraz çevirdikten sonra unu ekleyip karıştırın. Bir yandan hızlıca karıştırarak soğuk sütü ekleyin ve koyu kıvamlı bir sos olana dek karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Borcama brüksel lahanalarını dizin. Büyük olanları birkaç parçaya kesebilirsiniz. Üzerine kaşarın yarısını serpin ve beşamel sosu gezdirin. En üste de kalan kaşar peynirini serpin. Dilediğiniz kadar pul biber serpebilirsiniz, biz çok acı sevmediğimiz için süsleyecek kadar serptim.180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Bir süre sonra ısıyı 200 dereceye yükseltip üzerini iyice kızarttıktan sonra fırından alabilirsiniz.