Hestia
Bayan Üye
6 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
2 patlıcan, 2 kabak, 2 havuç
3-4 kiraz domates
200 gr mantar
3 kırmızıbiber, 3 sivri biber, 3 diş sarımsak
1/5 demet maydanoz, 1/5 demet dereotu
Tuz, karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt - 200 ml krema
2 yemek kaşığı tereyağı
2.5 yemek kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
80 gr parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın. Kırmızı biberleri ve sivri biberleri küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin. Biberleri ilave edin.
Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Sebzeleri fırın kabına alın. ince kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın. Sos için tereyağı ve unu tencerede kavurun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın.
Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpin. Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun
Gerekli Malzemeler:
2 patlıcan, 2 kabak, 2 havuç
3-4 kiraz domates
200 gr mantar
3 kırmızıbiber, 3 sivri biber, 3 diş sarımsak
1/5 demet maydanoz, 1/5 demet dereotu
Tuz, karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt - 200 ml krema
2 yemek kaşığı tereyağı
2.5 yemek kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
80 gr parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın. Kırmızı biberleri ve sivri biberleri küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin. Biberleri ilave edin.
Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Sebzeleri fırın kabına alın. ince kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın. Sos için tereyağı ve unu tencerede kavurun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın.
Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpin. Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun