FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR;
Malzemeler;
1 adet orta boy karnabahar,
300 gram kıyma,
1 adet orta boy soğan,
Tuz,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağ.
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin.
1 su bardağı un,
3 su bardağı süt,
Tuz.
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı;
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
Kaynayan suda hafif diriliğini kaybedecek kadar haşlayın.
Haşlanan karnabaharları tepsiye yerleştirin.
Soğanı küçük küçük doğrayın,yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.
Kavrulan soğanların içine kıymayı ve istediğiniz baharatı ekleyerek pişirin.
Kavrulmuş kıymayı, tepsideki karnıbaharın üzerine yerleştirin.
Beşamel sosu pişirmek için;
Tereyağını eritip,unu ekleyin ve biraz kavurun.
Kavrulan unun içine ılık haldeki sütü ekleyin.
Mümkünse, pürüzsüz olması için el blenderi ile iyice çırpın.
Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen beşamel sosu tepsideki karnabaharın üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış,orta ısıdaki fırında beşamel sos biraz kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar rendesini de ekleyerek,kaşarlar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Malzemeler;
1 adet orta boy karnabahar,
300 gram kıyma,
1 adet orta boy soğan,
Tuz,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağ.
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin.
1 su bardağı un,
3 su bardağı süt,
Tuz.
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı;
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
Kaynayan suda hafif diriliğini kaybedecek kadar haşlayın.
Haşlanan karnabaharları tepsiye yerleştirin.
Soğanı küçük küçük doğrayın,yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.
Kavrulan soğanların içine kıymayı ve istediğiniz baharatı ekleyerek pişirin.
Kavrulmuş kıymayı, tepsideki karnıbaharın üzerine yerleştirin.
Beşamel sosu pişirmek için;
Tereyağını eritip,unu ekleyin ve biraz kavurun.
Kavrulan unun içine ılık haldeki sütü ekleyin.
Mümkünse, pürüzsüz olması için el blenderi ile iyice çırpın.
Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen beşamel sosu tepsideki karnabaharın üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış,orta ısıdaki fırında beşamel sos biraz kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar rendesini de ekleyerek,kaşarlar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"