Firikli Kuru Patlıcan Dolması (gaziantep)

İnci

1907
Prenses
1 su bardağı firik
1 adet iri soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
250 gr yağlı kıyma
1 çorba kaığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
Kurutulmuş patlıcanlar

Patlıcanlar yumuşayana kadar haşlanır. İç malzemesi karıştırılır. Gevşek bir şekilde patlıcanların içine doldurulur. Ağızları büzdürülür, tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir. Parça parça tereyağı bırakılır. En son bir tabak kapatılır. Kapaklı olarak 35 dakika pişirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst