Fırat: Açılım başka şey, terör başka şey!

Dengir Mir Mehmet Fırat, 17. Uluslararası Kahta Kommagene Festivali'nin açılışına katılmak üzere geldiği Kahta'da Cihan Haber Ajansı'na gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde artan terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat, "Birileri bedel ödüyor. O insanlar da adam öldürüyor. Son zamanlarda yapılan şey de o. Türkiye'de Ergenekon'la mücadele, devlet içine yerleşmiş gayri resmi yapı ile mücadele yapılarken bu terör olaylarının olması benim için sürpriz değil. Daha evvel de bekliyordum. Bu yıldırmaz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." dedi.

Teröristlerin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yazmasının kendilerini üzdüğünü aktaran Fırat, şöyle konuştu: "Hakikaten söylüyorum, bir talepleri varsa siyaset ile halletmelidirler. Talepleri özgürlük ve demokrasi ise bunu açık ve net olarak siyaset yoluyla söylemeleri gerekir. O bakımdan yol onlar için çıkmaz yoldur. Bundan dolayı da biz yılmayız. Politikamız bellidir. Biz terörle mücadeleyi ayrı tutuyoruz. Halkın deyimi ile açılımı ayrı tutuyoruz. Özellikle terörün dış ilişkileri tamamen kesilmiş durumdadır."

BDP GRUP BAŞKANVEKİLİ BENGİ YILDIZ İRADESİNİ BELLİ BİR YERE SATMIŞTIR

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'ın halkı askerlikten soğutmaya yönelik yaptığı açıklamaya sert tepki gösteren Fırat, "O iradesini belli bir yere satmıştır. Zaten kendisi de 'Bizim irademiz İmralı'dır.' diyor. O sadece hopörlörlük görevi yapıyor. O İmralı'dan konuşuyor, o da buradan söylüyor. Bunun için gittikleri yol yol değil. Hiç kimseye de faydası yok." açıklamasında bulundu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri