Mr.TyLér ||
Kayıtlı Üye
Malzemeler
400 gr patates
200 gr fındık
125 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
5 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Yarım su bardağı irmik
Üzerine : Krem şanti ve fındık
Hazırlanışı
· Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
· Margarini tozşekerle krem gibi olana dek çırpın ve yumurtaları ekleyin.
· Bir süre daha çırptıktan sonra kıyılmış fındığı, rendelenmiş patatesleri, irmiği ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
· Az yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına karışımı boşaltın.
· Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
· Soğuduktan sonra krem şanti ve fındıkla süsleyerek servis yapın.
400 gr patates
200 gr fındık
125 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
5 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Yarım su bardağı irmik
Üzerine : Krem şanti ve fındık
Hazırlanışı
· Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
· Margarini tozşekerle krem gibi olana dek çırpın ve yumurtaları ekleyin.
· Bir süre daha çırptıktan sonra kıyılmış fındığı, rendelenmiş patatesleri, irmiği ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
· Az yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına karışımı boşaltın.
· Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
· Soğuduktan sonra krem şanti ve fındıkla süsleyerek servis yapın.