Fincan böreği

Böreğin içini hazırlamak için eti büyükçe bir tavada koyun, etler suyunu tamamen çekmeden. İnce ince doğradığınız soğanları etin üzerine ekleyin ve birlikte pişmeye bırakın. Et hafif sulu haldeyken ocaktan alıp, ince doğranmış maydnozları, karabiber ve tuzunu ilave edip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip ılınınca 2 yumurta ile karıştırın. Yufkaları üst üste yayıp, 4 eşit parçaya kesin ve toplam 20 adet üçgen elde edin. Elde ettiğiniz üçgenleri mendil gibi ortalarından tutup, kahve fincanının içine yerleştirin ve hazırladığınız tereyağlı harçtan 1 kaşık kadar koyuyoruz ve yufkanın sarkan parçalarından birini üzerine kapatarak, fincanın içine yerleştirin. Fincanın içine, etli harçtan 1 yemek kaşığı koyun, sonra yufkanın diğer sarkan parçalarına tereyağlı karışımdan fırça yardımıyla sürerek, üst üste kapatın ve fincanın üstüne hafifçe bastırın. Hazırladığımız böreği dikkatlice tepsiye ters çevirin yufka bitene kadar, börekleri aynı şekilde hazırlayın. Börekler tamamlanınca üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun



Malzemeler:



-5 adet yufka

-350 gr kuşbaşı doğranmış et

-3 adet kuru soğan

-Yarım demet maydanoz

-3 yemek kaşığı tereyağ

-2 adet yumurta + 1 yumurta sarısı

-Çörekotu ve susam

-Tuz ve karabiber

 
---> Fincan böreği

bu tafifin kıymalısını yapmıştım..güzel bir lezzet...emegine saglık....selametle..
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst