Finans Matematiği Nasıl Bir Bölüm?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Finans matematiği bölümü, yurtdışında gelişmiş olan finans sektörünü, gelişmekte olan ülkemiz piyasasına uyarlamak için eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir bölümdür. Yapılan tüm finansal işlemler için bir altyapı hazırlanmasına katkıda bulunmak bölümün temel ilkesidir. Bu bölüm, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tam burslu, yarı burslu ve %25 burslu olarak okunabilir ancak şu anda öğrenci alımı yapılmamaktadır. Peki, bu bölüm nasıl bir bölümdür? İçeriğinde nasıl dersler vardır ve mezun olanlar nerelerde çalışabilirler?

Finans matematiği bölümünün başlıca dersleri; ekonomiye giriş, Türk dili, mühendislik ve fen bilimleri için analiz, mühendislik ve fen bilimleri için fizik, algoritmalar ve programlama, finansman yönetimi, lineer cebir, olasılık, temel muhasebe, skolastik süreçler, sayısal analiz, doğrusal programlama, ayrık zaman finansı, türev araçları ve risk, finansta hesaplama metotları, istatistik, diferansiyel denklemler, finansal modelleme, ekonometri, stokastik analiz, finansal kurumlar, araçlar ve pazarlar, finans matematiğinde ileri uygulamalar, para ve bankacılık, parametrik modelleme, finansal modelleme uygulamaları, bankacılık ve finansal yapı, temel ekonomik göstergeler ve finansal piyasalar, Türkiye'de bankacılık ve finansal sistem ve risk teorisi gibi derslerdir. Bu derslerin yanısıra kendi fakültelerinden, kendi bölümlerinden ve diğer fakültelerden alacakları derslerle öğrenciler, kendilerini hem kendi alanlarında hem de sosyal olarak geliştirebilir.

Finans matematiği bölümü öğrencileri lisans programı boyunca yaz tatillerini staj yaparak değerlendirebilirler. Birden çok staj yaparak, çeşitli şirketleri ve çalışma ortamlarını iş hayatına başlamadan önce deneyimlemek öğrencilere büyük fayda sağlayacaktır. Buna ek olarak, finans matematiği bölümü modelleme ve yazılım konularıyla içiçe olduğu için, öğrenciler çift anadal ya da yandal programlarına başvurarak yazılım konusunda kendilerini geliştirebilir. Bu eğitimi dışardan alacakları çeşitli kurs ya da eğitimlerle de destekleyebilirler. Öğrenciler Türkiye'deki ve yurtdışındaki finans sektörünü yakından takip etmeli ve güncel olayların finansa olan etkisini yorumlama ve tahminlerde bulunma konusunda kendilerini geliştirmelilerdir.

Bu bölümden mezun olan öğrencilerin çalışma alanları da oldukça geniştir. Çok fazla mezunu olmayan bu bölümün mezunları aranan elemanlardır. Mezunlar; bankalarda, aracı kurumlarda, çeşitli şirketlerin finans departmanlarında çalışabilecekleri gibi, akademik kariyeri seçip öğretim görevlisi de olabilirler.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst