Financial Times Gazetesi Japonlara Satıldı

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

İngiliz medya grubu Pearson, Financial Times gazetesinin Japon medya grubu Nikkei'ye 844 milyon sterlin karşılığında satılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

İŞTE FİYATI

Tüm dünyanın finans ve ekonomi haberlerini yakından takip ettiği İngiliz medya grubuna ait Financial Times gazetesinin 844 milyon sterlin karşılığında (1 milyar 312 milyon dolar) Japonya'nın önde gelen medya gruplarından Nikkei'ye satılması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
"ARTIK DEVİR DİJİTALİN"

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Pearson'ın Üst Yöneticisi John Fallon, "Pearson yaklaşık 60 yıldır Financial Times'ın sahibi olmaktan gurur duyuyor. Fakat medyada mobil ve sosyal büyümenin patlamasıyla bir dönüm noktasına geldik. Bu yeni ortamda FT'nin gazetecilikteki ve ticaretindeki başarısını devam ettirmesinin en iyi yolunu dijital habercilik yapan küresel bir şirketin parçası olmaktan geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en etkili finans ve ekonomi yayınları arasında yer alan Financial Times'ın hafta başından itibaren satışı için görüşmelerin başladığı iddiaları öne sürülüyordu.

Pearson Grubu'nun Financial Times'ı satmasındaki en büyük sebep, şirketin önümüzdeki dönemlerde artık eğitim yayınlarına ağırlık vermek istemesi. Pearson Grubu'nun ana gelir kaleminin eğitim sektörü oluşturuyor. Grubun çatısı altında özel okullar, okul kitapları ve dil eğitimi gibi eğitim alanında farklı şirketler bulunuyor. Şirketten paylaşılan bilgilere göre Pearson Grubu geçtiğimiz yıl 4.8 milyar pound gelir elde etti ve bu gelirin yaklaşık yüzde 90'ı sadece eğitim alanındaki şirketlerden sağlandı. Bu da şirketin eğitim sektöründeki iştahını kabartmaya yetiyor.

GÜNDE 2.2 MİLYON KİŞİ

Financial Times, bölge veya ülkelere göre farklı sürümlerle basılıyor. Bu da ekonomi gazetesinin yerelleşmesini ve elinde belirli bir kitlenin oluşmasını sağlıyor. Pearson Grubu'nun paylaştığı bilgilere göre Financial Times'ın 386 milyon pound (yaklaşık 600 milyon dolar) civarında yıllık geliri bulunuyor. Online, e-gazete ve basılı gazetelerle günde 2.2 milyon kişiye ulaşan Financial Times'ın mobil uygulama ve web sitesine kayıtlı 4.5 milyon abone bulunuyor. Bu abonelerin 600 bini ise aylık düzenli ödeme yapıyor. İngiliz ekonomi gazetesinin sadece Çin'deki kayıtlı abone sayısı ise 1.7 milyon olarak belirtiliyor. Basılı gazetenin günlük tirajı 243 bin, e-gazetenin günlük tirajı ise 387 bin civarında yer alıyor.

İLK TEKLİF ALMANYA'DAN GELMİŞTİ

Financal Times'ın satışa çıkıyor haberlerinin duyulmasından sonra ekonomi gazetesini satın almak isteyenler teklif yapmaya başlamıştı. İlk açıklamayı yapan ise Almanya merkezli yayın kuruluşu Axel Springer oldu. Axel Springer, Financial Times gazetesini Pearson'dan satın almaya hazır olduğunu açıkladı. Alman Spiegel dergisinde yer alan bilgilerde görüşmelerin ileri bir aşamada olduğu ve anlaşmaya varılıp varılmadığının birkaç saat içinde belli olabileceği belirtildi. Haberde ayrıca gazeteyle ilgilenen üç alıcının hepsinin dün itibariyle pazarlık sürecini sürdürdüğü ifade edildi.

RAKAMLARLA FINANCIAL TIMES

1888
Kuruluş yılı

1.3 milyar $
Gazete için biçilen değer

663 milyon $
Elde ettiği yıllık gelir

2.2 milyon
Günlük ulaştığı okuyucu sayısı

4.5 milyon
İnternet sitesine kayıtlı abone sayısı

600 bin
Aylık ödeme yapan abone sayısı

1.7 milyon
Sadece Çin'deki kayıtlı kullanıcı sayısı

243 bin
Basılı gazetenin günlük trajı

387 bin
E-gazeteyi okuyan günlük okuyucu sayısı

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri