Silencio
Kayıtlı Üye

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Konyada oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde TFF tarafından hazırlanan maç kitabında karşılaşma ile ilgili düşüncelerini açıkladı.
Finale kadar gelen futbolcuları ile gurur duyduğunu ifade eden Roberto Mancini, Zorlu 10 maçın ardından Ziraat Türkiye Kupasında finale geldik. Spor Toto Süper Lig ve Şampiyonlar Ligiyle birlikte bu zorlu maratonu götüren ve ismimizi finale taşıyan oyuncularımla gurur duyuyorum. Kadromuzda tüm isimler geride kalan maçlarda ciddiyetlerini hiç bozmadan bugüne kadar geldi. Yarı finalde Bursaspor karşısında 2-0 yenilgiden 5-2lik galibiyete ulaşmamız bu kupayı ne kadar istediğimizin bir göstergesi şeklinde ifadelerde bulundu.
Galatasarayın fazlasıyla Kupa Beyi lakabını hak ettiğini de belirten Mancini açıklamalarını şöyle sürdürdü: Galatasaray bugüne kadar çıktığı 19 finalin 14ünde mutlu sona ulaşarak Kupa Beyi lakabını fazlasıyla hak ediyor. Ancak 2005 yılında Fenerbahçeyi 5-1 yendiğimiz finalden bu yana kupayı müzemize götüremedik. Bu zorlu sezonu kupayla taçlandıracağımıza inancım tam. Teknik ekip, oyuncular, sağlık birimi, Florya'nın tüm çalışanları yönetim kurulu ve başkanımız bu zaferi fazlasıyla hak etti. 7 aylık sıkı çalışmanın karşılığını hem bu kupayı kazanarak hem de ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılarak alacağız. Gelecek sezon şampiyon olup dördüncü yıldızı takma hedefinin de başlangıcı olacak Konya'daki final...
Kupa finallerinin hem oyuncu hem de teknik adam olarak benim için ayrı bir hikayesi var. Defalarca zafer yaşamış bir isim olarak kişisel kariyerime böylesine önemli bir kupayı eklemeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Rakibimiz Eskişehirspor da finalde olmayı fazlasıyla hak etti. Onları bu önemli akşam öncesi şimdiden tüm kalbimle kutluyorum. Umarım Konyada hem sahada hem de tribünde finalin adına yakışan bir atmosfer olur.
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, çalıştırdığı takımlarda en az bir kere kupa şampiyonluğu yaşadı.
Roberto Mancini, 26 Şubat 2001 tarihinde teknik direktör olarak ilk imzasını Fiorentinaya attı. Fatih Terimin yerine teknik direktör olarak göreve başlayan Roberto Mancini, İtalya Kupası finaline kadar yükselmiş bir takım devraldı. İtalya Kupası finalinde Fiorentina, Parmayı eliyor, Roberto Mancini teknik adamlık kariyerindeki ilk kupasını kazanıyordu.
Mancini, kariyerindeki ikinci takımı Lazio ile de kupa sevinci yaşadı. 2003-04 sezonunda Lazio ile İtalya Kupasının kazanan Mancini, 2004-05 ve 2005-06 sezonlarında bu kez Inter ile İtalya Kupası şampiyonluklarına ulaştı. Roberto Mancini, 2009 yılında ise Manchester Citynin başına geçti. İtalyan teknik adam Manchester Citydeki ikinci sezonunda FA Cupı kazanma başarısını gösterdi.