Final Fantasy VII Remake ''Çok Parçalı Bir Seri'' Olacak

Heulwen

Kayıtlı Üye
Final Fantasy VII Remake ''Çok Parçalı Bir Seri'' Olacak

XqbAG6.jpg

Güncelleme.

Final Fantasy VII Remake projesinin başındaki Yoshinori Kitase ve Tetsuya Nomura, Famitsu'ya oyunla ilgili bir röportaj verdi ve oyunun gerçekten de bölüm bölüm yayınlanacağını onayladı. Röportajdan genel olarak başlıklar şöyle (kaynak: Siliconera):

- Final Fantasy VII Remake oyunun resmi adı. Oyunun hikâyesine dair bir alt başlık vermeyi düşündük ama vazgeçtik Bu şekilde ne olduğunun anlaşılması daha kolay.

- Oyun bölüm bölüm yayınlanacak çünkü FF VII'yi bugünkü teknoloji ile tamamen bir kerede yapmak çok uzun bir iş. FF VII'nin yoğun yapısı bir HD yeniden yapım için çok fazla. Ayrıca tek bir bütün halinde yapınca oyundan çok fazla şey çıkarmak gerekecekti.

- Oyundan çıkartılan şeyler olacak ancak çıkarttığımızın çok daha fazlasını ekleyeceğiz.

- Modellemeler, programlama, planlama gibi konularda Square Enix dışından da bolca yardım alınıyor. İtalyan tasarımcı Roberto Ferrari ve FF VII: G-Bike oyunun yapımcı stüdyosu CyberConnect2 bunlardan bazıları.

- Karakterleri olabildiğince gerçekçi yapmak istedik. Advent Children'daki modelleri kullanmadık çünkü şu an için o kadar da iyi görünmüyorlar.

- Son fragmanda gösterilen her şey oyun içi.

- Cloud'un çok zayıf göründüğünü söyleyenler var ama bunun sebebi o görüntüdeki ışıklandırma ve Cloud'un soluk cildi.

- Cross-dressing sahnesi oyunda olacak ancak henüz yapılmadı.

- Savaş sistemi action tarzında olacak ancak Dissidia veya Kingdom Hearts'lar kadar da değil. Bir ATB barımız var ancak tabii bu eski versiyondaki gibi çalışmayacak.

- Ekip üç kişiden oluşacak ve istediğiniz an diğer karaktere geçiş yapabileceksiniz.

- Tempo yeni çıkan Dissidia'ya yakın bir seviyede olacak.

Yani şahsen şu bölüm bölüm yayınlanma olayına henüz ısınabilmiş değilim. "Tek bir oyun için çok yoğun" pek ikna etmedi beni. FF XV yoğun değil mi mesela yani? Sanıyorum FF VII Remake'e FF XV kadar önem verilmediği sonucunu çıkarabiliriz. Neyse ama, olumsuz konuşmak için erken. Oyuna dair gördüklerimiz yeterince iyiydi sonuçta. Bu bölüm bölüm olma olayına dair daha fazla da bilgi bekliyoruz..

Orijinal haber

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan çok şık bir vidoeoyla Final Fantasy VII Remake için daha da gaza gelmiş bulunuyoruz. Yani en azından sıra tabanlı sistem dışındaki savaş sistemlerini de kabul edebilen çoğunluk olarak..

Yalnız yeni yapılan bir açıklama genel olarak pek de hoş olmayan tepkilerle karşılandı. Square Enix'in yayınladığı basın bülteninde şöyle bir cümle geçiyor:

"Final Fantasy VII Remake'in hikâyesi çok parçalı bir seri olarak anlatılacak ve her parça farklı bir tecrübe sunacak."

Henüz bunun dışında bir açıklama yapılmadığı için ne anlamamız gerektiğinden emin değilim. Acaba Telltale oyunları veya Square Enix'in yayıncılığını yapıp büyük başarı yakalamış Life is Strange gibi bölüm bölüm yayınlanacak bir FF VII Remake ile mi karşılaşacağız? Öyle olursa her parça 5-10 saat mi sürecek? Bir RYO'ya böyle bir sistem yakışır mı? Oturup bir kerede oyunu gümletmek isteyenler ne yapacak? Hem ayrıca şu her bölümün farklı tecrübe sunması ne demek?

Ama bu cümle bu anlama gelmiyor da olabilir. Yani FF VII Remake normal bir şekilde çıkacak, ardından Before Crisis, Dirge of Cerberus gibi yapımlara da yeniden yapım gelecek olabilir. Belki de parçalı seriyle kasıt odur.

Yani şu an pek bir şey söylemek zor ama umuyorum ki FF VII Remake elimize tek, kallavi bir oyun şeklinde geçer. Bir RYO'yu bir bölüm oynadıktan sonra birkaç ay oynayamamak hiç de hoş olmaz diye tahmin ediyorum.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri