Filmler Sigaraya Teşvik Ediyor!

ashli

Bayan Üye
1316515223_42_sigara_film.jpg

Filmlerdeki sigara içme sahnelerinin, ergenlik çağındaki gençleri bu alışkanlığı edinmeye teşvik ettiği bildirildi.

İngiltere'de 15 yaş civarındaki 5 bin genç arasında yapılan ve verileri Thorax dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında uzmanlar, ABD'de 2001 ve 2005 yılları arasında yüksek gişe hasılatı elde eden ve ''sigara içme'' sahnelerinin bulunduğu bir dizi filmin gençler üzerindeki potansiyel etkilerini inceledi.

Araştırma, sigara içme sahnesi içeren filmleri sıklıkla izleyen gençlerin ''sigarayı deneme'' oranının, söz konusu filmleri nadiren izleyen gençlere göre yüzde 73 daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Ayrıca, bu filmleri sıklıkla izleyen katılımcıların ''aktif birer sigara içicisi'' haline gelme oranının da izlemeyenlere göre yüzde 50 daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırma ekibinden Dr. Andrea Waylen, söz konusu verilerin, ergenlerin sigara kullanım oranları ve izledikleri sigara içme sahnesi içeren film sayısı arasındaki ''doğrusal ilişkiye'' işaret ettiğini kaydetti.

---> Filmler Sigaraya Teşvik Ediyor!

Hem de nasıl..
Çiçek de koysalar üstüne biliyoruz ya..

Teşekkürler efendim:))

evet o çiçek gizlemeye yetmiyo bazı şeyleri ne yazık ki
Ben teşekkür ederim :)

..maalesef filmlerde bu sigara sahneleri cok gorunuyor,bizim buralarda yillar evvel gazetelerden ve tv,lerden sigara reklamlarini kaldirdilar,simdide sigaralar kapali yerde muhafaza ediliyor yani dukanlarda,tezgahtaki kisiye su marka sigaradan istiyorum deyince adam rafin kepengini aralayip sigara aliyor.

ÖzeLLikLe Küçük Yaştaki ÇocukLarı Özendiriyo.

sigaranın güzel bi tadı olsa neyse dicem

ama dumanı bile beni bogmaya öksürtmeye yetiyor

sigara içilen yerde hayatta duramam

sigaranın tadını biliyorum konuda geçtigi gibi ergenlikte denemiştim bikaçkez ama bagımlı olmadım inşallah şimdiki küçük gençlerimizde bagımlıyı burak denemelerini bile istemem
tv deki reklamlarda ders olmalı diye düşünüyorum

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri