Film Replikleri Arşivim ~ Mist ©

Silencio

Kayıtlı Üye
"Kaybedenler Kulübü'nün bu sayısını da her zaman olduğu gibi değerli Kent dinleyenleri, montana çetesine, şehrin kötü çocuklarına, tıp dünyasında büyük bi çalkantı yaratan son günlerin en gündemde ki konusu Erol Egemen sendromuna, tüm kötü ruhlara, hayatı ve kadınları hala öğrenmekte olduğumuz Kadıköy sokaklarına adadık. Hem de hiç tereddüt etmeden."

Kaybedenler Kulübü (2010)

"İki şey hiç değişmiyo biliyo musun? Bi kitabı hazırlarken ki heyecanım, bi de bastıktan sonra ki hayal kırıklığım."

A - Orhan Veli ne demiş?
B - Ne demiş abi?
A - Ne bileyim abi mutlaka bununla da ilgili bir şey demiştir.

"Ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir?"

ozgur20 ©

---> Film Replikleri Arşivim ~ ozgur20 ©

A - Sizi dinliyorum. Nasılsınız?
B - Standart.
A - Bende Standart.
C - Allah standarttan ayırmasın.

A - Eski sevgilimi hatırladım ya.
B - Hangisini?
A - Ya işte onu hatırlayamadım.

A - Geçenlerde cumaya gittim.
B - Ne zaman?
A - Salı. Ben salıları gidiyorum daha sakin oluyo.

A - Siz nasıl bi program yaptığınızı düşünüyorsunuz?
B - Dostum biz prensip olarak düşünmüyoruz.

ozgur20 ©

A - Neden her konuştuğunuzun ucu sekse dokunuyo?
B - Hayatta ucu sekse dokunmayan bir şey var mı? Varsa da biz bilmiyoruz.

A - Sizin programınıza da, size de çok kıl oluyorum aslında.
B - Evet.
A - Ama yine de aradım.
B - Bravo.

A - Abi her zaman ki gibi çalmamak üzere bi şarkı isteye bilir miyim?
B - Tabi.
A - Pearly Jam'den Immortality.
B - Memnuniyetle sayın dinleyen. Pearly Jam'den Immortality çalmıyoruz.

A - Dön dedim.
B - Döndü mü?
A - Standart.

ozgur20 ©

"Yol zamanın bi fonksiyonu değildir. Hız yolun zamana bölünmüş halidir. İvme ve sürtünme kat sayısı bizi ilgilendirmez. Yolda olmak bi hıza sahip olmayı gerektirir. Aksi durum yolda durmaktır. Durmak sıkıcıdır."

"İnsan karar vererek aşık olmaz. Sadece bir bakar olmuş."

A - Buyrun sayın dinleyen.
B - Kendinden ne kadar uzaksan, aslında kendine o kadar yakınsın. Yer yüzünde sana en uzak nokta aslında sırtındır. Bazen büyük farklılıklar insanları birbirine daha da yakınlaştırır.

"Hepinize iyi geceler diliyoruz değerli kent dinleyenleri. Tabi eğer böyle bir şey mümkünse. Hoşçakalın. Kaybedenler Kulübü bitti."

"Yalnızlık adamı kanca yapar."

ozgur20 ©

A - Geçenlerde cumaya gittim.
B - Ne zaman?
A - Salı. Ben salıları gidiyorum daha sakin oluyo. xD

güzel olmuş emeğine sağlık ;)

"Bazen hoşçakal demen gereken zamanlar vardır. Acıtmasına rağmen denemeyi öğrenmelisin. Biliyorum gitmene izin vermeliyim. Ama biliyorum ki nereye gidersen git asla uzakta olmayacaksın.. Çünkü parlak bir yıldızın ışığı gibisin. Yaşamımda parlamaya devam edeceksin… Hiçbir mesafe bizi ayrı tutamaz. Sen benim kalbimde olduğun sürece bu gözlerden hiçbir gözyaşı düşmeyecek.. Çünkü aşkın gerçek sevgisi asla ölmez.. Sonsuza dek canlı kalır… Zaman sahip olduklarımızı alamaz… Birlikte olduğumuz zamanları hatırlayacağım. Zamanımızın bittiğini düşünebilirsin.. Ama sen hala benimsin…"

Not : Seni Seviyorum / P.S. I Love You (2008)

"Arkadaşınız başarısız oluyor üzülüyorsunuz. Arkadaşınız başarılı oluyor. Daha çok üzülüyorsunuz."

3 Aptal / 3 İdiots (2008)

"Bir delikanlının hatırladığı şeyler çok gariptir. Çünkü ben doğduğumu hatırlamıyorum İlk noelimde ne aldığımı da hatırlamıyorumsonra ilk kez ne zaman pikniğe çıktığımıda bilmiyorum. Amadünyadaki en tatlı sesi duyduğum anı çok iyi hem de çok iyi hatırlıyorum."

Forrest Gump (1994)

"Korkuyu birinin üzerinde kullanmak için önce kendi korkularının efendisi olmalısın."

Batman Başlıyor / Batman Begins (2005)

"Bazen merak ediyorum da acaba birbirimize yaptıklarımız için Tanrı bizi hiç affedecek mi? Sonra etrafıma baktığımda fark ediyorum ki Tanrı bizi izlemeyi çoktan bırakmış..."

Kanlı Elmas / Blood Diamond (2006)

ozgur20 ©

"Günaydın Adam, muhtemelen nerede olduğunu merak ediyorsundur. Sana nerede olabileceğini söyleyeyim. Ölmekte olduğun bir odada olabilirsin. Bugüne kadar sadece oturup başkalarının hayatlarını izledin. Aynaya bakınca ne görüyorsun? Ben sana bakınca bedbaht ve işe yaramaz birini görüyorum. Daha çok, sadece işe yaramaz. O yüzden bugün ölümünü izleyeceksin, Adam."

Testere / Saw (2004)

A - Seni rahatsız p**!
B - Evet, ben rahatsızım. İçten içe beni yiyen hastalıktan rahatsızım. Ellerindekilerin kıymetini bilmeyen insanlardan rahatsızım. Başkalarının acılarını önemsemeyenlerden rahatsızım. Hepsinden rahatsızım.

Testere / Saw (2004)

"Bu insanlar canlı kalmak için fazla nankörler. Ama sen değilsin, artık değilsin. OYUN BİTTİ!"

Testere / Saw (2004)

"Bir insan bir başkasını nasıl bu kadar çok sevebilir?"

Fanaa (2006)

Nefes (2009)

ozgur20 ©

A - Makine'yi tanımla.
B - Bir makine, insanın daha az emek harcamasını sağlayan herhangi bir şeydir.
A - Daha ayrıntılı, lütfen.
B - İşi kolaylaştıran, ya da zamandan kazandıran herhangi bir şeydir makine. Sıcak günlerde, bir tuşa basarsınız, serin hava gelir. Klima... Bir makine! Kilometrelerce uzaktaki arkadaşlarınızla konuşursunuz. Telefon... bir makine! Saniyeler içinde milyonlarca işlem yaparsınız. Hesap makinesi... bir makine! Etrafımız makinelerle dolu. Kalemden fermuara kadar - hepsi makine!
A - Tanım dedim sana!
B - Ben de tanım yaptım, efendim.
A - Sınavda bunu mu yazacaksın? Aptal! Başka tanımlayacak olan?
C - Efendim, makineler hareketleri kısıtlanacak şekilde bir araya getirilmiş parçalardan oluşan bir bütündür, ve bu da demektir ki, güç ve hareket, vida ve yuvasına girmesi, levyenin kaldıraç gibi kullanılması, çıkrık ve dönme noktası vb. olaylarda, aktarılabilir ve dönüştürülebilir hale getirilir, özellikle de az ya da çok komplike olarak, hareketli parçalar kombinasyonundan, ya da tekerlek, levye, dişli gibi basit parçalardan oluşan yapılardır.
A - Enfes. Mükemmel. Oturabilirsin.
B - Ama efendim, ben de aynı şeyleri, sadece daha basit bir dil kullanarak söyledim.
A - Daha basit bir dil istiyorsan, git Güzel Sanatlar'a yazıl.
B - Ama efendim, anlamını da bilmemiz gerekmiyor mu? Sadece kitaptaki tanımı ezberlemenin anlamı nedir ki?
A - Kitaptan daha mı zeki olduğunu söylüyorsun? Geçmek istiyorsanız, kitaptaki tanımı yazacaksınız küçük bey.
B - Ama başka kitaplar da var...
A - Çık dışarı!
B - Neden?
A - Daha basit bir dille, dışarı! Aptal!

" ---- "

A - Neden geri döndün?
B - Bir şey unutmuşum efendim.
A - Ne unuttun?
B - Görsel ya da dokunsal yollarla; aydınlanma, anlama, bilgiyi artırma, beynin eğitilmesi amacıyla yapılmış olan; resimli, resimsiz, kauçuk kapak, kâğıt kaplama, jelatinli, jelatinsiz türleri olup; içerisinde önsöz, tanıtım, fihrist bulunan; bilgileri kaydeden, analiz eden, özetleyen, organize eden aletlerdir.
A - Bu da ne demek?
B - Kitap, efendim. Kitaplarımı unutmuşum, alabilir miyim?
A - Neden daha basitçe söylemedin?
B - Az önce denemiştim, efendim. Ama basitçesi işe yaramadı...

3 Aptal / 3 İdiots (2009)

"Aptal. Fotoğrafçılığı seviyorsun, ama gidip makinelerle evleniyorsun."

3 Aptal / 3 İdiots (2009)

Natalie: Son hatırladığın şey nedir?
Leonard: Karım...
Natalie: Bu hoş.
Leonard: ...ölüyordu.

Akıl Defteri / Memento (2000)

"Planı olan bir adam gibi mi duruyorum? Benim ne olduğumu biliyor musun? Ben arabaları kovalayan köpek gibiyim. Eğer yakalasam bile ne yapacağımı bilemem. Anlarsın ya… Ben sadece yaparım."

Kara Şövalye / The Dark Knight (2008)

Akıl Oyunları / A Beautiful Mind (2001)

ozgur20 ©

Arif: Benim bizzat uzaylı ile sevişen arkadaşım var onu da getirecem sana.
Alıcı: Onu da getir başkasını da getir. Beraber bir sinerji yaratalım ama bu resimler feeeeyk!
Arif: Neeeyk?
Alıcı: Feyk ulan feyk! Yani sahte.
Alıcı: (resimdeki cismi göstererek) Bak burda kocaman Kütahya Porselen yazıyor.
Arif: Eeee, ben bunu Kütahya'da çektim zaten. Bunda bir şey yok?

G.O.R.A. - Bir Uzay Filmi (2004)

"Bu bir kızla oğlanın tanışma hikayesi. Oğlanın adı Tom Hansen. New Jersey'li. Kendisi, "gönül ikizini" buluncaya kadar asla mutlu olamayacağı inancıyla büyür. Bu inancın sebebi çok genç yaşta maruz kaldığı İngiliz pop müziği ve Aşk Mevsimi filmini tamamen yanlış yorumlaması. Elaine! Elaine! Kızın adı Yaz Finn. Michigan'lı. O, böyle bir inançla büyümez. Annesinin ve babasının boşanmasından sonra sadece iki şeyi çok sever. O kapkara, uzun saçlarını ve hiç acı çekmeden makası vurup saçlarını kesebilmiş olmasını. Tom, Yaz'la 8 Ocak'ta tanışır. Aradığı kişinin bu kız olduğunu onu görür görmez anlar. Bu, bir kızla oğlanın tanışma hikayesi. Ama şunu hemen söyleyeyim bu bir aşk hikayesi değil."

Aşkın (500) Günü / (500) Days Of Summer (2009)

"Neden bu kadar ciddisin? ( Why so serious ? )"

"Bu yüzüm nasıl oldu biliyor musun? Bir zamanlar karım vardı. Çok güzeldi. Çok endişelendiğimi, daha fazla gülmem gerektiğini söylerdi. Kumar oynadı, tefecilere borçlandı.Yüzünü çizdiler.Ameliyat için paramız yoktu, buna dayanamıyordu. Onu tekrar gülerken görmek istiyordum. Yaralarını umursamadığımı bilmesini istiyordum. Bende ağzıma bir jilet soktum ve bunu yaptım. Sonra karım bana bakmaya dayanamadı ve beni terk etti."

V for Vendetta (2005)

ozgur20 ©

"Adım Duygu 25 yaşındayım, hayatınıza İstanbul’dan katılıyorum."

İncir Reçeli (2010)

"Bana nefes alan hiçbir şeyi sevme hakkı vermediler, ben de incir reçelini sevdim. İncir reçeli sendin aşkım..."

İncir Reçeli (2010)

"Sana dokunmak nefes almak gibi,
Sana dokunmak tüm kelimeleri yakmak gibi,
Sana dokunmak tüm insanları affetmek gibi,
Sana dokunmak hayatı temize geçmek gibi,
Sana dokunmak ölüme inat gibi..."

İncir Reçeli (2010)

207orr4.jpg

V for Vendetta (2005)

Fanaa (2006)

ozgur20 ©

Sara Goldfrab: Ben artık önemliyim. Herkes beni seviyor. Yakında milyonlarca kişi beni görecek ve benden hoşlanacak. Onlara senden ve babandan bahsedeceğim. Bize nasıl iyi davrandığını. Hatırladın mı? Bu, sabahları uyanmak için iyi bir sebep. Kırmızı elbiseye girmem için, kilo vermem için bir sebep. Gülümsemem için bir sebep. Yarını çok güzel gösteriyor. Elimde ne var? Neden yatağı yapıp bulaşıkları yıkayayım? Yapıyorum ama neden yapayım? Yalnızım. Baban gitti, sen de gittin. Bakacak kimsem kalmadı. Elimde ne var? Yalnızım ve yaşlıyım.

Harry Goldfarb: Arkadaşların var.

Sara Goldfrab: Aynı şey değil. Bana ihtiyaçları yok. Hissettiklerimden hoşlanıyorum. Kırmızı elbiseyi, televizyonu, babanı ve seni düşünmekten hoşlanıyorum.Artık güneşe çıktığımda gülümsüyorum.

Bir Rüya İçin Ağıt / Requiem for a Dream (2000)

"İki insanı birbirlerine aşık olduklarına inandırırsan olurlar..."

Amélie (2001)

"Hayat asla sahnelenemeyecek bir oyunun sonsuz tekrarından ibaret."

Amélie (2001)

Pvt. Reiben: Bu seferki hakkında kötü şeyler hissediyorum.

Yüzbaşı Miller: En son ne zaman herhangi bir şey hakkında iyi hissettin ?

Er Ryan'ı Kurtarmak / Saving Private Ryan (1998)

Yüzbaşı Miller: James… Buraya kardeşlerinin çatışmada öldüğünü bildirmek için geldim.

Er Ryan: Hangi, hangileri efendim ?

Yüzbaşı Miller: Hepsi.

Yüzbaşı Miller:Çavuş Horvath?

Çavuş Horvath:Emredin!

Yüzbaşı Miller:Bulunduğumuz yeri teyit edebilir misin?

Çavuş Horvath:Tam olmamız gereken yerdeyiz,ama kimse yerinde değil!

Yüzbaşı Miller:Zaten kimse olması gereken yerde değil ki!

ozgur20 ©

"Bunları ben seçtim. Bu kaya hayatım boyunca beni bekliyormuş. Varoluşundan beri, daha bir meteorken, milyarlarca yıl önce uzayda buraya düşmeyi bekliyormuş. Tam buraya. Hayatım boyunca buraya sürüklenmişim. Doğduğum an, aldığım her nefes, yaptığım her şey beni buraya, evrendeki bu çatlağa sürüklemiş."

127 Saat / 127 Hours (2010)

"Ernest Hemingway 'Dünya güzel ve uğruna savaşılacak bir yer...' demiş. İkincisine katılıyorum."

Yedi / Seven (1995)

"Her sihirbazlık numarası üç bölüm ya da perdeden oluşur. Birincisi "Vaat" bölümüdür. Sihirbaz size sıradan bir şey gösterir. İskambil destesi, bir kuş ya da bir insan. Bu nesneyi size gösterir. Son derece gerçek, üzerinde oynanmamış, normal bir şey olduğunu görmeniz için nesneyi incelemenizi ister. Fakat gerçek, farklı olabilir. İkinci perdeye "Dönüşüm" denir. Sihirbaz olağan bir nesneyi alır ve onu olağanüstü bir şeye dönüştürür. Hilenin sırrını arıyorsunuz, ama bulamazsınız. Çünkü dikkatli bakmıyorsunuz. Siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. Henüz alkışlamazsınız, çünkü bir şeyi yok etmek yeterli değildir. Onu geri getirmeniz gerekir. İşte bu yüzden her sihirbazlık numarasında üçüncü bir perde bulunur. İçlerinde en zorlusu. Bizlerin deyişiyle 'Prestij'."

Prestij / The Prestige (2006)

"Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti..
Durursam bir daha kurtulamam..
Ziyanı yok, gülüşü yeter bize..
Yüreğim kaydıysa günah mı?..
Çamura saplansam yardıma gelir misin?..
Elini tuttum sıcacıktı, yüreği elindeymiş gibi..
Elinden tutuversem benimle gelir mi?
Seninim işte, alıp götürsene beni..
Elveda asya, elveda selvi boylum al yazmalım, elveda..
Bitmemiş türküm benim.."

Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)

Şafak Sezer: Baba! Akü yok.
Cezmi Baskın: Şarjı mi bitmiş la ? Tabi farları açık bırakırsan öyle, olur böyle!
Şafak Sezer: Baba Akü komple yok çalmışlar.
Cezmi Baskın: (bardağı fırlatır) Vıyyy
Şafak Sezer: Kaputu açmışlar bi de aküyü çalmışlar, kaputu açtınız bari aküyü çalmayın, aküyü çalmamış olsalar...

Vizontele (2000)

ozgur20 ©

Gandalf: Geri geldiğinde anlatacak hikayelerin olacak.
Bilbo Baggins: Geri döneceğime söz verebilir misin ?
Gandalf: Hayır, ama dönersen aynı olmayacaksın.

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk / The Hobbit: An Unexpected Journey (2010)

"Dibe battıkça, yapılar seni hüsrana uğratıyorsa.. Kurallar artık sana silah olmaktan ziyade prangaya dönüşüp kötü adamların işine yarıyorsa.. Belki bir gün sen de böyle bir krizle karşılaşırsın. Umarım o gün senin de benim sahip olduğum gibi bir dostun olur! Kendi ellerini pisliğe bular, böylece seninkiler temiz kalır!"

Kara Şövalye Yükseliyor / The Dark Knight Rises (2012)

CIA ajanı: Kimsin sen?
Bane: Kim olduğumuzun önemi yok... Önemli olan ne plânladığımız. Maske takmadan önce, kim olduğum kimsenin umurunda değildi.
CIA ajanı: O maskeyi çıkarırsak ölür müsün?
Bane: Çok acı verir.
CIA ajanı: Sen iri bir adamsın.
Bane: Sana göre.
CIA ajanı: Yakalanmak da plânının parçası mıydı?
Bane: Elbette.

Kara Şövalye Yükseliyor / The Dark Knight Rises (2012)

"Olduğum söylenen kişi ile olduğumu bildiğim kişi arasındaki bir savaşın ortasında gibiyim. (Dr. Martin Harris)"

Kimliksiz / Unknown (2011)

"Benim adım Erşan Kuneri, por.nocumuyum ben! Donla sevişcek dedim ben. Abi olay köşkte geçiyo zaten. Aşçı bahçıvanaı, bahçıvan söföre, söför uşağa, sonra hepsi uşağa.. Tabi tabi bastır hemen afişi seçip gönderiyorum. Filmin adı "Grup İndirimi" hadi hadi..."

Gora: Bir Uzay Filmi (2004)

ozgur20 ©

Çiçek Abbas | Şakir'e Çay Yok

Çiçek Abbas | Atışma

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı | Badi Ekrem

V For Vandetta | O Unutulmaz Sahne - Fikirlere Kurşun İşlemez

Kara Şövalye / The Dark Knight | Joker - Sihirbazlık Sahnesi

ozgur20 ©

"Kaybedenler Kulübü'nün bu sayısını da her zaman olduğu gibi değerli Kent dinleyenleri, montana çetesine, şehrin kötü çocuklarına, tıp dünyasında büyük bi çalkantı yaratan son günlerin en gündemde ki konusu Erol Egemen sendromuna, tüm kötü ruhlara, hayatı ve kadınları hala öğrenmekte olduğumuz Kadıköy sokaklarına adadık. Hem de hiç tereddüt etmeden."

"İki şey hiç değişmiyo biliyo musun? Bi kitabı hazırlarken ki heyecanım, bi de bastıktan sonra ki hayal kırıklığım."

A - Orhan Veli ne demiş?
B - Ne demiş abi?
A - Ne bileyim abi mutlaka bununla da ilgili bir şey demiştir.

"Ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir?"

ozgur20 ©

Bazen, bazenler çoğalıyor bazen...

ahu7eze7.jpg

rataqu2y.jpg

ere6avuv.jpg

ozgur20 ©

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri