Film Dünyam | Mist ®

Silencio

Kayıtlı Üye
~ Film Dünyama Hoş Geldiniz ! ~

Özgür Ç.

─────────────────────────────────────────────

"Birlikte olmayı hak etmeyen milyonlarca insan yan yanayken, ben neden hala senden ayrı nefes alıyorum?"

Melekler Şehri / City of Angels (1998)

Buradan size kendi film dünyamda olanları aktarmaya çalışacağım.
Kendi beğendiğim filmleri değişik yönleriyle sizlerle paylaşacağım.

İyi okumalar;

Saygılarımla!

262qgip.png

28aje69.png

Bir MARTİN SCORSESE Filmi !

Para Avcısı / The Wolf Of Wall Street (2014)

2cz6l5e.jpg

Usta yönetmen Martin Scorsese'nin yönettiği, Leonardo DiCaprio'nun "Jordan Belfort'u" canlandırdığı bir suç filmidir. Senaryosu Terrence Winter tarafından, Jordan Belfort'un aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmin yapımcılığını Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio birlikte üstlenmiştir. Tam 180 dakika süren film Thelma Schoonmaker tarafından kurgulanmıştır. DiCaprio'ya Jonah Hill, Jean Dujardin ve Matthew McConaughey gibi isimler eşlik etmiştir.

Film 5 dalda (En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İiyi Uyarlama Senaryo) Oscar (Akademi) Ödülüne aday olmuştur.

iqvmsk.png

Film ne kadar uzun olursa o kadar sıkıcı olur diye bir düşünce yerleşmiş insanların kafasına. Bu yüzden bu filmi süresine bakıp yorumlamamak gerek çünkü film başladığı andan itibaren hiç bir bölümde sıkılmıyorsunuz. Leonardo DiCaprio o muhteşem oyunculuğu ile filmi sürükleyip götürüyor. Şahsen DiCaprio'nun izlediğim en iyi oyunculuğuydu bu. Akademi Oscar'ı hak edene verecekse eğer bu isim kesinlikle Leonardo DiCaprio olmalıdır.

Filmde Jordan Belfort'un iş hayatında zekasını kullanarak yükselişini, ve fazla hırsı yüzünden yok oluşunu izliyoruz. Açıkçası bir filmde izlemek istemediğimiz ne kadar şey varsa hepsi mevcut. Bunlar gerçeği daha iyi yansıtmak için filme Martin Scorsese tarafından serpiştirilmiş. (Çok olduğundan dolayı yerleştirilmiş desek daha doğru olur.) Uyuşturucu kullanımı ve ticareti, cinselliğin her türlüsünün kullanılması, kara para ticareti, ve ardı arkası kesilmeyen küfürler...

Evet belki biraz rahatsız edici olabilir ama filmi izleyince göreceksiniz ki bunlar olmasa bu filmi izlemenin de bi anlamı olmaz. Bence muhteşem bir film. Tavsiye ederim. Ayrıca filmin +18 öğelere sahip olduğunu tekrar hatırlatayım. Benim puanım; 9 / 10 ! İyi seyirler dilerim...

153tq91.jpg

5txpqw.gif

30w8arl.gif

71r5lc.gif

k3vfap.gif

qzrpjn.gif

2we04ds.gif

14tlpvo.gif

acs68j.gif

15czlue.gif

2l9skdx.jpg

ozgur20 ®

Son düzenleme:
---> Film Dünyam | ozgur20 ®

~ Film Dünyam | ozgur20 ® ~

262qgip.png

28aje69.png

Bir JAMES MC TEİGUE Filmi !

V For Vendetta (2005)

6fxyld.png

Usta yönetmen James Mc Teigue'nin yönettiği, Hugo Weaving'in "V'yi" ve Natalie Portman'ın "Evey Hammond'u" canlandırdığı siyasal bir gerilim filmidir. Senaryosu Larry ve Andy Wachowski kardeşler tarafından, Alan Moore'un yazıp David Lloyd'un çizdiği aynı isimli çizgi romandan uyarlanmıştır. Filmin yapımcılığını senaryo uyarlamasını da gerçekleştiren Larry ve Andy Wachowski kardeşler üstlenmiştir. 132 dakika süren film Martin Walsh tarafından kurgulanmıştır. Natalie Portman ve Hugo Weaving'a, Stephen Rea, John Hurt ve Stephen Fry gibi isimler eşlik etmiştir.

Film eleştirmenlerce tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösterilir. Ülkemizde de 669.980 kişi tarafından izlenmiştir.

r9r9xv.png

Şüphesiz 20 yıllık hayatımda izlediğim en anlamlı filmlerden biri bu. Her ne kadar film İngiltere'nin 2020'sinde geçse de günümüzün birçok ülkesini akıllara getiriyor. Benim aklıma gelen ülkelerden biri de ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti ! Film biraz ağır ilerliyor fakat çok önemli şeyler anlatıyor. Ülkemizin şu an ki durumunda kesin izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Geleceğin İngiltere'sinde geçen filmde terör olaylarında büyük kayıplar verdikten sonra kurtuluşu baskıcı bir yönetimde bulan ingiliz halkının uyanış öyküsü anlatılmaktadır. V; Remember, remember, the fifth of november! (Hatırla, 5 Kasımı hatırla!) sloganı ve gerçekleştirdiği eylemler yönetimi ve halkı hareketlendirir. (5 Kasım 1605; Guy Fawkes'un İngiliz Parlamento Sarayını havaya uçurma girişiminin tarihidir.) Sadece kapalı devre TV yayını yapılan İngiltere'de yayıncı kuruluşu basar ve bir sonraki sene 5 Kasım'da her şeyin değişeceğini ve onun gibi düşünen herkesin sonraki sene 5 Kasım'da Parlemento Binası'nın önünde toplanmasını ister. Filmde bir yandan bir sene içinde halkın uyanışına, yönetimin gerildikçe baskıyı arttırmasına, özgürlük için gerekli temellerin atılmasına, dedektif Finch'in (Stephen Rea) V'nin ve despot rejimin sırlarını araştırmasına, diktatörlüğün doğuşu ve gelişmesine tanık olurken; diğer yandan Evey'in V'yi ve kendini tanıması, yönetimin kişisel yaşama saldırısı, özgürlüklerin korkulara kurban edilmesi anlatılmaktadır.

Film boyunca V maskesini sadece bir kez, ağlamak için çıkarır, bu sahnede de yüzü değil maske görünmüştür. Bu sahnede sürekli gülümseyen maske altında acı çeken ve ağlayan devrimci ve aşık karakter yattığı ironisi çok güzel vurgulanmıştır. Filmde V'nin yüzü hiç görülmez.

"Bu maskenin altındaki et ve kemiklerden oluşan yüz, benim benliğime ait değil."
"Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirler kurşun geçirmez!"

V

Bu muhteşem filmi izlemek için daha bekliyorsunuz. İzlediyseniz de, izlemediyseniz de yakın zamanda izlemekte hatırlamakta fayda var.

Benim puanım; 9,2 / 10 ! İyi seyirler dilerim...

34ffwoz.jpg

2gvr5m8.gif

2qd391h.gif

154ge4o.gif

dzgzs2.gif

v3hyqc.gif

tx3tx.jpg

ozgur20 ®

Bu konuyu da sürekli güncelleyecek oluyorum bir aksilik çıkıyor. Neyse başka zamana artık :M

~ Film Dünyam | Mist ® ~

262qgip.png

28aje69.png

Bir GEORGE MİLLER Filmi !

Çılgın Max : Öfkeli Yollar / Mad Max : Fury Road (2015)

mad-max-fury-road-soundtrack.jpg

Usta yönetmen George Miller'in yönettiği Tom Hardy'nin "Max Rockatansky'i" canlandırdığı bir suç filmidir. Senaryosu Brendan Mccarthy ve George Miller tarafından yazılmıştır. Filmin yapımcılığını Doug Mitchell üstlenmiştir. Tam 120 dakika süren film Margaret Sixel tarafından kurgulanmıştır. Tom Hardy'ye Charlize Theron, Nicholas Hoult, Nathan Jones gibi isimler eşlik etmiştir.

Film yılın en başarılı filmleri arasına aldığı ödüllerin yanı sıra övgülerle de girmeyi başardı. Rotten Tomatoes'da 313 yorumdan %97'lik bir başarı elde etti ve 10 üzerinden 8.6 puan aldı. Metacritic'de ise 47 eleştirmen yorumundan 46'sı olumlu yönde oldu ve film 89 puana kadar ulaştı. Film sitede 2015'in en fazla tartışılan filmi oldu. IMDb'de 380.000'i aşkın kullanıcının oyunda 8.2 puan elde etti ve en iyi 250 film arasında 146. sırada yerini aldı.

16llglk.jpg

Film nükleer savaşın ardından yaşanmaz hale gelmiş bir dünyada geçiyor. Filmin teması elbetteki hayatta kalmak. Hayatta kalma içgüdüsü had safhada olan Max (Tom Hardy), eşi ve çocuğunu kaybetmenin ardından huzuru ararken, Savaş Çocukları tarafından esir alınır. Bölgenin su ve benzin gibi kaynaklarını elinde tutan hükümdar Ölümsüz Joe'nin bölgesinde kan torbası olarak tutulan Max, her an kaçış için fırsat kollamaktadır.

Ölümsüz Joe'nin emriyle benzin ikmali için göreve çıkan İmparator Furiosa (Charlize Theron), belirlenen rotasından çıkınca Ölümsüz Joe ve adamları bir sorun olduğunu anlar. Kısa sürede Joe, eşlerinin Furiosa tarafından kaçırıldığını öğrenerek ve Savaş Çocukları ile birlikte Furiosa'nın peşine düşecektir. Kan torbası olarak bir aracın önüne bağlanan Max da ister istemez bu kovalamacaya katılır.

Kimyasal bir çöl fırtınasının ardından zincirlerinden kurtulan Çılgın Max, Furiosa ile yanındaki eşleri esiri olarak alacak, kısa süreli çıkar ilişkisi yerini dostluğa bırakacaktır. Yeşil Diyarları arayan Furiosa, en sonunda kendi halkını bulacak ancak geride artık yeşil hiçbir şeyin kalmadığını öğrendiğinde umudunu kaybetme noktasına gelecektir. Çılgın Max'ın planı ise geri dönüp, peşlerindeki tiran Joe'yi atlatarak onun sahip olduğu kaynakları ele geçirmektir.

Mad Max: Fury Road görsellik ses ve sinematografi açısından oldukça sükse yapsa da içi boş ve konusu çok dağınık bi remake filmi. Ama dediğim gibi ses ve görsellik filmi çok çekici yapıyor. İçerdiği aksiyon ve oyunculuklar da filmi gayet izlenebilir bir noktaya taşıyor. Aksiyona doyacağınız, sinematografisine hayran kalacağınız bir kovalamaca filmi. Benim puanım; 8.8 / 10 ! İyi seyirler dilerim...

big_startfilmru1294843.jpg

tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo1_250.gif
tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo3_250.gif

tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo4_250.gif
tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo2_250.gif

tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo7_r1_250.gif
tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo5_r1_250.gif

tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo6_r2_250.gif
tumblr_nyn6sqou5k1qjn9sbo8_r1_250.gif

tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so4_250.gif
tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so2_250.gif

tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so9_250.gif
tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so10_250.gif

tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so3_250.gif
tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so8_250.gif

tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so6_250.gif
tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so5_250.gif

tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so1_250.gif
tumblr_npbs6sFJyE1u5qq1so7_250.gif

10636937_661847177254140_3001186770164503894_o.jpg

---> Film Dünyam | Mist ®

Güncellemiş olman iyi oldu, gözümden kaçmış bu sayfa.
Çok keyifli ve eğlenceli bir sunum şekli olmuş, filmler de güzel; takipteyim. :R

Güncellemiş olman iyi oldu, gözümden kaçmış bu sayfa.
Çok keyifli ve eğlenceli bir sunum şekli olmuş, filmler de güzel; takipteyim. :R

Bu konuyu bi dönem, bi sinema sitesi için yazarlık yaptığım zaman açmıştım. Tabi o zamanlar burada da yetkiliydim. Sürekli güncellerim sanmıştım ama. Fırsatım olmuyor artık. :) Ama takip eden biri çıktığına göre bi film daha ekleyebilirim :D :p :R

Bu konuyu bi dönem, bi sinema sitesi için yazarlık yaptığım zaman açmıştım. Tabi o zamanlar burada da yetkiliydim. Sürekli güncellerim sanmıştım ama. Fırsatım olmuyor artık. :) Ama takip eden biri çıktığına göre bi film daha ekleyebilirim :D :p :R

Açıkçası böyle bir konu gördüğüme pek bir sevindim ben de.
Güncelleyecek olmana da sevindim, takipte kalacağım. :R

Dilerim tekrar hakkıyla emeğinin geçtiği yerlerde yetkine geri dönersin. :)

Açıkçası böyle bir konu gördüğüme pek bir sevindim ben de.
Güncelleyecek olmana da sevindim, takipte kalacağım. :R

Dilerim tekrar hakkıyla emeğinin geçtiği yerlerde yetkine geri dönersin. :)

Burası için değil yine bi sinema yazarlığı yapmayı çok isterim :R İnşallah teşekkür ederim :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri