Fikirlerinize ve Önerilerinize ihtiyacim var.

Bisquitte*

Bayan Üye
Benim sali gunu ÖSS degerinde önemli sinavim var.
ama YAZILI degil..

Benim odevimin bi parcasi olarak kucuk bi kitap yapmam lazim.

Müslümanlar ile baska dinler nasil bi arada daha rahat bi sekilde , daha huzurlu bi sekilde yasiyabilirler.

bu üstteki yazdigim konuya bir kac örnek verebilirmisiniz?

Cok tessekur ederim simdiden.

---> Fikirlerinize ve Önerilerinize ihtiyacim var.

birilerinin dini inançlarına saygı götermeye başlayarak..

insanoğlunun tarihi DİNLER savaşıdır..

gayet güzel yaşamaksa sorun, bir ateistle bir müslüman da pekala güzel yaşayabilir..bunun çok örneğini gördüm.

ama sevgi ve saygı nereye kadar?

herkes kendi yolunun doğru olduğunu sanıyor ve diğer din mensubuna acıyor..çünkü kendisi cennete gidecek diğeri gitmeyecek.
museviler kendilerinin doğru yol temsil ettiklerini sanıyor..
hristiyanlara göre ise doğru yol isa nın yolu..
müslümanlara göre, diğer dinler hükmünü kaybetmiş doğru yol islamiyet..ilkel kabile dinlerine mensup olanlar ise bambaşka inançla yaşamlarını sürdüyor..

ama bir musevi düşünmüyor ki hristiyan ailede doğsaydı bambaşka düşünecekti ya da bir hristiyan, müslüman ailede doğsaydı kurtuluşu farklı düşünecekti..

insanoğlunun tarihi DİNLER savaşıdır..

gayet güzel yaşamaksa sorun, bir ateistle bir müslüman da pekala güzel yaşayabilir..bunun çok örneğini gördüm.

ama sevgi ve saygı nereye kadar?

herkes kendi yolunun doğru olduğunu sanıyor ve diğer din mensubuna acıyor..çünkü kendisi cennete gidecek diğeri gitmeyecek.
museviler kendilerinin doğru yol temsil ettiklerini sanıyor..
hristiyanlara göre ise doğru yol isa nın yolu..
müslümanlara göre, diğer dinler hükmünü kaybetmiş doğru yol islamiyet..ilkel kabile dinlerine mensup olanlar ise bambaşka inançla yaşamlarını sürdüyor..

ama bir musevi düşünmüyor ki hristiyan ailede doğsaydı bambaşka düşünecekti ya da bir hristiyan, müslüman ailede doğsaydı kurtuluşu farklı düşünecekti..

iyide degerli arkadasim , benim konum bu degil..
benim konum ikisi bi arada nasil daha iyi yasiyabilir..
bir cok musluman aileler almanyada yasiyor ve yurtdisinda..
ve biz kavga etmiyoruz..

bence tüm inanç mensuplarına(hatta ateistlere) karşılaştırmalı dinler tarihi okutulursa, ne kadar farklı inanış ve düşünce olduğu gösterilmiş olur...

böylece karşılıklı ve sevgi saygı artar..

ama yine de Dinlerin VADETTİĞİ CENNET anlayışı insan herşeyi yaptırabilir...

bir papazın kuranı yakması, BM görevlisi masum insanların öldürülmesine yol açtı...

papazın kuranı yakması da yanlıştı, BM görevlilerin öldürülmesi de..

bir yanlış başka yanlışı doğurdu..çünkü her iki taraf da inancının gereği doğrultusunda hareket ettiğini düşündü..

ne olacak insanlığın bu hali:)

iyide degerli arkadasim , benim konum bu degil..
benim konum ikisi bi arada nasil daha iyi yasiyabilir..
bir cok musluman aileler almanyada yasiyor ve yurtdisinda..
ve biz kavga etmiyoruz..

ikisi bir arada?

neden diğer dinler devre dışı?

kavga etmiyoruz diyorsun ama bu iş bir kıvılcıma bakar..umarım o kıvılcım atılmaz

:) arkadasim yinede bu benim soruma cevap degil.
biz arasinaki zitliklari tartismak istemiyorum..

ben aralarindaki bagi ve huzuru ariyorum..

bana ortak bir noktalarını söyle, bağı oradan bulalım:)

ben dinler arasindaki baglari istemiyorum .
aramiyorumda , sormuyorumda.

ben istedigim konu nasil yasarlar.

mesela , her insan karsidaki insana saygi duyarsa aradaki dini tartismalar kalkar..

İnsan hakları ve evrensel beyannamesi diye bir şey var..

Dünya nın hangi ülkesinde olursa olsun, insanlara bu anlatılmalı ve özümsenmeli..

işte o zaman ateisti,müslümanı,musevisi vs..huzur içinde yaşayabilir..
Kurtuluşu İNSAN HAKLARININ KAVRANMASINDA VE ÖZÜMSENMESİNDE görüyorum..

ben dini meselelere biraz farklı bakıyorum..(yaklaşık 20 yılım çeşitli cemaatleri, dinleri ve tarikatları incelemekle geçti..aralarında bulundum, makaleler yazdım vs..)
çoğundan umudumu kestim ve kendimi tamamen bilime verdim..

sana ödevinde, bu yazıyı okuyan herkese de hayatta başarılar dilerim:)

Olaya Bakış Açılarınız Yaş farkınız ve Yaşadığınız Ülkeler, İnançlar, ve Yaşam tarzı olarak çok farklı bu sebeple ortayı bulamıyorsunuz ama chokoprenses ödevi olduğu için sormuş bunu yanı bu konularda ılgılenecek yada tartısacak bırı degıldır. choko sanada dıyorumkı odev sana verılmıs bence kendı dusunceve duygularını yansıtmalısın kagıda bır cok ınsan bırcok farklıgoruse sahıp olabılır. onemlı olan senın ınancın ve gorusun onları yaz odevıne. baskasının yorumunu katarsın bır soru sorarlar =)) kalırsın

Yurtdışında eğitim görüyosun sanırım. Neden Hristiyanlarla diğer dinler bir arada nasıl mutlu huzurlu yaşar veyahutta neden yahudilerle diğer dinler birarada daha mutlu yaşar diye sorulmamışta müslümanlar diye sorulmuş direk. Kusura bakma konunu dağıtmak istemem ama bunun altında artniyet aranır. Şayet yerinde olsaydım bu ödevi veren kişiye sorardım nedenini.

Bn bu ödevi yapmasdim Zayif almayi tercih ederdim. yasanmiyor cünkü 3 sinif Görülüyorsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Olaya Bakış Açılarınız Yaş farkınız ve Yaşadığınız Ülkeler, İnançlar, ve Yaşam tarzı olarak çok farklı bu sebeple ortayı bulamıyorsunuz ama chokoprenses ödevi olduğu için sormuş bunu yanı bu konularda ılgılenecek yada tartısacak bırı degıldır. choko sanada dıyorumkı odev sana verılmıs bence kendı dusunceve duygularını yansıtmalısın kagıda bır cok ınsan bırcok farklıgoruse sahıp olabılır. onemlı olan senın ınancın ve gorusun onları yaz odevıne. baskasının yorumunu katarsın bır soru sorarlar =)) kalırsın

bu bir ödev degil..
ödevim olsa bu kadar kasmazdim , ama yinede zamanini ayirip bunlari yazdigin icin tessekuur ederim.
zaten öylede oldu.
nedense konu cok yanlis anlasildi.. neyse :)
konuyu kitliyebilirsiniz.

Yurtdışında eğitim görüyosun sanırım. Neden Hristiyanlarla diğer dinler bir arada nasıl mutlu huzurlu yaşar veyahutta neden yahudilerle diğer dinler birarada daha mutlu yaşar diye sorulmamışta müslümanlar diye sorulmuş direk. Kusura bakma konunu dağıtmak istemem ama bunun altında artniyet aranır. Şayet yerinde olsaydım bu ödevi veren kişiye sorardım nedenini.

evet yurtdisinda egitim goruyorum.
cunku almanyaca asiri derecede , muslumanlar var.
artniyet falan degil . bu odev falanda degil .
bu benim liseyi bitis sinavimin sozel bolumu..

yinede goruslerin icin tessekurler.

Bn bu ödevi yapmasdim Zayif almayi tercih ederdim. yasanmiyor cünkü 3 sinif Görülüyorsun.

bana gore cok sacma bi gorus.
tekrar dedigim gibi bu bi ödev degil..
ödev olsa kasmam!
bu benim icin onemliydi..
ve sirf bu konu yuzunden 1 sene kaybedemem :)
sen bu durumda tekrar 12.ci sinifi okumayi tercih ediyorsan saygi duyarim.

gayette guzel yasaniyor.
anladigim kadariyla hic yabanci bi dine ait bi arkadasin yok , ama birgun olursa nasil yasandigini gorursun.

yinede tessekurler.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri