Fette (Adana)

Salvo

Kayıtlı Üye
MALZEME:

Nohut: 1/2 kg.
Maydanoz: 1 demet
Katıyağ: 2 çorba kaşığı
Kimyon :Yeterince
Limon: 1 adet
Tuz: Yeterince
Tahin: 1 çay bardağı
Kırmızı biber: Yeterince
Sarmısak: 4-5 diş

YAPILIŞI:

Nohutlar bir gün önceden suda bekletilir. İki parmak arasında ezilecek kıvama gelinceye kadar haşlanır. Delikli kepçe ile haşlanan nohutlar bir su bardağı tencereden alınıp, kabukları çıkarılıp havanda dövülür. Limon suyu tahinle karıştırılarak bir karışım elde edilir. Bunun için ezilmiş nohutlar ilave edilip bir bulamaç elde edilir. Nohutun haşlama suyundan ilave edilip bu bulamaç biraz inceltilir. Boza kıvamına gelince dövülmüş sarmısak ve kimyon ilave edilip karıştırılır. Bir tepsiye hafif kızartılmış ekmek dilimleri yerleştirilir. Tenceredeki nohut ve haşlama suyu üzerine dökülür (Nohutlardan iki çorba kaşığı kadarı süs yapmak için ayrılır). Tereyağ kızdırılıp, kırmızı biberle karıştırılır ve tepsideki nohutların üzerine dökülür. Hepsinin üzerine tahinli bulamaç sıvanır. Nohutlarla bulamacın üzerine süs yapılır. Aralarına kimyon gezdirilir. Kıyılmış maydanoz gezdirilir. Soğumuşsa ısıtılıp ikram edilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst