^shékér kıs^
Bayan Üye
Sade pirinç pilavına yeni lezzetler katmak istiyorsanız fesleğenli pirinç pilavı tarifimizi deneyebilirsiniz. Denenmiş ve tadı onaylanmış bir yemek tarifi daha karşınızda!
Malzemeler
* 1 Su bardağı pirinç
* 2 Su bardağı su
* Yarım Çay bardağı arpa şehriyesi
* Yarım Çay bardağı sıvı yağ
* 1 Çorba kaşığı tereyağı
* 15 Çorba kaşığı fesleğen
* Tuz
Hazırlanışı
1. Pirinci iyice yıkayıp süzün.
2. Tencereye sıvı yağ koyup arpa şehriyelerini kavurun.
3. 1 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
4. Hafif kaynamaya başladığında fesleğeni ve pirinci ilave edin.
5. Tencerenin kapağını hafif açık kalacak şekilde kapatın.
6. 10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
7. İndirmeye yakın tereyağını gezdirip demlenmeye bırakın.
8. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun