karagümrük
Kayıtlı Üye
FERİKÖYSPOR: 3 AVCILAR BELEDİYESPOR: 0
Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta haftaya son iki sırada giren iki İstanbul ekibinin mücadelesinde Feriköyspor, sahasında Avcılar Belediyesporu 3-0 yenerek rakibini son sıraya itti ve ligde kalma umutlarını artırdı. Aldığı üst üste cezalar sonrası Kırmızı-Beyazlılar 6 maç sonra sahasında, seyircili bir maç oynadı ve 9 hafta sonra galip gelmenin mutluluğunu yaşadı.
Olmak veya olmamak Bazen çok zor şartlar vardır. İnsanların dizlerinin
bağı kopar heyecandan. İşte öyle bir maç vardı Feriköy Stadında. Bir yanda Feriköyspor diğer yanda Avcılar Belediyespor. Son iki sırayı paylaşmanın sıkıntısı vardı sahaya çıkan takımların üzerinde. Sevindirici ve güzel olan ise maç baştan sona centilmence geçti. Bir sarı kart vardı maç boyunca benim tespit ettiğim.
Avcılar Belediyesporun genç taraftarları öyle bir fedakarlık örneği sergilediler ki bir ders niteliğindeydi. Mecidiyeköyden Feriköye yürüyerek gelmişlerdi. Maç bitiminde davulları ile o genç taraftarlar tekrar
Mecidiyeköy yolunu tutuyorlardı yürüyerek. Oradan metrobüse bineceklerdi
bağırları yanık olarak ama şunu söylemek isterim o gençleri ben
alkışlıyorum. Ceplerindeki harçlıkları ile böyle bir fedakarlık çok güzel. Feriköysporun taraftarıyla bütünleşmeleri bir başka güzellikti bence. Birbirlerini kutlayan taraftarlara sevgiler olsun, helal olsun. Maçın hakem triosu mükemmel bir yönetim gösterdi.
Aslında Avcılar Belediyespor güçlü bir kadroya sahip, tıpkı Feriköyspor gibi ama olmayınca da olmuyor. Başlama vuruşu ile Avcılar, Feriköy kalesinde gol aramaya başladı. Maçın ilk dakikalarında Ali boş kaleye giden topu çıkarmasa Avcılar için bayram dakikası olacaktı. Feriköy bu tehlikeleri atlattıktan sonra orta saha hakimiyetiyle beraber oyuna ağırlığını koymaya başladı. Sağdan Sabih soldan Arınç bindirdikçe Avcılar hata yapmaya başladı. 26da sağ taraftan gelen ortaya ters vuruş yapan Azimin golüyle Feriköy 1-0 öne geçti.
Şimdi Feriköy daha organize geliyordu. 30da sağdan kazanılan serbest vuruşu Emre kullandı. Kafayı dokunan Volkan durumu 2-0a getirince Feriköy
rahatlıyordu.
İkinci yarı mücadele orta sahada geçiyordu. Volkan 67de Messivari bir gol daha atınca skor 3-0 oldu. İkili mücadelede topu önünde bulan Volkan kaleci Önderin ileride olduğunu görünce 18in dışından topa hafif dokundu, top Önderin üzerinden boş kaleye girdi.
Bol pozisyonlu centilmence geçen maç 3-0 Feriköy galibiyetiyle sona erdi.
Stat: Feriköy,
Hakemler: Gökmen Arda, Mustafa Saraçoğlu, Yücel Pekgöz
Feriköyspor: Bilal, İsak (Dk65 Burak Şar), Ali, Can, Ahmet, Uğur, Sabih, Mustafa, Volkan, Emre, Arınç (Dk73 Ferhat)
Avcılar Belediyespor: Önder, Cüneyt, Azim (Dk 60 Salih), Hasan, Levent, Savaş, Yusuf (Dk 60 Sevdet), Bülent, Hilmican, Berdan (Dk 46 Sercan), Mennan
Goller: Azim (26 kk), Volkan (30, 67)