Fenerbahçemiz kupada yarı finale yükseldi

Sibel1

Bayan Üye
2012-04-11_kay446.jpg

Fenerbahçemiz, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor ile Ankara 19 Mayıs Stadı’nda karşılaştı. Normal süresi 2-2 eşitlikle biten karşılaşmanın uzatma devrelerinde başka gol olmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Takımımız adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısını 43. dakikada Amrabat’ın golü ile 1-0 önde tamamlayan Kayserispor, ikinci yarıya da gol ile başladı ve 47. dakikada Kujovic’in golü ile maçta 2-0 öne geçti. Rakibine 1 dakika sonra Cristian Baroni’nin golü ile yanıt veren Fenerbahçemiz, 90+2’de Mousa Sow’un ayağından bulduğu gol ile skoru 2-2’ye getirdi ve maçta uzatma devrelerine geçildi. Uzatma bölümlerinde iki takımda skoru değiştiremeyince müsabakada penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltı atışlarında Semih, Ziegler, Serdar, Sow ve Boroni’nin ayağından bulduğu gollerle rakibine 5-4’lük üstünlük sağlayan Fenerbahçemiz, kupada yarı finale yükseldi. Maçtan dakikalar şöyle:

12. dakikada sol kanattan Amrabat’ın yaptığı ortada Kujovic’in kafa vuruşu yan direkten döndü. Dönen topa Kujovic vuramadı ancak öncesinde Fenerbahçe lehine faul kararı çıktı.

22. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına girip çizgiye inen Dia’nın içeri çevirdiği topu savunma uzaklaştırdı.

37. dakikada soldan yapılan ortayı arka tarafta Gökhan Gönül kafayla topu içeri çevirdi. Sow’un kaleciden önce yaptığı kafa vuruşu yandan auta çıktı.

43. dakikada hızlı gelişen atakta sol çaprazdan ceza sahasına giren Amrabat, uzak köşeden topu ağlara gönderdi.0-1

47. dakikada Troisi, sol çaprazda topu içeri ortaladı. Ortayı göğsüyle önüne indiren Kujovic, Mert’in yanından topu ağlara yolladı.0-2

48. dakikada Dia’nın ceza yayına çıkardığı pasta Cristian’ın vuruşunda Gökhan üzerine gelen topu sektirdi ve top ağlara gitti. 1-2

67. dakikada Cristian’ın ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşta savunmaya da temas eden top kalecide kaldı.

87. dakikada Özer’in ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşu kontrol eden Semih’in vuruşu ağlara gitti ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı

90’ +2 sağ kanattan yapılan yerden ortada Semih’in vuruşunu altıpas içinde Sow ağlara gönderdi.2-2

Uzatma dakikalarında ilk tehlikeyi 113. dakikada Kayserispor yarattı. Bu dakikada Troisi’nin Fenerbahçe ceza alanının dışından sert vuruşunda, kaleci Mert, topu iki hamlede kontrol etti.

114. dakikada Bienvenu’nun pasında Kayserispor ceza alanı önünde topla buluşan Baroni’nin kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Maçın uzatma dakikalarında takımlar skoru değiştiremeyince, penaltı atışlarına geçildi.

Fenerbahçe’den Semih, Ziegler, Serdar, Sow, Baroni, Kayserispor’dan ise Riveros, Troisi, Pekarik, Hasan Ali penaltı atışlarını golle sonuçlandırırken, sarı-kırmızılı takımdan Kujovic, atışı gole çeviremedi.

Penaltı atışları sonucunda Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Özgür Yankaya, Serkan Gençerler, Erdinç Sezertam
Fenerbahçe: Mert, Gökhan, Serdar, Yobo, Ziegler, Baroni, Mehmet Topuz, Dia (Dk. 62 Özer), Caner (Dk. 82 Semih ), Stoch (Dk. 62 Bienvenu), Sow
Kayserispor: Gökhan, Pekarik, Eren, Khizanishvili, Hasan Ali, Riveros, Abdullah, Troisi, Amrabat (Dk. 112 Biseswar), Furkan (Dk. 90 2 Okay), Kujovic
Goller: Dk. 43 Amrabat, Dk. 47 Kujovic (Kayserispor), Dk. 49 Baroni, 90+2 Sow (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 59 Eren, Dk. 70 Troisi, Dk. 78 Kujovic, 90+2 Khizanishvili, Dk. 90+2 Furkan, Dk. 98 Riveros (Kayserispor), Dk. 87 Sow, Dk. 95 Serdar, Dk. 98 Semih, Dk. 103 Gökhan (Fenerbahçe)

---> Fenerbahçemiz kupada yarı finale yükseldi

Kujovıc susun susun dedin bak ne oldu şimdi
Öldüm yeniden dirildim maçı izlerken :eek:

alsın artık iyi futbol oynayamıyolar bu şekilde avrupaya giderlerse başaramazlar o taraftara yazık olur.

o gece rüyamda gördüm bu maçı.. berabereydi son 1 gole ihtiyacımız vardı.. rüyamda da Sow atıyordu golu kazanıyorduk... bunu hiç bir yere yazmadım kimseye de söylemedim totem yaptım.. xD maçı kazandıktan sonra da söylemedim kimse inanmaz diye xD ama gördüm... ilk defa burada itiraf ediyorum... ister inanın ister inanmayın :46:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri