![2012-12-19_gs446.jpg](http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-12-19_gs446.jpg)
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, THY Euroleague TOP 16 F Grubu 5.hafta maçında Rus temsilcisi BC Khimki ile karşılaştı. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arenada oynanan karşılaşmadan Takımımız, 85-82 galip ayrıldı.
SALON: Fenerbahçe Uluslar arası Spor Kompleksİ Ülker Sports Arena
HAKEMLER: Jose Martin (İspanya), Antonio Conde (İspanya), Joseph Bissang (Fransa)
FENERBAHÇE ÜLKER(85): McCalebb 16, Bogdanovic 26, Romain Sato 4, Mike Batiste 2, David Andersen 18, Kaya Peker 5, Oğuz Savaş 4, Uros Tripkovic 8, Barış Ermiş, İlkan Karaman 2.
KHİMKİ(82): Vyaltsev, Planinic 25, Rivers 7, Nielsen, Loncar 10, Koponen 9, Davis 12, Monya 8, Fridzon 11.
1. PERİYOT: 17-19
2.PERİYOT: 36-40
3. PERİYOT: 56-54
4.PERİYOT: 85-82
Bojan Bogdanovic: Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın oyuncularından Bojan Bogdanovic, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.
Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Bojan Bogdanovic, "Öncelikle takımda çok şey değişti. Emir ve Ömer yoktu ama bugün bu galibiyeti hak ettik. Grubumuzda 4 mağlubiyet sonrası kazanmayı istiyorduk. Son 8 arasında kalmak için erken ama bu şekilde oynamak ve galip gelmek zorundayız" şeklinde konuştu.
Performansına ilişkin de konulan Bogdanovic, "Koç bana güveniyor. Kendimi iyi hissediyorum. Takım hücumda bana güvendikçe daha çok top alıyorum ve bu sayede 26 sayı attım. Bu benim için önemli" açıklamasında bulundu.
Kaya Peker: Önemli bir galibiyet aldık
BC Khimki karşısında alınan galibiyetin ardından konuşan Kaya Peker, Khimki karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, bundan sonra daha da iyi mücadelede sergileyeceklerine dikkat çekti.
Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Kaya Peker, "Öncelikle istemediğimiz bir gidişatımız vardı. Bunu değiştirmek için çabaladık. Şansız bir dönem geçti ama bugün inandık, savaşmadan kazanılmayacağına inanıyorduk. 82 sayı yedik ama 20 sayılı bir savunma gayreti harcadık. Önemli olan galip ayrılmamızdı. Bu galibiyet yolumuz açtı ve bundan sonra daha iyi olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Gerek oyuncular olarak, gerekse de teknik ekiple birlikte her maç öncesi toplantılar yaptıklarını da belirten Peker, "Çok toplantı yapıyoruz. Hem kendi açımızdan, hem de koçun bizle yaptığı toplantılar var. Kaybedilen maçları tartışıyoruz. Herkes kariyerli ve herkesin ortak noktası savunma. Ben yaptığımız savunma ile galibiyete ulaştığımıza inanıyorum" dedi.
Başarılı oyuncu performansına ilişkinse, "Zor bir dönem geçti. Her zaman hazır olmaya çalışıyorum. Özel çalışmalar yaptım ve kendimi güçlü tuttum. Bugün de katkı sağlamaya çalıştım" ifadelerini kullandı.
Oğuz Savaş: Bizim için kazanmak önemliydi"
Maçın ardından FB TV'ye konuşan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın oyuncularından Oğuz Savaş, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim için kazanmak önemliydi. Üst üste maçlar kaybettik ve moral olarak yıprandık. Bugün iyi mücadele ettik. Geriye düştüğümüz anlar da oldu ama kazanmayı bildik. Bu galibiyetten sonra kazanmamız gereken başka maçlar da var. Bu önemli bir başlangıç oldu. Bundan sonra aynı mücadeleyi sergilemeliyiz hatta bu mücadelenin üstüne koyarak devam etmeliyiz. Bu galibiyet bize moral ve özgüven getirecek."
Serdar Apaydın: Savunmadaki performansımız skora yansıdı
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Menajeri Serdar Apaydın, Khimki maçının ardından FB TV'ye şu açıklamalarda bulundu:
"Bundan önce de kazanmayı istedik ama bugün savunmada gösterdiğimiz performans skora yansıdı. Bundan sonraki süreç çok daha önemli. Önümüzde Olympiakos maçı var. Kazanmamız gereken bir maç ve daha mücadeleci bir oyun ortaya koyacağız. Bu akşam Takımın birbirine yardım ettiğini gördük. Unutulmaması gereken bir şey var o da; TOP 16'ya 4'te 0'la başladığımız. Ama bugün kazanarak iyi başlangıç yaptık. Aslında bugünkü galibiyetin en önemli mimarı seyircimizdir. Fenerbahçe Ülker'in basketbol kültürü var ve bu akşam sahaya yansıdı. Ben Takımımızı destekleyen herkese teşekkür ederim. En büyük pay sahibi taraftar. Bundan sonraki maçları da kazanarak bu galibiyeti anlamlandırmak gerekir."
Simone Pianigiani: İyi bir oyun ortaya koyduk
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş antrenörü Simone Pianigiani, iyi bir takıma karşı başarılı bir performans sergilediklerini belirtti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Simone Pianigiani, "Zorlu bir sezon geçirdik ve bir şekilde Top 16'ya çıkmayı başardık. Ömer Onan ve Emir Preldzic olmadan kazandık. Sabah öğrendik oynayamayacaklarını ve sistemi değiştirmek zorunda kaldık. Oyuncular savaştılar ve ruhlarını ortaya koydular. Montepaschi Siena maçı bizim için kötü bir dönüm noktası oldu, oyuncular bütün güvenlerini kaybettiler. Ancak ardından çok çalıştılar. Bugünkü gibi oynamaya devam edersek daha iyi olacak her şey. Bu şekilde devam edersek başarılı olacağımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
Khimki karşısında forma şansı verdiği oyuncumuz Kaya Peker ile ilgili de konuşan Pianigiani, "Kaya sezon başında sakattı. Zaman içinde toparladı. O nedenle çok süre almıyordu. Bugün gerekliydi onun oynaması. Tek oyuncu hakkında konuşmaktan çok hoşlanmıyorum. Herkes çok iyi oynadı. Gerçek bir takım gibi oynadık. Toparlamak için her şeyi yaptık'' diye konuştu.
Son düzenleme: