sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
CİLT KANSERİNİ ÖNLÜYOR, KALBİ RAHATLATIYOR, SİNİRLERİ YATIŞTIRIYOR
Turunçgiller grubunda olan limonun sayısız faydasında kabuğunun da etkisi var. Limon kabuğunun cilt kanseri riskini önlediğinin özellikle altını çizen Diyetetik Uzmanı ve Uzman Diyetisyen Zühal Aynacı Bayel, bu mucizevi besinin diğer faydalarını da anlattı.
Genelde limon kabuğu, pasta ve kek yaparken aroma katması için kullanılır. Limon kabuğunu, pasta ve kek dışında kullanmayarak onun tüm yararlarını çöpe atıyoruz. Aslında limon kabuğunun o kadar çok faydası var ki, bu faydaları bilseniz kabukları çöpe atmaktan vazgeçersiniz.
Limon kabuğunun faydaları
Cilt kanseri riskini önler: Yapılan bir araştırmada, limon kabuklarında bulunan D-Limonene adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlenmiştir. Limon kabuğundaki Bu madde tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşendir.
Amerikada yılda 200.000den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor. Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı. Cilt kanseri, güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir. Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir. Limon kabuğundaki D-Limonene sayesinde bu riski düşürmek sizin elinizde.
Kalbi rahatlatır: Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır. Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konmuştur. Limon kabuklarının bu özelliği içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.
Karaciğere yararlıdır: Özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır. Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır.
Sinirleri yatıştırır: Kalp hastalıkları ve kanseri önlemede etkilidir. Özellikle cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturur. Cildi güzelleştirici ve sinirleri yatıştırma özelliğine de sahiptir.
Nasıl tüketmeli?
Limon kabuklarını yemeklere az miktarda katabilirsiniz. Kabukları çayınıza ilave ederek çayı lezzetlendirebilirsiniz. Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif olabilir. Rendelediğiniz limon kabuklarını salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de ekleyebilirsiniz.
Turunçgiller grubunda olan limonun sayısız faydasında kabuğunun da etkisi var. Limon kabuğunun cilt kanseri riskini önlediğinin özellikle altını çizen Diyetetik Uzmanı ve Uzman Diyetisyen Zühal Aynacı Bayel, bu mucizevi besinin diğer faydalarını da anlattı.
Genelde limon kabuğu, pasta ve kek yaparken aroma katması için kullanılır. Limon kabuğunu, pasta ve kek dışında kullanmayarak onun tüm yararlarını çöpe atıyoruz. Aslında limon kabuğunun o kadar çok faydası var ki, bu faydaları bilseniz kabukları çöpe atmaktan vazgeçersiniz.
Limon kabuğunun faydaları
Cilt kanseri riskini önler: Yapılan bir araştırmada, limon kabuklarında bulunan D-Limonene adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlenmiştir. Limon kabuğundaki Bu madde tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşendir.
Amerikada yılda 200.000den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor. Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı. Cilt kanseri, güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir. Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir. Limon kabuğundaki D-Limonene sayesinde bu riski düşürmek sizin elinizde.
Kalbi rahatlatır: Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır. Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konmuştur. Limon kabuklarının bu özelliği içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.
Karaciğere yararlıdır: Özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır. Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır.
Sinirleri yatıştırır: Kalp hastalıkları ve kanseri önlemede etkilidir. Özellikle cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturur. Cildi güzelleştirici ve sinirleri yatıştırma özelliğine de sahiptir.
Nasıl tüketmeli?
Limon kabuklarını yemeklere az miktarda katabilirsiniz. Kabukları çayınıza ilave ederek çayı lezzetlendirebilirsiniz. Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif olabilir. Rendelediğiniz limon kabuklarını salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de ekleyebilirsiniz.