Fatih terim: Umarım birlikte yeni şarkılar yazarız!

bluee

Kayıtlı Üye
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Slovenya ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında rakibi ciddiye aldıklarını ifade etti.
Fatih Terim, EURO 2016 öncesi oynanacak olan son hazırlık maçında karşılaşacakları Slovenya mücadelesinin öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Slovenya Milli Takımı'nın önemli bir takım olduğuna vurgu yapan Terim, ''Son test maçı, son hazırlık maçımız olacak. Slovenya Avrupa Şampiyonası'nın ucundan dönmüş bir takım. Play-off'ta Ukrayna'ya kaybettiler ama eleme grubu maçlarında çok iyi oynadılar. Ciddi bir hazırlık maçı olacak. Hatta hazırlık maçından da öte bir maç olabilir bizim için. Slovenya'nın havasını kampını sahasını seviyoruz. Hem burayı, hem Slovenya takımını önemsiyoruz İyi takım, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Son İsveç maçları da gücü hakkında bilgi veriyor. Nasıl İngiltere ve Karadağ maçından bir şeyler aldıysak, bu maç da bizim üzerine koyabileceğimiz bir maç olacak.'' ifadelerini kullandı.
''OYUNCULARIM BU İŞİN CİDDİYETİNİN BİLİNCİNDE''

Oyucuların bu maça konsantre olup olamayacağı hakkında kendisine yöneltilen bir soruya ise Terim, ''Oyuncularımız işin bilincinde. Bunun için çok çaba sarf edeceğimiz zannetmiyorum. 23 oyuncumuzun hepsi hem ilk 11'de oynamak, hem de görev verildiğinde hazır olma duygusunu taşıyorlar. Yarın muhakkak ki sakatlığa sertliğe dikkat eden ama buna rağmen bundan çekinmeyen iyi mücadele edecek bir Türkiye olacak sahada. Ayrıca milli takımların oynadıkları her maç ciddi olmak zorundadır. Hep kazanmaya yönelik olmalıdır. Hazırlık maçı olsa bile. Bizim oyuncularımız da bu anlayışta. Ülkemizi ilgilendiren konularda kazansak da kaybetsek de hep ciddiyizdir.'' diye konuştu.

''BU MAÇLA HIRVATİSTAN MAÇINA FARKLI GÖZLERLE BAKMALIYIZ''

Basın mensuplarından birinin ''Bu maçın sonuna kadar 'Hırvatistan' kelimesi yasaklı diyebilir miyiz?'' sorusuna ise Fatih Terim, ''İkisi de çok ayrı maçlar. Hırvatistan Euro 2016'daki ilk maçımız, Bir puan maçı. Bizi bir sonraki tura götürecek veye götürmeyecek, puan kayıpları yaşayabileceğimiz bir maç. O yüzden bu iki maça ayrı gözle bakmak lazım. Mesela bu maçta 6 oyuncu değiştirebiliyoruz o maçta 3... Ama açıkçası son yıllarda Slovenya'nın, Karadağ'ın, Hırvatistan'ın, Sırbistan'ın, Slovakya'nın, Çek Cumhuriyeti'nin birbirine yakın seviyede, önemli takımlar olduğunu görüyoruz.'' cevabını verdi.
Hazırlık maçlarının zorluk dereceleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan teknik adam, ''Biz Slovenya ile oynarken Hırvatistan, San Marino ile oynayacak. Daha önce biz İngiltere'yle oynarken onlar Moldova'yla oynadı. Ben bunların bir program dahilinde olduğunu düşünüyorum. Belki oyunculara çok yüklenilmiştir sezon içersinde. Bu yüzden hafif, favori olabileceğini maçlar alırsınız, bazen de bizim gibi büyük rakiplerle oynamayı tercih edersiniz. Ama benim genel fikrim hep daha ciddi, güçlü rakipleri hazırlık maçında alabilmek yönünde.'' diye konuştu.
''PROBLEMLER BİTMİYOR''

Fiziksel, mental ve taktiksel olarak değerlendirmelerde de bulunan Terim, ''Açıkçası eksikler hiç bitmiyor. Biri biterken diğeri başlıyor. Çünkü o kadar değişik kulüplerden o kadar değişik oyuncular çağırıyorsunuz ki, kendi problemleri, kulüp problemleri, fizik problemlerini de kattığımızda çok hassas bir nokta oluyor. Örnek verecek olursak Burak'ın sakatlığıyla uğraşırken başka bir problem çıktı. Bazı arkadaşların transfer problemi var. İmza atmamış, anlaşmasını sağlayamamış bir oyuncunun kafası ufak tefek oralara konsantre oluyor. O yüzden hepimiz buradayız, o yüzden hepimiz sorunun çözücü tarafındayız. O yüzden genel olarak ricamız yazılı görsel basınımızdan anlayış göstermelerini bekleyen bir tavır içindeyiz. Bunları en sağlıklı bir şekilde halleden, yönetebilen bir ekibimiz de var açıkçası. Zaten biz ülke olarak güllük gülistanlık işlere alışkın değiliz. Ama bu bahanelere saklanacak tavırlardan uzak kalmaya çalışıyoruz. Turnuva yaklaştıkça problem ve sorunu en aza indirmeyi istiyoruz. Bunların üzerinden gelip bir takım olabilmek, oyuncuların kendilerini bu takıma ait olmalarını hissettirmek önemli bir iştir. Biz ve ekibimiz bunu sağlıyoruz. Tabii doğal olarak sizlerle paylaşamadığımız birçok şey de var. Keşke imkan olsa da paylaşabilsek nelerle bu oyuncuların başa çıktığını, çıkamadıklarında bizim nelerle uğraştığımızı, neleri hallettiğimizi... Ama şu ana kadar olan programlarımız, seçilen kamp yerleri, seçilen rakipler doğru gidiyor. Yarınki maçtaki tek korkum sakatlık. Ümit ederim turnuvaya en iyi şekilde başlarız. Ama problemsiz bir takım çok zor.'' dedi.
''UMARIM BİRLİKTE YENİ ŞARKILAR YAZABİLİRİZ!''

Ne kadar başarılı olunsa da bunun yeterli olmadığını belirten Terim, ''Ben antrenörlüğe başladığımdan beri şunu anlatmaya çalışıyorum, ne kadar başarılı olsak az. Başarılarınız az olursa şarkılarınız, sloganlarınız az olur. Biz bu başarıların sayısını arttırmak için buradayız. O yüzden ben Dünya Kupası'na, Avrupa Şampiyonası'na katılmanın önemine dikkat çekiyorum. Bugün herkes biliyor ki gruptan çıkarsak çok farklı yerlere gidebiliriz. Ama gruptan çıkabilirsek. Rakiplerden biri İspanya, turnuvanın favorilerinden. Biri Hırvatistan, turnuvada çok ileri aşamalara gidebilecek potansiyelde. Diğeri ise oldukça kaliteli bir takım olan Çek Cumhuriyeti. Buna rağmen bize atfedilen görev çok ileri aşamalar. Ben de onun için gerçekleri vurgulayarak, yüreklice hem olabilecekleri, hem olamayacakları söylemeye çalışıyorum. Sonuçta bu gruptan bile çıkamadık nasıl çıkamadık diyenler bile olacaktır bu ülkede. Benim de beklentim çok yüksek. Her insanın hayâllerini başarılar süsler ama gerçekleri de söylemeliyiz. Bizim her maçta, her turnuvada performansımızın çok üzerine çıkmalıyız. Ondan sonra çok güzel şarkılar yazılabilir.'' dedi.
Ülke olarak sıkıntı çeken bir topluluk olarak birçok şeyi hak ettiklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, ''Eğlenmeyi, şarkılar söylemeyi... Bu bizim birliğimizi beraberliğimizi de gösterir. Bu çok önemli bir şey. Bizim en tehlikeli işimiz bazı değerlerini yitirmemiz. Burada da her başarının bir hikâyesi vardır. Ümit ederim oyuncularımız daha önce 'bitti' derler ve son dakikalara bırakmaz işimizi. Herkesin 'helal olsun, müthiş bir mücadele gösterdiler' dediği bir milli takım, durumu ne olursa olsun benim için başarılıdır. Eğer gruptan çıkabilirsek, o zamanki basın toplantısında bana gene aynı soruyu sorarsın, ben de yeni bir şarkının mısralarını da mırıldanırım sana.'' ifadelerini kullandı.
''İLBER ORTAYLI'YA BİZİ KIRMADIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM''

Milli Takım kampını ziyaret eden usta Tarihçi Ortaylı'ya teşekkür eden Terim, ''İlber Ortaylı beye çok teşekkür ederim. Bizi kırmayıp, oraya gelip, çok tatlı tarih ve daha birçok şeyi bizle paylaştığı için.'' diye konuştu.
''MUHAMMED ALİ İÇİN ÇOK ÜZÜLDÜM, NAZIM HİKMET'İ DE UNUTMAYALIM''

Bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yuman Muhammed Ali'yi ve usta şair Nazım Hikmet'i de unutmayan Terim, ''Bir üzüntümü de unutmadan belirteyim, Muhammed Ali için. Onun hayattaki duruşunu çok seven biri olarak çok üzüldüm. Bu arada Nazım Hikmet'in doğumunu da unutmayalım. Birinin ölümü derken... Muhammed Ali bizim sabaha karşı maçlarını kendimizi uyandırtıp seyrettiğimiz, Türk halkının ve dünyadaki birçok kişinin sempati beslediği, müthiş sporculuğuyla, boks gibi birçok insanın şiddet içerdiğini ifade ettiği sporu estetik hale getiren, gerek ringde, gerek ring dışındaki yaptığı işler, söylemleriyle unutulmaz bir figür. Çok beğendiğim, takdir ettiğim bir insandı. Böyle bir iz bırakmak çok güzel tabii.'' ifadelerini kullandı.
Yarın oyun içinde bazı şeyler deneyebileceklerinin de altını çizen Terim, ''Bir oyun anlayışıyla çıkıp, skora göre bu anlayışı değiştirebiliriz. Ana felsefemizin değişmediği ama numaraların değiştiği bir değişim izleyebiliriz. Rakibin de durumuna göre kafamızdaki bazı planları değiştirebiliriz. Ama ne olursa olsun o hamlemizin, o düşüncemizin turnuvaya yönelik olduğunu bilmenizi isterim.'' dedi.
BURAK YILMAZ VE CANER ERKİN HAKKINDA...

Burak Yılmaz ve Caner Erkin'in ne zaman hazır olup olmayacağı yönünde de konuşan Terim, ''Doğal olarak Burak'ın her günü, her saati onun lehine işleyecek. Çok uzun zamandır oynamıyor. Koordinasyonuyla, fiziği ve sakatlığıyla ilgili halletmemiz gereken şeyler var. Son sakatlık raporu temiz çıktı ama umarım nüksetmez. Burak bizim için ciddi bir kazanç olur. Ama bu arada Cenk'in her şeye rağmen fiziğini ve güvenini buralara kadar çekmesi bizim için çok sevindirici. Caner maalesef son iki ay idmana bile çıkamadı kulübüyle. Ama çalışmalarını sürdürdü. Çok oynayan oyuncu olduğu için maç eksiği olmasını fazla önemsemiyorum. Ama herkesin tatil yaptığı anlarda Caner çalışıyor. O bölgede İsmail de iyi durumda. Ama daha önümüzde bir hafta var. Yüzde yüz derseniz şuan değil ama turnuvaya kadar fiziğini, her şeyini halledebiliriz.'' dedi.
''BEN EMRE MOR'UN YERİNDE OLSAM...''

Emre Mor'un yetenekli bir oyuncu olduğunu belirten Fatih Terim, ''Bunu zaten söylemiştik. Açıkçası bizi de çok sevindirdi. Güvendiğimiz bir oyuncunun kritik bir noktada devreye girmesi güzel. Ancak büyük yeteneğinin yanısıra eksiği de var. Daha alması gereken çok yol var. Bir insana güzel şeyler yazılmasından rahatsız olmam ama önce doğru oynamasını öğrenecek, iyi bir profesyonel olacak, öğrenmesi gereken çok şey olduğunu bilecek. Bu mesafe içinde ümit ederim ki tam bir profesyonel yaşantı sürer. Allah vergisi yeteneğin de çalışmalarla desteklenmesi gerekir. İnsanların yeni bir yetenek görünce güzel tepkileri çok doğal. Turnuvada da çok enteresan işler yapmasını bekliyorum ama çalışmalarını sürdürmeli, büyüdükçe küçülmesini öğrenmeli. Daha çok genç bir oyuncu. Ama muhakkak ki etrafı onu şemsiye gibi koruyordur. Ben onun yerinde olsam bu kadar güzel atıflara karşılık Avrupa Şampiyonası'nda öyle bir patlarım ki...'' dedi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri