AySe^^
Bayan Üye
Fasulye Turşusu Tarifi
Malzemeleri
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı elma sirkesi
7 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
Su
Yapılışı
Fasulyeleri temizleyip bol suda haşlayın.
Suyunu süzüp orta büyüklükte kavanoza doldurun.
Sarımsakları soyup fasulyelerin üzerine ilave edin.
Derin bir kapta kavanozun üzerini geçecek kadar suyu, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın.
Sosu kavanoza dökün.
Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Düz bir zeminde bir saat bekletin.
Turşunun olması için serin ve karanlık bir ortamda yeterince bekletin.
Malzemeleri
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı elma sirkesi
7 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
Su
Yapılışı
Fasulyeleri temizleyip bol suda haşlayın.
Suyunu süzüp orta büyüklükte kavanoza doldurun.
Sarımsakları soyup fasulyelerin üzerine ilave edin.
Derin bir kapta kavanozun üzerini geçecek kadar suyu, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın.
Sosu kavanoza dökün.
Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Düz bir zeminde bir saat bekletin.
Turşunun olması için serin ve karanlık bir ortamda yeterince bekletin.