Fasulye Pilaki (Trabzon)

ashli

Bayan Üye
FASULYE PİLAKİ (TRABZON)

Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy patates
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
2 su bardağı su
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:
Soğanları ayıklayıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patatesi ise iri zar biçiminde doğrayın. Önce soğan ve havucu yağla birlikte çelik tencereye koyun. 3 kaşık suyla öldürün. Akşamdan ıslatılan fasulyeleri, patates ve sarımsakları tencereye ilave edin. 2 bardak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ekleyin. Tenceresinde soğutup servis tabağına boşaltın. Üzerini kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst